July 14, 2011

Juvana yang meng-over-kan

Bismillah.

amaran : penghujung post ini mungkin akan membuat sesetengah orang rasa "haihhh budak ni. buang masa orang je. lepuk kang!". so jika tak mahu buang masa, sila jangan baca post ini. terimakasih :D

Sekarang ni fenomena yang meletup, drama siri Juvana. Sape yang tak tahu, drama ni ditayang setiap Isnin, 9.00malam di TV3.

Actually memang dah lama minat siri Juvana ni. Sebab die macam lain dari yang lain. The plot, watak, even guna pelakon baru pun triple thumbs up layak diberi buat mereka. Cumanya akhir2 ni jelah macam dah kurenggg sikit idunno why. But still, best.

Ok, just nak share, episode yang baru2 ni, telah membuatkan

diri ini jadi over masa tengok Juvana. Sebelum ni takdelah kisah sangat pun. Tapi episod haritu tetibe over sampai sanggup post status pasal Juvana dekat Fb. (semangat memang semangat la kan?)

(ape motif entah hanya cover nama si anak sahaja, nama si ayah dibiarkan :p)

Sebab ape eh?

Lepas fikir punye fikir. Baru tahu.

Rupenye episod Isnin lepas adalah klimaks dimana semua 'wajah2 bertopeng malaikat' kini telah menunjukkan 'tanduk syaitan' masing2. Haha.

Malas nak cerita. Sape yang tengok, mesti faham. Sape tak tengok, suruhla orang lain ceritakan. =p

And and apa yg membuatkan diri terasa sangat over, episod tersebut seolah olah mewakili setiap watak perwatakan yang tengah hangat (dah lama hangat dah pun, cuma sekarang macam makin melonjak) di Malaysia sekarang.

Dalam drama tu kita ada Daim, Apek, Botak, Cikgu Zakiah, Cikgu Ariffin, Ayam, Warden Raja, Cikgu Azmi, makcik kantin hatta pakguard penjara sekalipun semua mereka ada sipi sipi lah dengan isu-isu Malaysia sekarang.

Isu apa? Watak siapa? Perwatakan bagaimana?

clue : "Kat sini ade 3 bende je korang boleh jadi. Taiko,Balachi,Jambu. Pilih ar"-Botak

Malas nak cerita. Kaitkanlah sendiri.

*HABIS*

p/s: hate the sin, not the sinner, bebeh.

5 comments:

I'm jUst mE said...

kite serupa~

suke tengok juvana even tengok kat tonton je sebab malam bese xleh tengok tv. tengok kat tonton pun jadilah.

rasenye macam paham apa yang nak disampaikan dalam post ni.hehe

.::annemishi::. said...

dah miss 2 epi. xdan g. nanti aar. nih yg buat lagi rasa nak tgok nih. hoho

SuE RaY said...

hehe, walaupon x ikut sgt cite juvana nih, tapi tau jugak lar serba-serbi sal cite nih..
=P
ape kaitan die ngan isu semasa tuh, hurm, x sure sgt lah.. nnt lah kalau rajin tgk 1 season terus juvana nih.. hee..

btw,
love the statement, hate the sin, not the sinner..

so true..
^_^

patenjihah said...

kak syida :
heee brilliant :)

anneh :
aha dah tengok an? mujur sama pandangan dengan aku. takdelah rase #foreveralone. ahaha

sueray:
haa tengok jgn xtengok. download pun takpe. :)

yep. siapa kita untuk benci seseorang secara individu, kite benci silap die je. sapetahu esok2 dia insaf dan bertaubat menjadi lebih tinggi darjat disisi Allah berbanding kite? :')

nedd said...

ha. pasaipa tak blur kan profy pic skali. ngeh3

July 14, 2011

Juvana yang meng-over-kan

Bismillah.

amaran : penghujung post ini mungkin akan membuat sesetengah orang rasa "haihhh budak ni. buang masa orang je. lepuk kang!". so jika tak mahu buang masa, sila jangan baca post ini. terimakasih :D

Sekarang ni fenomena yang meletup, drama siri Juvana. Sape yang tak tahu, drama ni ditayang setiap Isnin, 9.00malam di TV3.

Actually memang dah lama minat siri Juvana ni. Sebab die macam lain dari yang lain. The plot, watak, even guna pelakon baru pun triple thumbs up layak diberi buat mereka. Cumanya akhir2 ni jelah macam dah kurenggg sikit idunno why. But still, best.

Ok, just nak share, episode yang baru2 ni, telah membuatkan

diri ini jadi over masa tengok Juvana. Sebelum ni takdelah kisah sangat pun. Tapi episod haritu tetibe over sampai sanggup post status pasal Juvana dekat Fb. (semangat memang semangat la kan?)

(ape motif entah hanya cover nama si anak sahaja, nama si ayah dibiarkan :p)

Sebab ape eh?

Lepas fikir punye fikir. Baru tahu.

Rupenye episod Isnin lepas adalah klimaks dimana semua 'wajah2 bertopeng malaikat' kini telah menunjukkan 'tanduk syaitan' masing2. Haha.

Malas nak cerita. Sape yang tengok, mesti faham. Sape tak tengok, suruhla orang lain ceritakan. =p

And and apa yg membuatkan diri terasa sangat over, episod tersebut seolah olah mewakili setiap watak perwatakan yang tengah hangat (dah lama hangat dah pun, cuma sekarang macam makin melonjak) di Malaysia sekarang.

Dalam drama tu kita ada Daim, Apek, Botak, Cikgu Zakiah, Cikgu Ariffin, Ayam, Warden Raja, Cikgu Azmi, makcik kantin hatta pakguard penjara sekalipun semua mereka ada sipi sipi lah dengan isu-isu Malaysia sekarang.

Isu apa? Watak siapa? Perwatakan bagaimana?

clue : "Kat sini ade 3 bende je korang boleh jadi. Taiko,Balachi,Jambu. Pilih ar"-Botak

Malas nak cerita. Kaitkanlah sendiri.

*HABIS*

p/s: hate the sin, not the sinner, bebeh.

5 comments:

I'm jUst mE said...

kite serupa~

suke tengok juvana even tengok kat tonton je sebab malam bese xleh tengok tv. tengok kat tonton pun jadilah.

rasenye macam paham apa yang nak disampaikan dalam post ni.hehe

.::annemishi::. said...

dah miss 2 epi. xdan g. nanti aar. nih yg buat lagi rasa nak tgok nih. hoho

SuE RaY said...

hehe, walaupon x ikut sgt cite juvana nih, tapi tau jugak lar serba-serbi sal cite nih..
=P
ape kaitan die ngan isu semasa tuh, hurm, x sure sgt lah.. nnt lah kalau rajin tgk 1 season terus juvana nih.. hee..

btw,
love the statement, hate the sin, not the sinner..

so true..
^_^

patenjihah said...

kak syida :
heee brilliant :)

anneh :
aha dah tengok an? mujur sama pandangan dengan aku. takdelah rase #foreveralone. ahaha

sueray:
haa tengok jgn xtengok. download pun takpe. :)

yep. siapa kita untuk benci seseorang secara individu, kite benci silap die je. sapetahu esok2 dia insaf dan bertaubat menjadi lebih tinggi darjat disisi Allah berbanding kite? :')

nedd said...

ha. pasaipa tak blur kan profy pic skali. ngeh3