May 01, 2012

1 Mei yang tenang~

Hari ini 1 May.
sehari sebelum,  pergi celebrate birthday roommate. :)
Dan harini juga birthday Atiqah Yazid. Sanah helwah Atiq! Sorry aku tak jadi datang wedding Luqman tadi, serious weh takut sesat. huhu

1 May Hari Pekerja
Tapi ada juga pekerja yang tak cuti harini
Beliau adalah tok kadi. haha

Harini sorang lagi batchmate sekolah menengah selamat diijabkabul dengan wanita pilihan.

Bercakap tentang nikah, selama aku hidup ni, kenalan tak kira sekolah ke matrik ke U ke, asal yang kahwin je mesti lelaki. Tak pernah nak perempuan. Melainkan pasangan mereka je yang perempuan (dah takkan kawin dengan lelaki pulak euww).

Kalau perempuan pun, mesti senior takpun junior.
Tak pernah lagilah setakat ni classmate/coursemate/batchmate yang kahwin tu perempuan.
Takpela, tak sampai masa lagilah tu :)

Setakat ni kalau tak silap, rakan sekolah yang dah naik 'stage' ni dah masuk 4 orang. Muzani, Fadhil, Amir Ariff dan terbaru harini Luqman. See, semua lelaki kan?

Dan baru tadi, sorang rakan online ku yang sudah kenal lebih 4 tahun, umumkan dia dah nak kahwin. Dan dia lelaki. See?

Tapi! Bukan dia sorang je. Ada sorang lagi rakan online yang belum buat pendedahan lagi. Aku dah lama juga dapat hidu something fishy kat dia ni. Yela kalau dah ade darah detektif tu takleh nak buat apalah kan, always hebat menghidu hewhew. Pernahlah jumpa dia face to face beberapa kali.

Aku start terhidu-bau-ikan dekat dia time dia tanya aku soalan "macamana nak kasi orang perempuan taat kat lelaki?"

Pergh soalan taknak ganas lagi. Kalau dah word 'taat' tu tak lain dah bro. Nak beristeri lah tu :)

See, even 2 kawan online yang nak kahwin pun lelaki. Mana perempuan ni?!


Haha. tak payah nak over la Paten. Cakap orang, padahal kau sendiri takde calon so sile jangan poyo. T_T

Maka dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat saudara Luqman dan isterinya. Moga berbahagia sampai syurga. =)


ps: Sajeje buat post ni sebab takde idea lain dah, kang cakap pasal Bersih 3.0 ade orang marah pulak. he he he :p

pps: Eh tetibe rase cam nak ceritelah pasal Bersih. I mean, experience masa kat sana. Biasalah first timer mestilah over sikit nak cite pengalaman kat blog. Harap bersabar, tunggu next post okey? :P

ppps: esok pagi test kot! doakan saya ya para suami dan bakal suami sekalian yang dumaksudkan diatas (kalaulah kalian baca) hehe. kbyee :)


2 comments:

nabilah said...

eh darah detektif? takleh bla hahaha

adawiyahahmad said...

tulah..saya pun tertunggu-tunggu kad kahwin dari kawan-kawan perempuan satu batch ni...lebih-lebih lagi dari Fatin nazirah Ashari..hehe

p/s: lama tak panggil mu Linda..huhu

May 01, 2012

1 Mei yang tenang~

Hari ini 1 May.
sehari sebelum,  pergi celebrate birthday roommate. :)
Dan harini juga birthday Atiqah Yazid. Sanah helwah Atiq! Sorry aku tak jadi datang wedding Luqman tadi, serious weh takut sesat. huhu

1 May Hari Pekerja
Tapi ada juga pekerja yang tak cuti harini
Beliau adalah tok kadi. haha

Harini sorang lagi batchmate sekolah menengah selamat diijabkabul dengan wanita pilihan.

Bercakap tentang nikah, selama aku hidup ni, kenalan tak kira sekolah ke matrik ke U ke, asal yang kahwin je mesti lelaki. Tak pernah nak perempuan. Melainkan pasangan mereka je yang perempuan (dah takkan kawin dengan lelaki pulak euww).

Kalau perempuan pun, mesti senior takpun junior.
Tak pernah lagilah setakat ni classmate/coursemate/batchmate yang kahwin tu perempuan.
Takpela, tak sampai masa lagilah tu :)

Setakat ni kalau tak silap, rakan sekolah yang dah naik 'stage' ni dah masuk 4 orang. Muzani, Fadhil, Amir Ariff dan terbaru harini Luqman. See, semua lelaki kan?

Dan baru tadi, sorang rakan online ku yang sudah kenal lebih 4 tahun, umumkan dia dah nak kahwin. Dan dia lelaki. See?

Tapi! Bukan dia sorang je. Ada sorang lagi rakan online yang belum buat pendedahan lagi. Aku dah lama juga dapat hidu something fishy kat dia ni. Yela kalau dah ade darah detektif tu takleh nak buat apalah kan, always hebat menghidu hewhew. Pernahlah jumpa dia face to face beberapa kali.

Aku start terhidu-bau-ikan dekat dia time dia tanya aku soalan "macamana nak kasi orang perempuan taat kat lelaki?"

Pergh soalan taknak ganas lagi. Kalau dah word 'taat' tu tak lain dah bro. Nak beristeri lah tu :)

See, even 2 kawan online yang nak kahwin pun lelaki. Mana perempuan ni?!


Haha. tak payah nak over la Paten. Cakap orang, padahal kau sendiri takde calon so sile jangan poyo. T_T

Maka dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat saudara Luqman dan isterinya. Moga berbahagia sampai syurga. =)


ps: Sajeje buat post ni sebab takde idea lain dah, kang cakap pasal Bersih 3.0 ade orang marah pulak. he he he :p

pps: Eh tetibe rase cam nak ceritelah pasal Bersih. I mean, experience masa kat sana. Biasalah first timer mestilah over sikit nak cite pengalaman kat blog. Harap bersabar, tunggu next post okey? :P

ppps: esok pagi test kot! doakan saya ya para suami dan bakal suami sekalian yang dumaksudkan diatas (kalaulah kalian baca) hehe. kbyee :)


2 comments:

nabilah said...

eh darah detektif? takleh bla hahaha

adawiyahahmad said...

tulah..saya pun tertunggu-tunggu kad kahwin dari kawan-kawan perempuan satu batch ni...lebih-lebih lagi dari Fatin nazirah Ashari..hehe

p/s: lama tak panggil mu Linda..huhu