February 10, 2011

si 'Loser'

Pernah tak timbul perasaan dalam hati rase diri sendiri ni seorang yang loser?
Loser dalam erti kate memang loser selosernye lah.
Tak penah?
Baguslah, jangan jadi macam sorang budak tu, memang sekarang ni fasa keloseran beliau adelah di tahap ke-8. Kira kalau dah tahap 10 maybe tak boleh nak buat ape dah lepastu. T.T


Sejak 2 menjak 3 menjak ni, ade sorang budak ni memang suke blogwalking, fb-running dan segalenye berkaitan tenet memang hobi nombor 1.
Lepastu die sedar 1 bende.. 1 bende yang buat die rase die sangat loser.
Haha kesian die.
Teruk betul

Sebabnye kan, banyak blog kawan-kawan, saudara mara, kenalan2, yang bila bace, die rase... Oh, dia ni, semakin hebat berfikir. Dia ni makin matang, boleh nampak dalam post nya ada wujud 'ruh' keinsafan. Dia maju lagi tapak kehadapan. What happened to them?

Tapi dirinye tu pulak, makin hari makin mengundur, makin gostan, makin lari, makin U-turn, makin LOSER la senang cakap.
Takziah kepade die.
Lain kali loserlah lagi.


Oh ye, tak kire lagi di Fb. Ada satu malam tu, dia bajet study hard sebab ade test.
Bila otak dah saturated, memang Fb la tempat melepak.
Skrol punya skrol....
Perghhhh rase loser datang lagi.
Tetibe pulak malam tu ramai orang nak post ayat ganas.
Ayat killer orang cakap. Yup, ayat killer yang killing ego hati insan berdosa :D <--- macam x logik je letak icon ni.

APE YANG TELAH TERJADI KEPADE SEMUA ORANG NI? TAK FUN BETUL LA TIBATIBA SEMUA NAK SKEMA BUAT STATUS.

So, nak share sikitla semua status2 yang berderet2 keluar kat wall malam haritu. Biar korang pun rase loser jugak. Hehe

Bertuah betul jadi loser. Siap ade rabbit lagi bagi hai. Terhormat sungguh



"Sedarlah!!! apakah hati kau sudah buta? atau hati kau sudah tepu dengan dosa sampai terhijab segala pintu kebaikan.. sia-sia amalanmu andai kau berterusan tidak mujahadah. keluarlah dari lorong kegelapan.. jangan pernah melalui mahupun menghampiri lorong itu kelak kau akan binasa.. bisa saja ajalmu datang sebelum sempat kau lari dari situ."
-MSMZ-

Bersihkan orang2 yang masih bermaksiat dalam barisan pejuang.
Perjuangan untuk islam tak perlukan mereka2 ini... BERSIHKAN!! BERSIHKAN!!
dia hanya menyebabkan gerak kerja islam hilang keberkatan sekalipun zahirnya nampak dia byk membantu. tak guna sekiranya dalam masa yang sama dia bermaksiat. Jika kita trgolong dalamnya...ingatlah....AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!i
cepat2lah...usaha kembali pd tali ALLAH
-MHMR-
(post yang ni memang tak menahan betul =.=')


SALAM. sebelum tidur,biasakan memaafkan segala kesalahan atau kekurangan sahabat yg mnyebabakan kita sakit hati atau sewaktu dengannya,bru dapat tenangkan jiwa sebelum mati kecil(tidur):)
-MHMS-
(post paling lembut untuk malam itu.)


Sekali terjerat, amat sulit sulit untuk melepaskan. Bahana Dosa.
-takingatsiapapost-



Imam Samudra;
"Bagaimana antum katakan tiada dana, sedangkan Allah Maha Kaya, mintalah pada Allah, mengemislah pada Allah, berdoalah kepada Allah dengan sungguh2 disertai dgn amal usaha & ikhtiar (bkrj sekuatnya). Bagaimana dikatakan tiada persenjataan, sedang bumi Allah ini luas, yang antum dapat lari kesegala arah untuk mendapatkannya. Bagaimana dikatakan tiada sesiapa yg mahu diajak berjihad, sedangkan jihad itu walau seorang diri dapat dilaksanakan.."
-TR-


PASTIKAN iman x lebur, jihad x lentur, ilmu x terabur, gerak kerja x mundur, semangat x kendur, & dakwah tetap subur...how???
-ARMK-


Sapa pandai,angkat tangan..
satu detik lagi mgkin MATI! muhasabahlah,bertaubatlah
-ARMK-


MATI!!
MATI!!
- ARMK-
(Si ARMK ni memang suke sangat buat status psiko psiko. Sabar jelah)



AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!
AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!
AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZ
AB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!
AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZ
AB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!
-NU-


Bukan mahu menjadi pujangga.
Hanya ingin menjadi hamba
maka bicara puitis itu tidak bermakna,
kalau tidak menghubungkan diri kepada Yang Esa.
Dan aku melihat ramai yang menjadi pujangga,
tetapi amal kehidupan sendiri jauh daripadaNya
-HA-



'Ingatlah ahli ilmu yg mendiamkan diri adalah syaitan bisu!!! Kepada yg bukan golongan agamawan! Ingatlah Islam bukan hanya tanggungjawab ahli ilmu tetapi kepada semua umat Islam..'' (Syeikh Muhammad Fuad al Maliki)
-QF-


kata-kata yang cukup memberi kesan dari seorang naqib.."masa hiduplah ni time nak bekerja, dan bekerja untuk Islam..time ni memang takda masa rehat..jadi tak perlulah nak merungut. sebab time MATI nanti barulah tempat yang sebenar untuk berehat"...tersentak hati, terkunci bicara bila mendengar kata2 ni....renungkan~..
-MS-

perlukan penyucian untuk hati~pembersihan semula hati dari tompok2 hitam..
-MS-

dakwah adalah saat hatimu berkata.."sudahlah! Aku letih!", tapi kamu tetap bertahan dengan semua sisa tenagamu..Dan kamu tidak berhenti bergerak baik dalam keadaan ringan mahupun berat..~
-MS-

Jadilah penjaga masa, jangan jadi pembunuh masa..!!
-MS-


See? Boleh bayang tak tetibe je berderet status gini dalam 1 malam. Berjangkit kot diorang ni.

Apepun, juz boleh cakap tahniah lah pade korang-korang yang buat status atas ni. Ade sape2 rase status die masuk? Mintak izin kopipes. Saje nak bagi semuaorang rase loser jugak. Sukesukesuke.

Juga nak cakap timekaseh banyak-banyak sebab membuatkan malam itu rase macam kene tembak dengan machine gun je.

Itu baru paste status, kalau paste sekali segala komen2 dibawah status tu, haaaaa masak la. Boleh hangus sebab terlebih masak. Kurangkan minyak dalam masakan ye kawan-kawan *tetibe*

Ok lah, sebenarnye takde idea nak tulis ape, naseb baek ade orang2 rajin dah bagi sumber. Kopipes aja kita kali ini.
Kepada yang merasa loser selepas bace status tersebut, tahniah dan takziah saye ucapkan.
Tahniah sebab masih ada 'rasa' untuk terketuk.
Takziah sebab berjaya menjadikan diri anda juga seorang LOSER! Yay padan muke.


Sekian saje untuk hari ini.
Majulah amalan, tingkatkan mujahadah, moga iman itu kan terasa manisnya. InsyaAllah.

3 comments:

..SuRaYa.. said...

yay!!..

sya pun seorang LOSER!..

panda putih said...

wow, satu malam semua post tu ade?
hurm.. kalau gadis inesen loser, im DOuble LOser!!

gadis inesen said...

suraya :
haha tahniah! moga ade sinar buat kita lepas terloser kebelakangan ini

dell :
ewah panda putih plak =p
yup, dalam 1 malam..xleh bla kan?
hmm doakan moga kite2 ini masih ada KEMAHUAN DAN KEMAMPUAN untuk jadi 'winner' pula lepas ni. insyaAllah =)

February 10, 2011

si 'Loser'

Pernah tak timbul perasaan dalam hati rase diri sendiri ni seorang yang loser?
Loser dalam erti kate memang loser selosernye lah.
Tak penah?
Baguslah, jangan jadi macam sorang budak tu, memang sekarang ni fasa keloseran beliau adelah di tahap ke-8. Kira kalau dah tahap 10 maybe tak boleh nak buat ape dah lepastu. T.T


Sejak 2 menjak 3 menjak ni, ade sorang budak ni memang suke blogwalking, fb-running dan segalenye berkaitan tenet memang hobi nombor 1.
Lepastu die sedar 1 bende.. 1 bende yang buat die rase die sangat loser.
Haha kesian die.
Teruk betul

Sebabnye kan, banyak blog kawan-kawan, saudara mara, kenalan2, yang bila bace, die rase... Oh, dia ni, semakin hebat berfikir. Dia ni makin matang, boleh nampak dalam post nya ada wujud 'ruh' keinsafan. Dia maju lagi tapak kehadapan. What happened to them?

Tapi dirinye tu pulak, makin hari makin mengundur, makin gostan, makin lari, makin U-turn, makin LOSER la senang cakap.
Takziah kepade die.
Lain kali loserlah lagi.


Oh ye, tak kire lagi di Fb. Ada satu malam tu, dia bajet study hard sebab ade test.
Bila otak dah saturated, memang Fb la tempat melepak.
Skrol punya skrol....
Perghhhh rase loser datang lagi.
Tetibe pulak malam tu ramai orang nak post ayat ganas.
Ayat killer orang cakap. Yup, ayat killer yang killing ego hati insan berdosa :D <--- macam x logik je letak icon ni.

APE YANG TELAH TERJADI KEPADE SEMUA ORANG NI? TAK FUN BETUL LA TIBATIBA SEMUA NAK SKEMA BUAT STATUS.

So, nak share sikitla semua status2 yang berderet2 keluar kat wall malam haritu. Biar korang pun rase loser jugak. Hehe

Bertuah betul jadi loser. Siap ade rabbit lagi bagi hai. Terhormat sungguh



"Sedarlah!!! apakah hati kau sudah buta? atau hati kau sudah tepu dengan dosa sampai terhijab segala pintu kebaikan.. sia-sia amalanmu andai kau berterusan tidak mujahadah. keluarlah dari lorong kegelapan.. jangan pernah melalui mahupun menghampiri lorong itu kelak kau akan binasa.. bisa saja ajalmu datang sebelum sempat kau lari dari situ."
-MSMZ-

Bersihkan orang2 yang masih bermaksiat dalam barisan pejuang.
Perjuangan untuk islam tak perlukan mereka2 ini... BERSIHKAN!! BERSIHKAN!!
dia hanya menyebabkan gerak kerja islam hilang keberkatan sekalipun zahirnya nampak dia byk membantu. tak guna sekiranya dalam masa yang sama dia bermaksiat. Jika kita trgolong dalamnya...ingatlah....AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!i
cepat2lah...usaha kembali pd tali ALLAH
-MHMR-
(post yang ni memang tak menahan betul =.=')


SALAM. sebelum tidur,biasakan memaafkan segala kesalahan atau kekurangan sahabat yg mnyebabakan kita sakit hati atau sewaktu dengannya,bru dapat tenangkan jiwa sebelum mati kecil(tidur):)
-MHMS-
(post paling lembut untuk malam itu.)


Sekali terjerat, amat sulit sulit untuk melepaskan. Bahana Dosa.
-takingatsiapapost-



Imam Samudra;
"Bagaimana antum katakan tiada dana, sedangkan Allah Maha Kaya, mintalah pada Allah, mengemislah pada Allah, berdoalah kepada Allah dengan sungguh2 disertai dgn amal usaha & ikhtiar (bkrj sekuatnya). Bagaimana dikatakan tiada persenjataan, sedang bumi Allah ini luas, yang antum dapat lari kesegala arah untuk mendapatkannya. Bagaimana dikatakan tiada sesiapa yg mahu diajak berjihad, sedangkan jihad itu walau seorang diri dapat dilaksanakan.."
-TR-


PASTIKAN iman x lebur, jihad x lentur, ilmu x terabur, gerak kerja x mundur, semangat x kendur, & dakwah tetap subur...how???
-ARMK-


Sapa pandai,angkat tangan..
satu detik lagi mgkin MATI! muhasabahlah,bertaubatlah
-ARMK-


MATI!!
MATI!!
- ARMK-
(Si ARMK ni memang suke sangat buat status psiko psiko. Sabar jelah)



AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!
AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!
AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZ
AB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!
AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!!AZ
AB!!AZAB!!AZAB!!AZAB!
-NU-


Bukan mahu menjadi pujangga.
Hanya ingin menjadi hamba
maka bicara puitis itu tidak bermakna,
kalau tidak menghubungkan diri kepada Yang Esa.
Dan aku melihat ramai yang menjadi pujangga,
tetapi amal kehidupan sendiri jauh daripadaNya
-HA-



'Ingatlah ahli ilmu yg mendiamkan diri adalah syaitan bisu!!! Kepada yg bukan golongan agamawan! Ingatlah Islam bukan hanya tanggungjawab ahli ilmu tetapi kepada semua umat Islam..'' (Syeikh Muhammad Fuad al Maliki)
-QF-


kata-kata yang cukup memberi kesan dari seorang naqib.."masa hiduplah ni time nak bekerja, dan bekerja untuk Islam..time ni memang takda masa rehat..jadi tak perlulah nak merungut. sebab time MATI nanti barulah tempat yang sebenar untuk berehat"...tersentak hati, terkunci bicara bila mendengar kata2 ni....renungkan~..
-MS-

perlukan penyucian untuk hati~pembersihan semula hati dari tompok2 hitam..
-MS-

dakwah adalah saat hatimu berkata.."sudahlah! Aku letih!", tapi kamu tetap bertahan dengan semua sisa tenagamu..Dan kamu tidak berhenti bergerak baik dalam keadaan ringan mahupun berat..~
-MS-

Jadilah penjaga masa, jangan jadi pembunuh masa..!!
-MS-


See? Boleh bayang tak tetibe je berderet status gini dalam 1 malam. Berjangkit kot diorang ni.

Apepun, juz boleh cakap tahniah lah pade korang-korang yang buat status atas ni. Ade sape2 rase status die masuk? Mintak izin kopipes. Saje nak bagi semuaorang rase loser jugak. Sukesukesuke.

Juga nak cakap timekaseh banyak-banyak sebab membuatkan malam itu rase macam kene tembak dengan machine gun je.

Itu baru paste status, kalau paste sekali segala komen2 dibawah status tu, haaaaa masak la. Boleh hangus sebab terlebih masak. Kurangkan minyak dalam masakan ye kawan-kawan *tetibe*

Ok lah, sebenarnye takde idea nak tulis ape, naseb baek ade orang2 rajin dah bagi sumber. Kopipes aja kita kali ini.
Kepada yang merasa loser selepas bace status tersebut, tahniah dan takziah saye ucapkan.
Tahniah sebab masih ada 'rasa' untuk terketuk.
Takziah sebab berjaya menjadikan diri anda juga seorang LOSER! Yay padan muke.


Sekian saje untuk hari ini.
Majulah amalan, tingkatkan mujahadah, moga iman itu kan terasa manisnya. InsyaAllah.

3 comments:

..SuRaYa.. said...

yay!!..

sya pun seorang LOSER!..

panda putih said...

wow, satu malam semua post tu ade?
hurm.. kalau gadis inesen loser, im DOuble LOser!!

gadis inesen said...

suraya :
haha tahniah! moga ade sinar buat kita lepas terloser kebelakangan ini

dell :
ewah panda putih plak =p
yup, dalam 1 malam..xleh bla kan?
hmm doakan moga kite2 ini masih ada KEMAHUAN DAN KEMAMPUAN untuk jadi 'winner' pula lepas ni. insyaAllah =)