February 20, 2009

hpku...s500i

uhuk2..tanggal 7 februari 09, bermulela kisah sedih dalam idup ini..diri ini tela mengalami kehilangan..kehilangan yang amat ditangisi..(huaaa~)..kehilangan tsebut telah memberi depresi,tekanan,force,etc pade diri ini untok jangke waktu yang lame..emm..ok2..citenye bemule macam ni..pade kire22minggu lepas, seluroh wrge matrik mengalami kegembiraan kerane pade minggu tu bole balek rumah..yeyy!! diri ini jue xketinggalan meraikan kegembiraan tesebut. namun, ats sebab2 tetentu, tiket ari jumaat da abes dijual, yg tinggal hanye sabtu pagi. so, pade pagi sabtu pukol 8.45am, bas tangkak-KL pon belepas..vroom..vroom....................

didalm bas, saye telah dudok sebelah kawan baekku, yg juge bename fatin nazihah..(ape punye naseb, kwn baek pon name same..tesikse btol..hihi)...setelah puas menidokan diri lam bas, pacik bas pon menurunkan saye di R&R serdang...
setelah meninjau2 sekeliling, diri ini xnampak pon kelibat 'si waja kacak' mahupun 'si hensem unser' dipekarangan r&r itu..ini bemakne encik ayah maseh belom tibe...hmm..penantian...........
,lantas saye terus mengekol ayah utk dapat kepastian...jawapan yg diberi beliau amat menghmpakan, dimane beliau tepakse menunggu sebuah lori pasir tibe dirumah kami sebelum datang emnjemput ku...katenye "mungkin dalam sejam lagi"...oh noo! masakan daku dapat betahan..lantas, akalku yg maken matang ini befikir jalan laen untok meloloskan diri lbeh awal dari tempat yg penoh kecurigaan itu..
puas piker..baru tenampak kelibat seorang pacik teksi yg membeli suratkaba metro di kedai tepi jalan..saye pon betanye dgan pno hormat apekah beliau sanggup anta saye ke bangi..dipendekkan cite, make naeklah diri ini kedalam teksi wira kuning pacik tesebot..
sepanjang pejalanan,pacik tesebut amat ramah, tanye itu ini, ini itu, siap offer bace metro paper die pulak tu..hihik..saye tela memakse pacik tesebut menghantar saye betol2 didepan umah..
pacik itu sempat merungut dengan sopann "umah awak ni dalam sgtla..masuk dalam ni, jauh betol..."..memg betol pon kate2 itu..huhu..

sampai2 je depan umah.. pacik tu kate semuenye rm30...die sempat membele diri.."ini pon pacik kasi murah,kalu teksi laen xnak masok kwsn dalam cmni..pacik sian kat ko jeni"...yola pacik, saye hargai..hmmmm....lepas pacik tu pegi, saye perasan ade sumtin missing..lepas check it out, tenyate buah ahtiku xde...HP!!!! saye segere masok umah untok kol hpku, dgan harapan pacik tesebut menyedari kehadian beliau dalm teksinye..namun, malang btol..bole pulak ime tu jugak umahku mengalami line putus! so, tepon umah xleh gune...huaaaaaaaaa~

inila hp tesebot..gamba modelnye xsempat unt diabadikan,so amek gambar kat kotak je daa..huaa~~

akibat telalu tensi, diri ini tela menidurkan diri dengan lamenye!..lam kol 3 ptg, tepon tela bole digunekan. try2 kol hpku, talian maseh bebunyik, tapi xde org angkat..adela lam 10 kali kot..then, sejam later try kol lg, tp hampe, kalini terus engaged..nampak sgt ade makhluk kuang asam da buang simkad aku tu!! hoh..xpe2..xredha sape amek..bia hp tu menghantui idop makhluk tesebot sehinggela beliau betaubat.huh..berite malang ini tela tesebar pantas dikalngan klasmet2ku..sume bg ayt same je .."ee..fatin,sayangnye,dahla hp tu cantek..kalau bg aku xpe jugak"..."tin,cmne bole ilang?..sian ko"...diikuti bebelan dan ceramah yg mgharap agar saye lbeh cermat laenkali..yela2..tq byk2 geng2 sume..

walaupepon,stiap kejadian mestia de hikmahnye. kini saye mgunekan hp nokia lame tinggalan turun temurun ( kalau da namenye adek, memg kene gune sekenhen abg punye jela)..ape yg penting, bole koling,mesej..xkesahla xde mp3 ke,apeke...ini lagi baek dri certain org yg xmampu beli hp...wuteva pon, kne selalu besyukur dan jadikan setiap musibah sebagai platfom untuk jadikan diri ini lbeh kuat dalam menempuh segala dugaan dan meningktkn keimanan pade Allah swt..amin~




2 comments:

nawez said...

i'm thinking of buying new handphone la next month. jangan jeles!~ hahak

fatin nazihah ashari said...

ceh..weh
hp skang bukn nk dkt 2k ke?
nak tuka wtpe..
innalmubazzirina kanuu ikhwaan asysyayaatiin..
translate la sniri..huhu~

February 20, 2009

hpku...s500i

uhuk2..tanggal 7 februari 09, bermulela kisah sedih dalam idup ini..diri ini tela mengalami kehilangan..kehilangan yang amat ditangisi..(huaaa~)..kehilangan tsebut telah memberi depresi,tekanan,force,etc pade diri ini untok jangke waktu yang lame..emm..ok2..citenye bemule macam ni..pade kire22minggu lepas, seluroh wrge matrik mengalami kegembiraan kerane pade minggu tu bole balek rumah..yeyy!! diri ini jue xketinggalan meraikan kegembiraan tesebut. namun, ats sebab2 tetentu, tiket ari jumaat da abes dijual, yg tinggal hanye sabtu pagi. so, pade pagi sabtu pukol 8.45am, bas tangkak-KL pon belepas..vroom..vroom....................

didalm bas, saye telah dudok sebelah kawan baekku, yg juge bename fatin nazihah..(ape punye naseb, kwn baek pon name same..tesikse btol..hihi)...setelah puas menidokan diri lam bas, pacik bas pon menurunkan saye di R&R serdang...
setelah meninjau2 sekeliling, diri ini xnampak pon kelibat 'si waja kacak' mahupun 'si hensem unser' dipekarangan r&r itu..ini bemakne encik ayah maseh belom tibe...hmm..penantian...........
,lantas saye terus mengekol ayah utk dapat kepastian...jawapan yg diberi beliau amat menghmpakan, dimane beliau tepakse menunggu sebuah lori pasir tibe dirumah kami sebelum datang emnjemput ku...katenye "mungkin dalam sejam lagi"...oh noo! masakan daku dapat betahan..lantas, akalku yg maken matang ini befikir jalan laen untok meloloskan diri lbeh awal dari tempat yg penoh kecurigaan itu..
puas piker..baru tenampak kelibat seorang pacik teksi yg membeli suratkaba metro di kedai tepi jalan..saye pon betanye dgan pno hormat apekah beliau sanggup anta saye ke bangi..dipendekkan cite, make naeklah diri ini kedalam teksi wira kuning pacik tesebot..
sepanjang pejalanan,pacik tesebut amat ramah, tanye itu ini, ini itu, siap offer bace metro paper die pulak tu..hihik..saye tela memakse pacik tesebut menghantar saye betol2 didepan umah..
pacik itu sempat merungut dengan sopann "umah awak ni dalam sgtla..masuk dalam ni, jauh betol..."..memg betol pon kate2 itu..huhu..

sampai2 je depan umah.. pacik tu kate semuenye rm30...die sempat membele diri.."ini pon pacik kasi murah,kalu teksi laen xnak masok kwsn dalam cmni..pacik sian kat ko jeni"...yola pacik, saye hargai..hmmmm....lepas pacik tu pegi, saye perasan ade sumtin missing..lepas check it out, tenyate buah ahtiku xde...HP!!!! saye segere masok umah untok kol hpku, dgan harapan pacik tesebut menyedari kehadian beliau dalm teksinye..namun, malang btol..bole pulak ime tu jugak umahku mengalami line putus! so, tepon umah xleh gune...huaaaaaaaaa~

inila hp tesebot..gamba modelnye xsempat unt diabadikan,so amek gambar kat kotak je daa..huaa~~

akibat telalu tensi, diri ini tela menidurkan diri dengan lamenye!..lam kol 3 ptg, tepon tela bole digunekan. try2 kol hpku, talian maseh bebunyik, tapi xde org angkat..adela lam 10 kali kot..then, sejam later try kol lg, tp hampe, kalini terus engaged..nampak sgt ade makhluk kuang asam da buang simkad aku tu!! hoh..xpe2..xredha sape amek..bia hp tu menghantui idop makhluk tesebot sehinggela beliau betaubat.huh..berite malang ini tela tesebar pantas dikalngan klasmet2ku..sume bg ayt same je .."ee..fatin,sayangnye,dahla hp tu cantek..kalau bg aku xpe jugak"..."tin,cmne bole ilang?..sian ko"...diikuti bebelan dan ceramah yg mgharap agar saye lbeh cermat laenkali..yela2..tq byk2 geng2 sume..

walaupepon,stiap kejadian mestia de hikmahnye. kini saye mgunekan hp nokia lame tinggalan turun temurun ( kalau da namenye adek, memg kene gune sekenhen abg punye jela)..ape yg penting, bole koling,mesej..xkesahla xde mp3 ke,apeke...ini lagi baek dri certain org yg xmampu beli hp...wuteva pon, kne selalu besyukur dan jadikan setiap musibah sebagai platfom untuk jadikan diri ini lbeh kuat dalam menempuh segala dugaan dan meningktkn keimanan pade Allah swt..amin~




2 comments:

nawez said...

i'm thinking of buying new handphone la next month. jangan jeles!~ hahak

fatin nazihah ashari said...

ceh..weh
hp skang bukn nk dkt 2k ke?
nak tuka wtpe..
innalmubazzirina kanuu ikhwaan asysyayaatiin..
translate la sniri..huhu~