December 11, 2009

Adam! Stacy! bergabung, meletup!

title merupakan tagline of the year famili kami. haha tahpape tibetibe bende tu pun nak jadi tagline sangat kepoh.

well alkisah haritu kami adikberadik main apetah dalam kereta tiba2 abang sebut "Adam Stacy bergabung meletup" lepastu semua gelak except me becoz I lampi. then Wa mulakan nyanyi lirik 1st, then Una nak tunjuk hebat sambung next lyrics, then akak pun duk nyelit nyanyi jugak dengan rancak. I still lampi. how come they all can nyanyi nyanyi lepastu siap buat gaye macam cool what was that erghh.

bila sampai part OHH EHH OHH EHH OHH! haa kelampian terhenti. haha i know that song tapi tak tau tajuk then terus kene boo Paten lagu tu pun takleh teka memang la lampi. takpe. but it really means that my brain was not polluted with "lagu lagu buruk" like them wahaa.

eh? ade jugak yang tak tahu ek. ok tajuk lagu tu Menggegar Dunia. takpe taktahu bukan bererti tak maju sebab setakat tahu lagu "top" ni baik ingat ayat quran berpekdah juga.

------------------------------------------------------------

mari bercerita kisah Kelantan yang kami lancongi lencongi 3 hari 2 malam. well banyak kot perubahan dari segi view macam wakaf depan The Store dah takde, makin banyak pembangunan, view makin cantek, nama hotel dah tukar banyak lagilah dan paling penting Kedai Roti Nenek dah ganti kedai lain isk. okay nak cerita pasal aktiviti paling best waktu tu, Abang Kakak belated & Din becoming birthday celebration!

kami tempah set Chinese Halal Food kat Hotel permalaman kami, Hotel Raudhah. heh memang Heaven I tell you. let's check those foods out :D (betulke ayat aku hah)

dah start makan barulah terhegeh hegeh nak amik gambar.

mempersembahkan hidangan Hot chinese version yang kelihatannye telah diusik dan dimakan akibat ke-siput-an si cameraman bertindak snap pic T_T

nampak itu teh? itu Chinese Tea. heh serius tawar tak rase mende almaklum la tak letak gula. saye sorang je minum suku gelas orang lain habis kot. sungguh mengikut amalan syaitan

Kerabu Dry Cuttlefish with akutakingatnamepenohdie

Salted Fish Teow Chew Style. pergh paling meletup memang paling heaven untuk dinikmati. *apesal ikan tu mulut die cam cakap tolong! tolong! ek?

Tom Yam

Deep Fried Prawn with Sesame Paste and hujung tu Sweet & Sour Chicken.

gambar sudah kenyang. watak utama tidak harus berada dalam situasi ini untuk tontonan umum dikhuatiri kegemukan pipi akan menjadi kegelian semua


tengok gambar memang tak berape hot, tapi kalau dah makan, lebih lebih si ikan banjir tu haihh nikmat pade tekak ni MELETUP macam bile Adam dengan Stacy bergabung haha

---------------------------------------------------------------

oh ya. nak introduce satu lagu ni. well pernah dengar kan lagu Senyum Seindah Suria tu? okay yang korang pernah dengar tu biasa je. yang saye nak tunjuk ni memang sangat best sebab si 2 jejaka students Galway, Ireland ni dah ubah sampai jadi macam versi nasyid. thanx to Shuhada for introducing me this video



mintak maafla bapak bapak ibuk ibuk sebab boleh download 60% dari full version. well gune yang trial je pun so memang ginilah jadinye. tapi rugila sebab 40% lagi tula part yang lebih best so saye rekemen anda pergi search kat youtube tengok full version punye orait.

CAUTION! buat para gadis sila jangan lebih lebih senyum sengih tengok si penyanyi tu cili mate baru tahu. sebab memang suare dahla sedap lepastu pandai belajar oversea lepastu ade wajah ala ala jejaka idaman malaya la jugak so pandai pandai la nak jaga hati. berkatepadedirisnirikjuge

lirik memang best kot i loikee. SENYUM! :)

p/s : so sekarang amacam. korang rase diorang ni lagi MELETUP the bomb tak berbanding bila Adam, Stacy bergabung? :D

11 comments:

fareha azhar said...

ahaha. xpe2. menggegar dunia?? faa px xtau lagu pe uh. lol

wah3. makan besar nmpk. siap ikan banjir ag tu. seb baek bkn tsunami. hehe.

best2. lagi meletup gedebak gedebuk drpd adam ngan stacy. seyes da mcm nasyid. tq. nti nk download la.

nuruddin | Ray said...

e'ele...
baek amek gambar lambat drpd nak harapkan budak tu yg tak bertindak ape2...henset pon merata2... huh...

p/s : helloo...1st lyric tu abg yg nyanyi ok...pastu baru wa sambung.. :P

dell~ said...

nk wat statement hot.. "xsuke lagu 2"

hahahaha... jgn mara famili jiha..

kecur la jiha.. xpenah makan kat hotel y ade kat klate.. asyek mkn kat umah atuk je.. haish...

diyanah said...

oh serius aku terasa lampi sebab tak pernah tahu pon ada lagu adam stacy bergabung jadi ultraman power ni.
sampai siap google nak tengok betul betul ke wujud lagu nih.

fatin nazihah ashari said...

fareha :
gimme 5 ar sebab xtahu lagu tu. haha. yup best kan dahlah sopan je die nyanyi haih :D

abang :
erghh adekah 1 keperluan unt mention tentang hp letak merate rate? takde kaitan kot. btw, i nak beli fon baru ade GPS siap SILE DENGKI SEKARANG HAHA :d

dell :
eh tak marah eh, itu sibling I je amik jadi tagline, I terkecuali hehe

diyanah :
sungguh bersemangat anda ini sehingge sanggup menggooglekan diri demi mencari secebis bukti. tahniah, sangat produktif :D

..SuRaYa.. said...

wah..mkn besar..jgn org tu turut besr sudah..haha..

jap2..lampi tu pe??tk thu..

fatin nazihah ashari said...

hehe
lam = lambat
pi = pikap

:)

nawez said...

heyy.. i pon nyanyi gaks lagu tu okeyh.. omaigod.. B-)

fatin nazihah ashari said...

ouh ek? tapi yg pasti akakla org yg paling kuat boo org haritu. okay story edited! hhaaha

acik | uyul said...

it's okei, syg~
i pon tatau lagu tuh ekceli. jika tidak di ajar oleh abang kamu, i sure jadik lampi juga haha~
hi5, okei (^^)o

fatin nazihah ashari said...

haha.
beliau tu suke poyo advance dihadapan org macamla die tahu segale jenis lagu didunie nih. good job ah abangku :p

December 11, 2009

Adam! Stacy! bergabung, meletup!

title merupakan tagline of the year famili kami. haha tahpape tibetibe bende tu pun nak jadi tagline sangat kepoh.

well alkisah haritu kami adikberadik main apetah dalam kereta tiba2 abang sebut "Adam Stacy bergabung meletup" lepastu semua gelak except me becoz I lampi. then Wa mulakan nyanyi lirik 1st, then Una nak tunjuk hebat sambung next lyrics, then akak pun duk nyelit nyanyi jugak dengan rancak. I still lampi. how come they all can nyanyi nyanyi lepastu siap buat gaye macam cool what was that erghh.

bila sampai part OHH EHH OHH EHH OHH! haa kelampian terhenti. haha i know that song tapi tak tau tajuk then terus kene boo Paten lagu tu pun takleh teka memang la lampi. takpe. but it really means that my brain was not polluted with "lagu lagu buruk" like them wahaa.

eh? ade jugak yang tak tahu ek. ok tajuk lagu tu Menggegar Dunia. takpe taktahu bukan bererti tak maju sebab setakat tahu lagu "top" ni baik ingat ayat quran berpekdah juga.

------------------------------------------------------------

mari bercerita kisah Kelantan yang kami lancongi lencongi 3 hari 2 malam. well banyak kot perubahan dari segi view macam wakaf depan The Store dah takde, makin banyak pembangunan, view makin cantek, nama hotel dah tukar banyak lagilah dan paling penting Kedai Roti Nenek dah ganti kedai lain isk. okay nak cerita pasal aktiviti paling best waktu tu, Abang Kakak belated & Din becoming birthday celebration!

kami tempah set Chinese Halal Food kat Hotel permalaman kami, Hotel Raudhah. heh memang Heaven I tell you. let's check those foods out :D (betulke ayat aku hah)

dah start makan barulah terhegeh hegeh nak amik gambar.

mempersembahkan hidangan Hot chinese version yang kelihatannye telah diusik dan dimakan akibat ke-siput-an si cameraman bertindak snap pic T_T

nampak itu teh? itu Chinese Tea. heh serius tawar tak rase mende almaklum la tak letak gula. saye sorang je minum suku gelas orang lain habis kot. sungguh mengikut amalan syaitan

Kerabu Dry Cuttlefish with akutakingatnamepenohdie

Salted Fish Teow Chew Style. pergh paling meletup memang paling heaven untuk dinikmati. *apesal ikan tu mulut die cam cakap tolong! tolong! ek?

Tom Yam

Deep Fried Prawn with Sesame Paste and hujung tu Sweet & Sour Chicken.

gambar sudah kenyang. watak utama tidak harus berada dalam situasi ini untuk tontonan umum dikhuatiri kegemukan pipi akan menjadi kegelian semua


tengok gambar memang tak berape hot, tapi kalau dah makan, lebih lebih si ikan banjir tu haihh nikmat pade tekak ni MELETUP macam bile Adam dengan Stacy bergabung haha

---------------------------------------------------------------

oh ya. nak introduce satu lagu ni. well pernah dengar kan lagu Senyum Seindah Suria tu? okay yang korang pernah dengar tu biasa je. yang saye nak tunjuk ni memang sangat best sebab si 2 jejaka students Galway, Ireland ni dah ubah sampai jadi macam versi nasyid. thanx to Shuhada for introducing me this video



mintak maafla bapak bapak ibuk ibuk sebab boleh download 60% dari full version. well gune yang trial je pun so memang ginilah jadinye. tapi rugila sebab 40% lagi tula part yang lebih best so saye rekemen anda pergi search kat youtube tengok full version punye orait.

CAUTION! buat para gadis sila jangan lebih lebih senyum sengih tengok si penyanyi tu cili mate baru tahu. sebab memang suare dahla sedap lepastu pandai belajar oversea lepastu ade wajah ala ala jejaka idaman malaya la jugak so pandai pandai la nak jaga hati. berkatepadedirisnirikjuge

lirik memang best kot i loikee. SENYUM! :)

p/s : so sekarang amacam. korang rase diorang ni lagi MELETUP the bomb tak berbanding bila Adam, Stacy bergabung? :D

11 comments:

fareha azhar said...

ahaha. xpe2. menggegar dunia?? faa px xtau lagu pe uh. lol

wah3. makan besar nmpk. siap ikan banjir ag tu. seb baek bkn tsunami. hehe.

best2. lagi meletup gedebak gedebuk drpd adam ngan stacy. seyes da mcm nasyid. tq. nti nk download la.

nuruddin | Ray said...

e'ele...
baek amek gambar lambat drpd nak harapkan budak tu yg tak bertindak ape2...henset pon merata2... huh...

p/s : helloo...1st lyric tu abg yg nyanyi ok...pastu baru wa sambung.. :P

dell~ said...

nk wat statement hot.. "xsuke lagu 2"

hahahaha... jgn mara famili jiha..

kecur la jiha.. xpenah makan kat hotel y ade kat klate.. asyek mkn kat umah atuk je.. haish...

diyanah said...

oh serius aku terasa lampi sebab tak pernah tahu pon ada lagu adam stacy bergabung jadi ultraman power ni.
sampai siap google nak tengok betul betul ke wujud lagu nih.

fatin nazihah ashari said...

fareha :
gimme 5 ar sebab xtahu lagu tu. haha. yup best kan dahlah sopan je die nyanyi haih :D

abang :
erghh adekah 1 keperluan unt mention tentang hp letak merate rate? takde kaitan kot. btw, i nak beli fon baru ade GPS siap SILE DENGKI SEKARANG HAHA :d

dell :
eh tak marah eh, itu sibling I je amik jadi tagline, I terkecuali hehe

diyanah :
sungguh bersemangat anda ini sehingge sanggup menggooglekan diri demi mencari secebis bukti. tahniah, sangat produktif :D

..SuRaYa.. said...

wah..mkn besar..jgn org tu turut besr sudah..haha..

jap2..lampi tu pe??tk thu..

fatin nazihah ashari said...

hehe
lam = lambat
pi = pikap

:)

nawez said...

heyy.. i pon nyanyi gaks lagu tu okeyh.. omaigod.. B-)

fatin nazihah ashari said...

ouh ek? tapi yg pasti akakla org yg paling kuat boo org haritu. okay story edited! hhaaha

acik | uyul said...

it's okei, syg~
i pon tatau lagu tuh ekceli. jika tidak di ajar oleh abang kamu, i sure jadik lampi juga haha~
hi5, okei (^^)o

fatin nazihah ashari said...

haha.
beliau tu suke poyo advance dihadapan org macamla die tahu segale jenis lagu didunie nih. good job ah abangku :p