December 28, 2009

pemalu kah atau bajet kah

ehem ehem..sakit tekak pule tetibe. ouh ingin bagitau sem 2 telah bermule harini. yea, bermula dengan subjek 2K, Kimia dan Kenegaraan. alah ingatkan lecturer just nak borak kosong berkenal kenalan je 1st day, sekali dengan penuh semangat mengajar terus chapter 1. takpe, itu namenye dedikasi. yeeaaa

ape itu subjek Kenegaraan? bunyik sungguh bosan, bile sebut je mindset terus teringat jalur gemilang berkibaran ditiup angin sepoi2 bahase dengan front layoutnye tercatat senarai Rukun Negare. bosan kan kan

orait bukan nak cakap apsal tu, cume nak kate pasal hal dalam kelas subjek tu tadi. seperti biase, subjek "hepi-go-laki" cam ni mestilah ade esaimen ye tak. lecturer ni memang lain dari lain, beliau xmo kasi bosan, tak disuruhnye esaimen tu di buat karangan scrapbook ke ape, tapi disuruhnye every group presentkan TEATER/PENTOMEN/DRAMA? omg, scary untuk budak shy cam saye..

then arahan berbunyi : " EACH GROUP MESTI ADE MIX KAUM DAN JANTINA OKAY." then sume pon cam cacing kepanasan carik partner bagai. then my group completed! ade Malay, Chinese, dan laki pompuan.

pastu ade group tu mengeluh

"alaa...grup aku sume pompuan. camne ni takde laki. gedik sungguh la diorang tu"

"entahnye, bajet malu2 lak nak gabung"

"haih haih haih blablabla"

haha. rupe rupenye berita ini lebih scarierrr untuk kanak kanak lelaki dalam kelas itu rupanya. pheww

wah, gugel gugel jumpe image ni. siap ade logo upm tu. riak riak remaja. U anda ade ke publish buku ni lepastu masuk Google? haha

heh? annoying la. sesungguhnye saye tak pernah jumpe classmate lelaki (baca:Melayu) yang sangat pemalu (baca:bajet malu) seperti ini. apebende la di bantainye buat grup set2 gender die je, malu la nak gabung dengan girl. I JAGA IKHTILAT YOU KNO?

mari gelak. ikhtilat tak ikhtilat. bukannye orang ajak kapel, dating, orang nak form grup mix rupa bangsa agama la. haih bajet segan ke ape, padahal sorang sorang ade awek kot ceis annoying la nak kate segan jage ikhtilat T_T

start dari sem 1 kot, nak form grup sangat la susah ya amat. sampai kami yang girls ni kene pakse ajak masuk grup itu ini. oraitla, malu sebab korang sikit, kami ramai, but takkanla sampai cam ..........T_T. lepastu kalau da join, bila time discussion datang lambatla, tak bagi idea la, terlebeh tidola, padahal dia tu ketua kumpulan. (baca:ketua on the spot), becoz depa lelaki mesti jadi ketua untuk anak2 buah yang wanita, baru nampak gah kan?

kalau setakat comel cam Shinbei takpela jugak, ni kachak cam Hagemaru, tebal je muke nak jemput2 ajak masuk grup sekali tawu kah? eaaa geli lagi

orait bukan semua. tahniah buat 4....5...eh 2 orang je rupenye yang okay open minded. yang the rest tu ?

ini bukan emo, ini tak puas hati je. ouh mungkin mereka nampak tak begitu guilty dari post ini, kerana tidak perlulah di storykan A to Z segala ke"segan"an mereka ya anak anak. sikit sikit sudah. yang lain simpan elok elok dalam kelas tu je.

December 17, 2009

The Making Of..Gath The Movie

perlukah SAYE?

meskipun perkara ini amatlah menceriakan hidupku sepanjang 2 hari ini (ini serius), namun adekah perlu aku membuat satu entry khas di blog ini setelah,

Effa telah lebih dulu membuat entry panjang ke hujung dunia memang detail habes tanpa satu pun fakta yang di autakan

Effa dan Nedd telah mengupload hampir semua pic pic kami sepanjang peronggengan di T
S semalam

semua geng telah berlumba lumba beri komen luahan hati suke, gembire, terkilan, jeles dengan gambar gambar yang di upload di Fb

dan banyak lagilah (padahal dah takde idea nak bagi alasan ape)

maka dengan ini tidak perlulah daku meletihkan diri mencerita segala progress dari A to Z segala aktiviti kami. namun, daku berkenan untuk bercerita kisah yang tidak dpt kalian temui dalam karangan di blog Epa, iaitu adventure ku sebelum tiba di rumah

watak watak penting pade permulaan plot movie

kisah sebalik tabir pulang ke rumah :

setelah melambai tangan ke arah Epa dan Dell, lalu saye, Wani dan Amira pun pergila ke monorel. lepas beli tiket, kami pon tunggula monorel sambil berborak ilmiah ceh konon. Tiba2 hp berbunyik, my adek call. katenye "alamak, orang takde duit nak beli tiket monorel, cmne ni?" huwaa apela die ni. sepatutnye kami berdua dah janji nak jumpe balik kat KL SEnt. haih tadi xnak mintak duit bajet kaye T_T. time tu monorel dah sampai. lalu daku pun amik keputusan biarkan monorel berlalu bersama mereka berdua demi menunggu adikku. kakak mithali bukan?

watak watak yang 'terhenti' di plot klimaks : Afiah, Ejat, Nedd, Akhmal

then, terjumpa Epa dan Dell semula. mereka nak beli tiket monorel sebab tak jadi naek teksi (sile lihat reasonnye di blog Epa). dan saling berborak dan bergosip sedikit wahaa. dan bersalam bersedihan buat kali ke-2 tatkale monorel mereke sampai terlebih dulu. fine. korang, that was so unfair huhu.

sampai di KL sentral, kelihatan komuter belum sampai. pikirku W dan A pasti dah senang lenang dapat balek dulu. tanpe diduge, si W muncul didepanku secare tibe2. rupenye beliau pergi Asar dulu memandangkan komuter amat labi2 untuk tiba. katenye A pergi ke Mid, untuk carik buku sastera barangkali. memangla bakal sasterawan kebanggaan.

di dalam komuter, kami bertige terpakse berdiri. begitu banyak topik yang didiskusi (diskas??haha) dengan W. beliau sangat fedap sebab saye sound trouble so tepakse ulang soalan banyak2 kali. sampai stesen Serdang, seperti dijangke dan dikate sebelum ini, ramai gila penumpang turun. memang penyempit betolla warge Serdang ni. oleh itu, dapatla daku mendudukkan diri setelah lenguh urat sendi :)

TIBE TIBE! jeng3. suspen tak ?

komuter berenti. kakak speaker kate "train ini hanye bergerak hingge ke stesen Kajang, sile tukar ke train blablabla" ouh beta sudah panas. baru mahu duduk senang lenang disuruh tukar train? fine. make berpusu pusulah warge penumpang cross jambatan. tatkale itu hujan, so saye n my bro tunggu bawah jambatan. si W lak di hujung sane membiarkan diri ditempiasi hujan. sedang saye termenung ketensenan, tibe2 terlihat sorang kanak kanak cine sedang membuat aksi berani mati di atas rumput. ouh apakah? sanggup beliau membuat perkara itu terhadap rumput2 yang tidak berdosa? dan kemudian dengan girangnye pergi ke arah ibunya dan lap tangan pade baju ibunya. sangat sesuka hati isk. disebabkan tak tahan hujan, W telah turut same berteduh di bawah jambatan bersama kami. tula tadi bajet hot konon xkesah kene hujan haha

komuter tibaa! woh memang la dasat, nak masuk behimpit gile. dahla mamat bangla tu bawak beg besar gedabak grrr. cube imagine, kiri kanan sane sini bangse mereke je. lepastu sibuk berborak bagai haihh bertenang aja kala itu. naseb adikku berade betul2 dihadapanku, terase sedikit selamat.
5 watak yang berjaya survive ke plot peleraian (kenape semua cam bajet comel?) :
Dell, xx, Mirul, Wan, Epa


beberape lame kemudian, akak speaker cakap "Bangi, Bangi" houyeah udah sampeii. setelah mempapaikan diri, saye n adek berlari cepat kerane Asar dah nak habes wehh. oh mujurlah sempat menunaikannya.

Begitulah sedikit sebanyak kisah di sebalik tabir penemuan kami geng FC di Times Square pade Selasa haritu. So, bagaimana dengan kawan kawan yg lain? saye sudah, Epa dan Dell pun sudah. korang pula, merujuk pade Nedd n Ejat yg RM25 nya berterbangan, Afiq yang bermotor, serta A&W (haha) sendiri, mungkin ingin reveal kisah anda sewaktu perjalanan pulang? saye tunggu post kamu semua! :)

p/s: maafla, malas nak upload pic bebanyak, korang pon dah lali tengok kat Fb kan? huhu

December 11, 2009

Adam! Stacy! bergabung, meletup!

title merupakan tagline of the year famili kami. haha tahpape tibetibe bende tu pun nak jadi tagline sangat kepoh.

well alkisah haritu kami adikberadik main apetah dalam kereta tiba2 abang sebut "Adam Stacy bergabung meletup" lepastu semua gelak except me becoz I lampi. then Wa mulakan nyanyi lirik 1st, then Una nak tunjuk hebat sambung next lyrics, then akak pun duk nyelit nyanyi jugak dengan rancak. I still lampi. how come they all can nyanyi nyanyi lepastu siap buat gaye macam cool what was that erghh.

bila sampai part OHH EHH OHH EHH OHH! haa kelampian terhenti. haha i know that song tapi tak tau tajuk then terus kene boo Paten lagu tu pun takleh teka memang la lampi. takpe. but it really means that my brain was not polluted with "lagu lagu buruk" like them wahaa.

eh? ade jugak yang tak tahu ek. ok tajuk lagu tu Menggegar Dunia. takpe taktahu bukan bererti tak maju sebab setakat tahu lagu "top" ni baik ingat ayat quran berpekdah juga.

------------------------------------------------------------

mari bercerita kisah Kelantan yang kami lancongi lencongi 3 hari 2 malam. well banyak kot perubahan dari segi view macam wakaf depan The Store dah takde, makin banyak pembangunan, view makin cantek, nama hotel dah tukar banyak lagilah dan paling penting Kedai Roti Nenek dah ganti kedai lain isk. okay nak cerita pasal aktiviti paling best waktu tu, Abang Kakak belated & Din becoming birthday celebration!

kami tempah set Chinese Halal Food kat Hotel permalaman kami, Hotel Raudhah. heh memang Heaven I tell you. let's check those foods out :D (betulke ayat aku hah)

dah start makan barulah terhegeh hegeh nak amik gambar.

mempersembahkan hidangan Hot chinese version yang kelihatannye telah diusik dan dimakan akibat ke-siput-an si cameraman bertindak snap pic T_T

nampak itu teh? itu Chinese Tea. heh serius tawar tak rase mende almaklum la tak letak gula. saye sorang je minum suku gelas orang lain habis kot. sungguh mengikut amalan syaitan

Kerabu Dry Cuttlefish with akutakingatnamepenohdie

Salted Fish Teow Chew Style. pergh paling meletup memang paling heaven untuk dinikmati. *apesal ikan tu mulut die cam cakap tolong! tolong! ek?

Tom Yam

Deep Fried Prawn with Sesame Paste and hujung tu Sweet & Sour Chicken.

gambar sudah kenyang. watak utama tidak harus berada dalam situasi ini untuk tontonan umum dikhuatiri kegemukan pipi akan menjadi kegelian semua


tengok gambar memang tak berape hot, tapi kalau dah makan, lebih lebih si ikan banjir tu haihh nikmat pade tekak ni MELETUP macam bile Adam dengan Stacy bergabung haha

---------------------------------------------------------------

oh ya. nak introduce satu lagu ni. well pernah dengar kan lagu Senyum Seindah Suria tu? okay yang korang pernah dengar tu biasa je. yang saye nak tunjuk ni memang sangat best sebab si 2 jejaka students Galway, Ireland ni dah ubah sampai jadi macam versi nasyid. thanx to Shuhada for introducing me this video

video

mintak maafla bapak bapak ibuk ibuk sebab boleh download 60% dari full version. well gune yang trial je pun so memang ginilah jadinye. tapi rugila sebab 40% lagi tula part yang lebih best so saye rekemen anda pergi search kat youtube tengok full version punye orait.

CAUTION! buat para gadis sila jangan lebih lebih senyum sengih tengok si penyanyi tu cili mate baru tahu. sebab memang suare dahla sedap lepastu pandai belajar oversea lepastu ade wajah ala ala jejaka idaman malaya la jugak so pandai pandai la nak jaga hati. berkatepadedirisnirikjuge

lirik memang best kot i loikee. SENYUM! :)

p/s : so sekarang amacam. korang rase diorang ni lagi MELETUP the bomb tak berbanding bila Adam, Stacy bergabung? :D

December 05, 2009

remaja dan husband n wife

apela tajuk, tak best langsung. tapi takpe, abaikan.

remaja sepertiku pastilah layan dengan buku komik, manga semua ni. sungguh tipu jika anda anda menggeleng kepala lantas berkata dalam hati "eh mane ade aku layan newspaper dengan buku akademik je, tak mainla komik cam budak budak". jangan bajet, tak baik

jadi petang semalam sajelah membelek belek komik utopia adikku yang last week punya. sungguh best membacanya. tiba tiba terselak satu page ni. otomatik rase "wah bestnye memang hot stuff la page ni like like". heh yeke excited camtu, macam tokok tambah je.

antara yang terpapar :

hai, saye fieza, nak kenal ngan member2 kat cni. sape2 minat boleh call 017 blabla! boyz only! :)

hye all cute gurlz out there, sesape yang lonely and need luv, call me. mesti layan punye. m/zz/kl. 019 blabla.-Mie

heiya. I'm Hairi, 23. sape2 yang berminat leh mesej kat number 014 blabla. gurlz amat digalakkan

Baby disini. I'm single n nak carik bf. 23/f/Johor. anybody berminat contact me 013 blabla k. waitin

ok yang ini serius tak tokok tambah. pasti boleh agak, itu mesti page member2 untuk berkenalan. kalau korang nak hantar jugak bolehlah send mesej kat nombor 3...err takyah la. gerenti korang takla desperate cam depa pun haha.

houmai cukuplah 5 je kita retype kat sini. kita ambil yang paling mantap antara banyak banyak tu. terasa sungguh wah desperate ke ape? haha i'm not referring to those yang nak carik new friends yang same gender sama minat kumpul setem watsoever. itu tak kisahlah kan, ini sampai nak carik Bi Ef dengan Ji Ef sampai ayat nak merayu rayu. heww tertarik ouh para lelaki. terus amik phone tekan2 nombor tertera lepastu kata "hello ni Baby yang lonely single nak carik bf tu ek? I single jugak so amacam jumpe kat Mid esok as 1st date kite main roller coster sampai muntah mesti romantik kan kan kan?" gerenti dah tak lonely dah lepastu.

jawapan : cariklah kat memberz page Utopia. ramai lelaki hensem. cepat cepat sebelum orang lain rembat

itu perempuan. yang lelaki paling best ayat ke 3. meh kite ulang ayat ni "hye all cute gurlz out there, sesape yang lonely and need luv, call me. mesti layan punye. m/22/kl. 019 blabla." eleh ape ni bang macam la perempuan ni murah benar sampai buat ayat macam tu. eh lupa, memang ada pun, si Baby tadi tu ok kot kalau pasang dengan beliau. she really needs love now. well remaja memang sangat ingin rasa mencintai dan dicintai :D

err risau jugak need need love feel lonely pun, love kita kat Sang Pencipta dah cukup kuat ke. dah cukup ke hak kita sebagai hamba ni tertunai. kalaulah terasa belum, even Subuh pun liat kan, even mengaji semuka sehari pun berat, plislah. yelah, kadang kadang ke lonely an tu datang sebab kita jauh dari si Dia. malangnya bila sedar feel lonely, love dari pihak lain yang kita tagih lebih lebih. dari si dia yang lemah kejadian pulak tu. aduh memang susah nak elak.

selain tu, senangnye kan nak dedah number phone sendiri. tanpa perlu dipinta dirayu oleh sesiapa ia telah tersebar luas seluruh negara. sungguh khuatir jika ada makhluk papa kedana desperate pegi ambil nombor 4 terakhir buat taruh 4D. eh kalau mengena 1st prize bolehlah kongsi "habuan". best best.

ok stop. banyak mengata tak baik untuk kebersihan jiwa dan hati. oh ye dalam banyak2 tu, majoriti dalam umur 17-25 la. tapi tibatiba ternampak satu mesej dari kanak kanak riang tulis camni :

"takdeke budak 13 tahun kat sini? bosannye!" -haha sungguh comel adik ini. kecik kecik sudah pandai mencari cinta di majalah komik.

-
-
-
-
-
-
-

tibatiba iklan Sehati Berdansa on air. dengar suara Fahrin Ahmad kate "memang betulla saye kate, malam ni sape yang tukar siaran memang RUGI!" ouh sokong la, sebab malam yang dimaksudkan semua sangat gojes tariannya. ala yang tema Bollywood yang Dyra dapat highest mark tu. eh terkantoi tengok jugak hihi. tapi takpe terlepas pun, astro kan suka ulang ulang siaran. esok esok tengokla kalau termissed.

kami menari untuk kebajikan. wang terkumpul akan kami sumbangkan untuk tabung Persatuan Kanak Kanak Spastik Malaysia. sungguh bersih murni kan niat di hati kami. yeh

matlamat tak halalkan cara. fullstop.

okaylah oleh sebab dah terkantoi diri sendiri pun layan SB ni, sebenarnya nak tengok Sazzy je sebab beliau kan kecik comel je menari menari hihi. rasanya macam takdela salah pun layan, untuk girls it's fine takde ape ape. cuma lelaki lah kan, saya rasa segala realiti tv, filem, drama sume sumelah yang disiar memang tak patut anda tonton kalau mahu jaga mata, hati dan otak. pembukaan aurat sungguh tersebar luas. eh eh apeni bias annoying betul budak ni grrr. yela okayla girls pun harus tahu SB tu takdela fine sangat, tengok jela camane depa menari wah hebat dengan pakaian nye.

baiklah kalau macam tu kepada adikberadikku lepas ni kalau search channel pastikan jangan tekan butang OK pade channel 104 Astro Ria kalau terpapar SB sedang ke udara.












December 28, 2009

pemalu kah atau bajet kah

ehem ehem..sakit tekak pule tetibe. ouh ingin bagitau sem 2 telah bermule harini. yea, bermula dengan subjek 2K, Kimia dan Kenegaraan. alah ingatkan lecturer just nak borak kosong berkenal kenalan je 1st day, sekali dengan penuh semangat mengajar terus chapter 1. takpe, itu namenye dedikasi. yeeaaa

ape itu subjek Kenegaraan? bunyik sungguh bosan, bile sebut je mindset terus teringat jalur gemilang berkibaran ditiup angin sepoi2 bahase dengan front layoutnye tercatat senarai Rukun Negare. bosan kan kan

orait bukan nak cakap apsal tu, cume nak kate pasal hal dalam kelas subjek tu tadi. seperti biase, subjek "hepi-go-laki" cam ni mestilah ade esaimen ye tak. lecturer ni memang lain dari lain, beliau xmo kasi bosan, tak disuruhnye esaimen tu di buat karangan scrapbook ke ape, tapi disuruhnye every group presentkan TEATER/PENTOMEN/DRAMA? omg, scary untuk budak shy cam saye..

then arahan berbunyi : " EACH GROUP MESTI ADE MIX KAUM DAN JANTINA OKAY." then sume pon cam cacing kepanasan carik partner bagai. then my group completed! ade Malay, Chinese, dan laki pompuan.

pastu ade group tu mengeluh

"alaa...grup aku sume pompuan. camne ni takde laki. gedik sungguh la diorang tu"

"entahnye, bajet malu2 lak nak gabung"

"haih haih haih blablabla"

haha. rupe rupenye berita ini lebih scarierrr untuk kanak kanak lelaki dalam kelas itu rupanya. pheww

wah, gugel gugel jumpe image ni. siap ade logo upm tu. riak riak remaja. U anda ade ke publish buku ni lepastu masuk Google? haha

heh? annoying la. sesungguhnye saye tak pernah jumpe classmate lelaki (baca:Melayu) yang sangat pemalu (baca:bajet malu) seperti ini. apebende la di bantainye buat grup set2 gender die je, malu la nak gabung dengan girl. I JAGA IKHTILAT YOU KNO?

mari gelak. ikhtilat tak ikhtilat. bukannye orang ajak kapel, dating, orang nak form grup mix rupa bangsa agama la. haih bajet segan ke ape, padahal sorang sorang ade awek kot ceis annoying la nak kate segan jage ikhtilat T_T

start dari sem 1 kot, nak form grup sangat la susah ya amat. sampai kami yang girls ni kene pakse ajak masuk grup itu ini. oraitla, malu sebab korang sikit, kami ramai, but takkanla sampai cam ..........T_T. lepastu kalau da join, bila time discussion datang lambatla, tak bagi idea la, terlebeh tidola, padahal dia tu ketua kumpulan. (baca:ketua on the spot), becoz depa lelaki mesti jadi ketua untuk anak2 buah yang wanita, baru nampak gah kan?

kalau setakat comel cam Shinbei takpela jugak, ni kachak cam Hagemaru, tebal je muke nak jemput2 ajak masuk grup sekali tawu kah? eaaa geli lagi

orait bukan semua. tahniah buat 4....5...eh 2 orang je rupenye yang okay open minded. yang the rest tu ?

ini bukan emo, ini tak puas hati je. ouh mungkin mereka nampak tak begitu guilty dari post ini, kerana tidak perlulah di storykan A to Z segala ke"segan"an mereka ya anak anak. sikit sikit sudah. yang lain simpan elok elok dalam kelas tu je.

December 17, 2009

The Making Of..Gath The Movie

perlukah SAYE?

meskipun perkara ini amatlah menceriakan hidupku sepanjang 2 hari ini (ini serius), namun adekah perlu aku membuat satu entry khas di blog ini setelah,

Effa telah lebih dulu membuat entry panjang ke hujung dunia memang detail habes tanpa satu pun fakta yang di autakan

Effa dan Nedd telah mengupload hampir semua pic pic kami sepanjang peronggengan di T
S semalam

semua geng telah berlumba lumba beri komen luahan hati suke, gembire, terkilan, jeles dengan gambar gambar yang di upload di Fb

dan banyak lagilah (padahal dah takde idea nak bagi alasan ape)

maka dengan ini tidak perlulah daku meletihkan diri mencerita segala progress dari A to Z segala aktiviti kami. namun, daku berkenan untuk bercerita kisah yang tidak dpt kalian temui dalam karangan di blog Epa, iaitu adventure ku sebelum tiba di rumah

watak watak penting pade permulaan plot movie

kisah sebalik tabir pulang ke rumah :

setelah melambai tangan ke arah Epa dan Dell, lalu saye, Wani dan Amira pun pergila ke monorel. lepas beli tiket, kami pon tunggula monorel sambil berborak ilmiah ceh konon. Tiba2 hp berbunyik, my adek call. katenye "alamak, orang takde duit nak beli tiket monorel, cmne ni?" huwaa apela die ni. sepatutnye kami berdua dah janji nak jumpe balik kat KL SEnt. haih tadi xnak mintak duit bajet kaye T_T. time tu monorel dah sampai. lalu daku pun amik keputusan biarkan monorel berlalu bersama mereka berdua demi menunggu adikku. kakak mithali bukan?

watak watak yang 'terhenti' di plot klimaks : Afiah, Ejat, Nedd, Akhmal

then, terjumpa Epa dan Dell semula. mereka nak beli tiket monorel sebab tak jadi naek teksi (sile lihat reasonnye di blog Epa). dan saling berborak dan bergosip sedikit wahaa. dan bersalam bersedihan buat kali ke-2 tatkale monorel mereke sampai terlebih dulu. fine. korang, that was so unfair huhu.

sampai di KL sentral, kelihatan komuter belum sampai. pikirku W dan A pasti dah senang lenang dapat balek dulu. tanpe diduge, si W muncul didepanku secare tibe2. rupenye beliau pergi Asar dulu memandangkan komuter amat labi2 untuk tiba. katenye A pergi ke Mid, untuk carik buku sastera barangkali. memangla bakal sasterawan kebanggaan.

di dalam komuter, kami bertige terpakse berdiri. begitu banyak topik yang didiskusi (diskas??haha) dengan W. beliau sangat fedap sebab saye sound trouble so tepakse ulang soalan banyak2 kali. sampai stesen Serdang, seperti dijangke dan dikate sebelum ini, ramai gila penumpang turun. memang penyempit betolla warge Serdang ni. oleh itu, dapatla daku mendudukkan diri setelah lenguh urat sendi :)

TIBE TIBE! jeng3. suspen tak ?

komuter berenti. kakak speaker kate "train ini hanye bergerak hingge ke stesen Kajang, sile tukar ke train blablabla" ouh beta sudah panas. baru mahu duduk senang lenang disuruh tukar train? fine. make berpusu pusulah warge penumpang cross jambatan. tatkale itu hujan, so saye n my bro tunggu bawah jambatan. si W lak di hujung sane membiarkan diri ditempiasi hujan. sedang saye termenung ketensenan, tibe2 terlihat sorang kanak kanak cine sedang membuat aksi berani mati di atas rumput. ouh apakah? sanggup beliau membuat perkara itu terhadap rumput2 yang tidak berdosa? dan kemudian dengan girangnye pergi ke arah ibunya dan lap tangan pade baju ibunya. sangat sesuka hati isk. disebabkan tak tahan hujan, W telah turut same berteduh di bawah jambatan bersama kami. tula tadi bajet hot konon xkesah kene hujan haha

komuter tibaa! woh memang la dasat, nak masuk behimpit gile. dahla mamat bangla tu bawak beg besar gedabak grrr. cube imagine, kiri kanan sane sini bangse mereke je. lepastu sibuk berborak bagai haihh bertenang aja kala itu. naseb adikku berade betul2 dihadapanku, terase sedikit selamat.
5 watak yang berjaya survive ke plot peleraian (kenape semua cam bajet comel?) :
Dell, xx, Mirul, Wan, Epa


beberape lame kemudian, akak speaker cakap "Bangi, Bangi" houyeah udah sampeii. setelah mempapaikan diri, saye n adek berlari cepat kerane Asar dah nak habes wehh. oh mujurlah sempat menunaikannya.

Begitulah sedikit sebanyak kisah di sebalik tabir penemuan kami geng FC di Times Square pade Selasa haritu. So, bagaimana dengan kawan kawan yg lain? saye sudah, Epa dan Dell pun sudah. korang pula, merujuk pade Nedd n Ejat yg RM25 nya berterbangan, Afiq yang bermotor, serta A&W (haha) sendiri, mungkin ingin reveal kisah anda sewaktu perjalanan pulang? saye tunggu post kamu semua! :)

p/s: maafla, malas nak upload pic bebanyak, korang pon dah lali tengok kat Fb kan? huhu

December 11, 2009

Adam! Stacy! bergabung, meletup!

title merupakan tagline of the year famili kami. haha tahpape tibetibe bende tu pun nak jadi tagline sangat kepoh.

well alkisah haritu kami adikberadik main apetah dalam kereta tiba2 abang sebut "Adam Stacy bergabung meletup" lepastu semua gelak except me becoz I lampi. then Wa mulakan nyanyi lirik 1st, then Una nak tunjuk hebat sambung next lyrics, then akak pun duk nyelit nyanyi jugak dengan rancak. I still lampi. how come they all can nyanyi nyanyi lepastu siap buat gaye macam cool what was that erghh.

bila sampai part OHH EHH OHH EHH OHH! haa kelampian terhenti. haha i know that song tapi tak tau tajuk then terus kene boo Paten lagu tu pun takleh teka memang la lampi. takpe. but it really means that my brain was not polluted with "lagu lagu buruk" like them wahaa.

eh? ade jugak yang tak tahu ek. ok tajuk lagu tu Menggegar Dunia. takpe taktahu bukan bererti tak maju sebab setakat tahu lagu "top" ni baik ingat ayat quran berpekdah juga.

------------------------------------------------------------

mari bercerita kisah Kelantan yang kami lancongi lencongi 3 hari 2 malam. well banyak kot perubahan dari segi view macam wakaf depan The Store dah takde, makin banyak pembangunan, view makin cantek, nama hotel dah tukar banyak lagilah dan paling penting Kedai Roti Nenek dah ganti kedai lain isk. okay nak cerita pasal aktiviti paling best waktu tu, Abang Kakak belated & Din becoming birthday celebration!

kami tempah set Chinese Halal Food kat Hotel permalaman kami, Hotel Raudhah. heh memang Heaven I tell you. let's check those foods out :D (betulke ayat aku hah)

dah start makan barulah terhegeh hegeh nak amik gambar.

mempersembahkan hidangan Hot chinese version yang kelihatannye telah diusik dan dimakan akibat ke-siput-an si cameraman bertindak snap pic T_T

nampak itu teh? itu Chinese Tea. heh serius tawar tak rase mende almaklum la tak letak gula. saye sorang je minum suku gelas orang lain habis kot. sungguh mengikut amalan syaitan

Kerabu Dry Cuttlefish with akutakingatnamepenohdie

Salted Fish Teow Chew Style. pergh paling meletup memang paling heaven untuk dinikmati. *apesal ikan tu mulut die cam cakap tolong! tolong! ek?

Tom Yam

Deep Fried Prawn with Sesame Paste and hujung tu Sweet & Sour Chicken.

gambar sudah kenyang. watak utama tidak harus berada dalam situasi ini untuk tontonan umum dikhuatiri kegemukan pipi akan menjadi kegelian semua


tengok gambar memang tak berape hot, tapi kalau dah makan, lebih lebih si ikan banjir tu haihh nikmat pade tekak ni MELETUP macam bile Adam dengan Stacy bergabung haha

---------------------------------------------------------------

oh ya. nak introduce satu lagu ni. well pernah dengar kan lagu Senyum Seindah Suria tu? okay yang korang pernah dengar tu biasa je. yang saye nak tunjuk ni memang sangat best sebab si 2 jejaka students Galway, Ireland ni dah ubah sampai jadi macam versi nasyid. thanx to Shuhada for introducing me this video

video

mintak maafla bapak bapak ibuk ibuk sebab boleh download 60% dari full version. well gune yang trial je pun so memang ginilah jadinye. tapi rugila sebab 40% lagi tula part yang lebih best so saye rekemen anda pergi search kat youtube tengok full version punye orait.

CAUTION! buat para gadis sila jangan lebih lebih senyum sengih tengok si penyanyi tu cili mate baru tahu. sebab memang suare dahla sedap lepastu pandai belajar oversea lepastu ade wajah ala ala jejaka idaman malaya la jugak so pandai pandai la nak jaga hati. berkatepadedirisnirikjuge

lirik memang best kot i loikee. SENYUM! :)

p/s : so sekarang amacam. korang rase diorang ni lagi MELETUP the bomb tak berbanding bila Adam, Stacy bergabung? :D

December 05, 2009

remaja dan husband n wife

apela tajuk, tak best langsung. tapi takpe, abaikan.

remaja sepertiku pastilah layan dengan buku komik, manga semua ni. sungguh tipu jika anda anda menggeleng kepala lantas berkata dalam hati "eh mane ade aku layan newspaper dengan buku akademik je, tak mainla komik cam budak budak". jangan bajet, tak baik

jadi petang semalam sajelah membelek belek komik utopia adikku yang last week punya. sungguh best membacanya. tiba tiba terselak satu page ni. otomatik rase "wah bestnye memang hot stuff la page ni like like". heh yeke excited camtu, macam tokok tambah je.

antara yang terpapar :

hai, saye fieza, nak kenal ngan member2 kat cni. sape2 minat boleh call 017 blabla! boyz only! :)

hye all cute gurlz out there, sesape yang lonely and need luv, call me. mesti layan punye. m/zz/kl. 019 blabla.-Mie

heiya. I'm Hairi, 23. sape2 yang berminat leh mesej kat number 014 blabla. gurlz amat digalakkan

Baby disini. I'm single n nak carik bf. 23/f/Johor. anybody berminat contact me 013 blabla k. waitin

ok yang ini serius tak tokok tambah. pasti boleh agak, itu mesti page member2 untuk berkenalan. kalau korang nak hantar jugak bolehlah send mesej kat nombor 3...err takyah la. gerenti korang takla desperate cam depa pun haha.

houmai cukuplah 5 je kita retype kat sini. kita ambil yang paling mantap antara banyak banyak tu. terasa sungguh wah desperate ke ape? haha i'm not referring to those yang nak carik new friends yang same gender sama minat kumpul setem watsoever. itu tak kisahlah kan, ini sampai nak carik Bi Ef dengan Ji Ef sampai ayat nak merayu rayu. heww tertarik ouh para lelaki. terus amik phone tekan2 nombor tertera lepastu kata "hello ni Baby yang lonely single nak carik bf tu ek? I single jugak so amacam jumpe kat Mid esok as 1st date kite main roller coster sampai muntah mesti romantik kan kan kan?" gerenti dah tak lonely dah lepastu.

jawapan : cariklah kat memberz page Utopia. ramai lelaki hensem. cepat cepat sebelum orang lain rembat

itu perempuan. yang lelaki paling best ayat ke 3. meh kite ulang ayat ni "hye all cute gurlz out there, sesape yang lonely and need luv, call me. mesti layan punye. m/22/kl. 019 blabla." eleh ape ni bang macam la perempuan ni murah benar sampai buat ayat macam tu. eh lupa, memang ada pun, si Baby tadi tu ok kot kalau pasang dengan beliau. she really needs love now. well remaja memang sangat ingin rasa mencintai dan dicintai :D

err risau jugak need need love feel lonely pun, love kita kat Sang Pencipta dah cukup kuat ke. dah cukup ke hak kita sebagai hamba ni tertunai. kalaulah terasa belum, even Subuh pun liat kan, even mengaji semuka sehari pun berat, plislah. yelah, kadang kadang ke lonely an tu datang sebab kita jauh dari si Dia. malangnya bila sedar feel lonely, love dari pihak lain yang kita tagih lebih lebih. dari si dia yang lemah kejadian pulak tu. aduh memang susah nak elak.

selain tu, senangnye kan nak dedah number phone sendiri. tanpa perlu dipinta dirayu oleh sesiapa ia telah tersebar luas seluruh negara. sungguh khuatir jika ada makhluk papa kedana desperate pegi ambil nombor 4 terakhir buat taruh 4D. eh kalau mengena 1st prize bolehlah kongsi "habuan". best best.

ok stop. banyak mengata tak baik untuk kebersihan jiwa dan hati. oh ye dalam banyak2 tu, majoriti dalam umur 17-25 la. tapi tibatiba ternampak satu mesej dari kanak kanak riang tulis camni :

"takdeke budak 13 tahun kat sini? bosannye!" -haha sungguh comel adik ini. kecik kecik sudah pandai mencari cinta di majalah komik.

-
-
-
-
-
-
-

tibatiba iklan Sehati Berdansa on air. dengar suara Fahrin Ahmad kate "memang betulla saye kate, malam ni sape yang tukar siaran memang RUGI!" ouh sokong la, sebab malam yang dimaksudkan semua sangat gojes tariannya. ala yang tema Bollywood yang Dyra dapat highest mark tu. eh terkantoi tengok jugak hihi. tapi takpe terlepas pun, astro kan suka ulang ulang siaran. esok esok tengokla kalau termissed.

kami menari untuk kebajikan. wang terkumpul akan kami sumbangkan untuk tabung Persatuan Kanak Kanak Spastik Malaysia. sungguh bersih murni kan niat di hati kami. yeh

matlamat tak halalkan cara. fullstop.

okaylah oleh sebab dah terkantoi diri sendiri pun layan SB ni, sebenarnya nak tengok Sazzy je sebab beliau kan kecik comel je menari menari hihi. rasanya macam takdela salah pun layan, untuk girls it's fine takde ape ape. cuma lelaki lah kan, saya rasa segala realiti tv, filem, drama sume sumelah yang disiar memang tak patut anda tonton kalau mahu jaga mata, hati dan otak. pembukaan aurat sungguh tersebar luas. eh eh apeni bias annoying betul budak ni grrr. yela okayla girls pun harus tahu SB tu takdela fine sangat, tengok jela camane depa menari wah hebat dengan pakaian nye.

baiklah kalau macam tu kepada adikberadikku lepas ni kalau search channel pastikan jangan tekan butang OK pade channel 104 Astro Ria kalau terpapar SB sedang ke udara.