December 28, 2009

pemalu kah atau bajet kah

ehem ehem..sakit tekak pule tetibe. ouh ingin bagitau sem 2 telah bermule harini. yea, bermula dengan subjek 2K, Kimia dan Kenegaraan. alah ingatkan lecturer just nak borak kosong berkenal kenalan je 1st day, sekali dengan penuh semangat mengajar terus chapter 1. takpe, itu namenye dedikasi. yeeaaa

ape itu subjek Kenegaraan? bunyik sungguh bosan, bile sebut je mindset terus teringat jalur gemilang berkibaran ditiup angin sepoi2 bahase dengan front layoutnye tercatat senarai Rukun Negare. bosan kan kan

orait bukan nak cakap apsal tu, cume nak kate pasal hal dalam kelas subjek tu tadi. seperti biase, subjek "hepi-go-laki" cam ni mestilah ade esaimen ye tak. lecturer ni memang lain dari lain, beliau xmo kasi bosan, tak disuruhnye esaimen tu di buat karangan scrapbook ke ape, tapi disuruhnye every group presentkan TEATER/PENTOMEN/DRAMA? omg, scary untuk budak shy cam saye..

then arahan berbunyi : " EACH GROUP MESTI ADE MIX KAUM DAN JANTINA OKAY." then sume pon cam cacing kepanasan carik partner bagai. then my group completed! ade Malay, Chinese, dan laki pompuan.

pastu ade group tu mengeluh

"alaa...grup aku sume pompuan. camne ni takde laki. gedik sungguh la diorang tu"

"entahnye, bajet malu2 lak nak gabung"

"haih haih haih blablabla"

haha. rupe rupenye berita ini lebih scarierrr untuk kanak kanak lelaki dalam kelas itu rupanya. pheww

wah, gugel gugel jumpe image ni. siap ade logo upm tu. riak riak remaja. U anda ade ke publish buku ni lepastu masuk Google? haha

heh? annoying la. sesungguhnye saye tak pernah jumpe classmate lelaki (baca:Melayu) yang sangat pemalu (baca:bajet malu) seperti ini. apebende la di bantainye buat grup set2 gender die je, malu la nak gabung dengan girl. I JAGA IKHTILAT YOU KNO?

mari gelak. ikhtilat tak ikhtilat. bukannye orang ajak kapel, dating, orang nak form grup mix rupa bangsa agama la. haih bajet segan ke ape, padahal sorang sorang ade awek kot ceis annoying la nak kate segan jage ikhtilat T_T

start dari sem 1 kot, nak form grup sangat la susah ya amat. sampai kami yang girls ni kene pakse ajak masuk grup itu ini. oraitla, malu sebab korang sikit, kami ramai, but takkanla sampai cam ..........T_T. lepastu kalau da join, bila time discussion datang lambatla, tak bagi idea la, terlebeh tidola, padahal dia tu ketua kumpulan. (baca:ketua on the spot), becoz depa lelaki mesti jadi ketua untuk anak2 buah yang wanita, baru nampak gah kan?

kalau setakat comel cam Shinbei takpela jugak, ni kachak cam Hagemaru, tebal je muke nak jemput2 ajak masuk grup sekali tawu kah? eaaa geli lagi

orait bukan semua. tahniah buat 4....5...eh 2 orang je rupenye yang okay open minded. yang the rest tu ?

ini bukan emo, ini tak puas hati je. ouh mungkin mereka nampak tak begitu guilty dari post ini, kerana tidak perlulah di storykan A to Z segala ke"segan"an mereka ya anak anak. sikit sikit sudah. yang lain simpan elok elok dalam kelas tu je.

28 comments:

diyanah said...

hoyeah org 1st komen.
eh apsal ak smangat stok mcm dpt hadiah bagai.

laki mmg camtu, x paham tol. ajak form group mcm org ajak dorg kawen je. tp kan tp kan, slama aku skolah ni kan bru skali kot dpt group ngn laki tu pon fail group tu. caca marba betul lah. da msuk uia ni mmg xkan ad lah kot bergroup bagai ngan laki. babai je lah shinbei hagemaru shinici.

Anonymous said...

kalau budak lelaki pemalu, dikutuk2 teruk2...kalau budak pompuan pemalu, dikatakan menjada tatasusila, bersopan santun dan berbagai2 lagi...huh...sungguh tidak adil... :P

nedd said...

na..my classmate ada 4 boys je..aha~ ajaklah mereka..segan2 ayam tu..haha! bukan pe..perlukanidea dri pelbagai kaum dan jantina..

tapi yg x bestnya time disccussion, mmg mereka akn dtg lambat, x bagi komitmen dsb..

bukan nak mengata semua..perempuan pon sama je..tapi most of them camni..mengapa ya?

Nurul Sabrina Sharom said...

memanggggg mcm ni..
nak mix ngan budak lelaki melayu amat payah..
smpai budak lelaki cina yg t'lari2 carik bdk mlayu p'puan..
muahaha..

**seunggi comei kan..wakaka

.::annemishi::. said...

subjek kenegaraan? haha. sbject yg dlam BTN. hoho.
best apa. menimbulkan semangat patriotik yg tggi. eceh.

tpi BTN yg ku g gtau bnda baik2 lah. kononnya neutral. haha.
padahal.....
:)

fatin nazihah ashari said...

diyanah :
terharu aku atas keterujaanmu dalam mengomen blog ini heeee

nedd :
hmm itulah. soalan ini harus dijawab oleh kaum itu sendiri

sabrina :
woh sweetnye chinese boys nak grup ngan malay girls heee
iyaa seungggi memg terbaeklah! :D

anneh :
hehe i kno i kno wut du yu mean. neutral kah atau ....? :D

anonymous :
wahhhhh! 1st time ade anon komen blog I. hehhe. ni mesti lelaki sebab tu la die anon kan diri. ngehehe xpe, post ini bukan post racist, cume ingin merungkai mengapa majoriti lelaki macam tu. dan semestinye bukan semuaa..i kno :)

acik | uyul said...

firstly, tahniah la..berjaya masuk jugak sem 2. ada kerabat tuh, tak berjaya habes belajar lagik hihi (◕‿-)

kemudian, wah!! impressive!! (⊙▂⊙)
kerana begitu bersemangat membentuk kumpulan haha. ekceli, bila bilangan lelaki bijak semakin sedikit di kuliah2 sedemikian, memang timbul perasaan segan. jika kamu di tempat mereka juga sebegitu *ikhlas dari pengalaman* (。❤‿❤。)

Anonymous said...

sy sebagai anonymous menyokong hujah2 acik | uyul (whoever she is) di atas...
wiwit~

tetapi pernyataan pertama beliau itu sgt2 menikam jiwa...huh...

THE BLOGGER said...

tahniah yer kerana masuk ke sem 2...

Laki kat kelas ko malu2 cam tu ke ? hampehh la diorang...bikin malu kaum laki jerk....kahkahkah...

kalo kat kelas aku yg ramai girls ni, aku on jer masuk dlm group yg ade girls..santek gak tuh..malu ape...hakhakhakhak.. n laki2 dlm kelas aku sumer mmg gatai laa nk berebut masuk dlm group girls...kehkehkeh..tapi dorang sumer bijak2 belaka buat keje bkn main2.. kalo ade girls ajak masuk dlm group dorang, dierang masuk je tanpa ade rase malu2 kucing...siap bg komitmen penuh lg...pepaham jer la niat dorang yg mahu cairkan girls dlm group tuh..kahkahkah..

fatin nazihah ashari said...

kak uyul :
oooouh..macam tu ke? okay thx untuk pemberitahuan. akan sedaye upaye cube memamhami situasi mereka mereka itu

anonymous aka ABANG aka KOBENG aka nuruddin | Ray :
haa amek complete i reveal ur identity haha!

man :
isk3..klasmet laki hang memang niat tak betol nih. harus betulkan niat yang terpesong itu supaya tidak menjengkelkan klasmet gurl dalam kelas itu. sekian..:D. apepun, attitude mereka yang boleh diharap tu harus dipuji :)

aku bukan aku said...

sungguh...
menyayat ati..
T.T

*rase2..aku pun join diorang kot~

haha..
mmg..bukan ajak kawen pon..
tapi..
tau je la..
rasa TERASING kot~
minoriti lagi la..

ehm..
situasinye mungkin begini..
terlalu amat fokus pada penampilan..
plus..tiada fokus pada tajuk perbincangn..mungkin antara penyebab sindrom2 ini

hehe..
ye la..malu kot nk blakon itu ini..
nak jage cool..kne la jage penampilan..
*tp..cool smpai mnyampah..=.=''

dan..
ini general saja..
x sume cm ni kn?
*sgt2 offence post kmu nih..

hehe..
nnt2 matang la mreke tuh..
it jz a matter of time..
bile sedar itu ini..
kn?

-out-

Anonymous said...

hah??
kenapa kamu samakan sy dgn Abang a.k.a nuruddin | Ray tu???
siapa beliau??
mesti seorg yg baek hati dan riang kan??? :P

p/s : baru blaja wat Bold pastu da ngutuk2 org...ceh...hohohoho..

fatin nazihah ashari said...

Qusyai :
huhu. itu dia, respon dari "spesis" target post. i mean, spesis bergender lelaki dan "penyegan" haha. becoz anda kan cam "tiang". memg mybe same je cm mereke2 tu. eh bukan aku kate, anda kate..

"tak fokus pd tajuk pbincgn." haa, yang ni setuju sgt. dan pendapat cik acik|uyul tu pun lebih kurg same la kot. tang "jage penampilan smpai menyampah" tu ok gak. ngee~

huh? offence sangat? yakah? i do said "bukan semua" rite. bole refer balik, hehe. orait, thx la sudi menerang dan membekap mewakili kaum lelaki. after this akan cube memahami situasi mereka2 sebaiknya tanpe merungut lagi
*tetibe rase cam sian lak kat diorg. cehh

Anon-full-of-gedikness
biarle, ini namenye mengaplikasi kan ilmu yang ade di dada. bukan kutuk, tapi memperli jerr. dan pastinye, nuruddin|Ray tu memgla gedik. dah3 malas layan. T_T

aku bukan aku said...

ehe..
cara ini x salah..

seni menegur..
kn?..

tiang??..
aha~
terigt satu kesah..
hehe..
xpe2..abaikn..

p/s:xde la offence sgt..offence ja..aha~

fatin nazihah ashari said...

kisah tiang? macam best jek. takde2, nanti ko kene cite gak bile bile

tapi kalau jadi "tiang" yang tegakkan agame, kire bagus jugak tu

xxxxxxxx

oh ya frens, nak tau tak ape jadi skrg? disebabkan SCARY habis kene berlakon, all my chinese classmates 12 org, plus 2 malay, sanggup tukar kuliah. haha. so kirenye budak laki melayu tu lebih tabah la dalam mengharungi dugaan mencabarrr ni :D

Anonymous said...

e'ele...blakon je pon, bukan suruh berperang...
awal2 entry cerita pasal bdk lelaki malu xbertempat...tp bile suruh wat sketsa demi akademik (untuk pembelajaran) pon dah melatah...
what a shame...haha...
:P

fatin nazihah ashari said...

hellooo anonymous...

aduh, yang tukar kuliah tu budak chinese la. yang melayu 2 orang je pun. bukan melatah, but bukan senang ok. nak belakon camane kalau tajuk "Jepun Serang Tanah Melayu", "Ancaman Komunis", "Portugis menyerang Melaka".

haa see? tajuk pun da suruh kitorang belakon sambil BERPERANG. susah tau.

Anonymous said...

ala...kalau nak buat bole aje...tggl nak atau tanak je...hahaha...
kalau anda seorg yg kreatif dan optimis, scene berperang xsemestinye perlu berperang...bole je diceritakan oleh 'narrator'...scene2 selaen berperang seperti org kampung bermesyuarat untuk melawan Portugis, scene gencatan senjata, dan mcm2 lg scene yg tidak memerlukan anda untuk melakukan stunt berperang bole je dilakonkan dgn aman dan tenteram di dalam bilik kuliah...huhuh.....
sekian.. :P

fatin nazihah ashari said...

huaaaa..pakcik anon ni sgt hebat melontar idea lah. anak sapaaaaa lah tu haha. ade adik x? kalau ade mesti adek anda pon hebat cam anda wahaa

betul gak tu. oh Encik Anon, boleh la kite mesej2 koling2 ym2 gtalk2 secara produktif bile2 nanti ya? ingin dapatkan nasihat kretif dari anda unt lakonan "Ancaman Komunis di Tanah Melayu."

idea seperti :
-plot cerita
-props yang ringkas tp menepati
-scene yg perlu lakon @ tak

sbb semua ni ade point. our lecturer taknak babak PENTING tidak diberi tekanan. boleh yaa

*fuh, segan bile bayang kene blakon camni T_T

Anonymous said...

hahahaha...
akhirnye kehadiranku sebagai Anon yg comel sgt diperlukan juga...hohoho.. :P
gtalk je la bile2 pon...pura2 tiada gtalk puler...

fatin nazihah ashari said...

comel? euww geli T_T

crixerity said...

hoit. entah entah. diorang baca blog ko ke? ahahaha... lama tak lawat sejak pergi mpr haritu. semangat memblog kan diri berkurang. maaf...

kalau aku pun aku malu gak. pastu kena fire dengan kau dalam blog. ekekekkee...

fatin nazihah ashari said...

mereke x bace punye. blog ini di rahsiakan dari current classmate demi memastikan kebebasanku menulis tanpa risau akan di boooo dlm kelas huhu

okay ko leh gimme 5 ngan remon n classmates aku. 2x5 =.="

crixerity said...

aku memang suka menyendiri. entah entah anonymous tu rakan sekelas kau. haha...

fatin nazihah ashari said...

weis mirul, cube cek betul2 komen2 di atas. Pokcik Anon tu bukanlah sesapa, apetah lagi kelasmet ku. beliau cumalah abang kandung seibu sebapa sedarah sedaging yg tiadalah halal akan nikahnya denganku.

haha tetibe masuk hal nikah apehal T_T

Anonymous said...

eh...sape hah Anon kat atas tu???
teringin pule ingin berkenalan...wiwit~ :P

THE BLOGGER said...

mak aii...byk nyer komen ko... ni mesti org famous ni..

fatin nazihah ashari said...

anon gedik :
sile diam

man :
mane adela. cube perhati betol2. orang yang same je yang datang komen banyak2 kali. pemes apenye

December 28, 2009

pemalu kah atau bajet kah

ehem ehem..sakit tekak pule tetibe. ouh ingin bagitau sem 2 telah bermule harini. yea, bermula dengan subjek 2K, Kimia dan Kenegaraan. alah ingatkan lecturer just nak borak kosong berkenal kenalan je 1st day, sekali dengan penuh semangat mengajar terus chapter 1. takpe, itu namenye dedikasi. yeeaaa

ape itu subjek Kenegaraan? bunyik sungguh bosan, bile sebut je mindset terus teringat jalur gemilang berkibaran ditiup angin sepoi2 bahase dengan front layoutnye tercatat senarai Rukun Negare. bosan kan kan

orait bukan nak cakap apsal tu, cume nak kate pasal hal dalam kelas subjek tu tadi. seperti biase, subjek "hepi-go-laki" cam ni mestilah ade esaimen ye tak. lecturer ni memang lain dari lain, beliau xmo kasi bosan, tak disuruhnye esaimen tu di buat karangan scrapbook ke ape, tapi disuruhnye every group presentkan TEATER/PENTOMEN/DRAMA? omg, scary untuk budak shy cam saye..

then arahan berbunyi : " EACH GROUP MESTI ADE MIX KAUM DAN JANTINA OKAY." then sume pon cam cacing kepanasan carik partner bagai. then my group completed! ade Malay, Chinese, dan laki pompuan.

pastu ade group tu mengeluh

"alaa...grup aku sume pompuan. camne ni takde laki. gedik sungguh la diorang tu"

"entahnye, bajet malu2 lak nak gabung"

"haih haih haih blablabla"

haha. rupe rupenye berita ini lebih scarierrr untuk kanak kanak lelaki dalam kelas itu rupanya. pheww

wah, gugel gugel jumpe image ni. siap ade logo upm tu. riak riak remaja. U anda ade ke publish buku ni lepastu masuk Google? haha

heh? annoying la. sesungguhnye saye tak pernah jumpe classmate lelaki (baca:Melayu) yang sangat pemalu (baca:bajet malu) seperti ini. apebende la di bantainye buat grup set2 gender die je, malu la nak gabung dengan girl. I JAGA IKHTILAT YOU KNO?

mari gelak. ikhtilat tak ikhtilat. bukannye orang ajak kapel, dating, orang nak form grup mix rupa bangsa agama la. haih bajet segan ke ape, padahal sorang sorang ade awek kot ceis annoying la nak kate segan jage ikhtilat T_T

start dari sem 1 kot, nak form grup sangat la susah ya amat. sampai kami yang girls ni kene pakse ajak masuk grup itu ini. oraitla, malu sebab korang sikit, kami ramai, but takkanla sampai cam ..........T_T. lepastu kalau da join, bila time discussion datang lambatla, tak bagi idea la, terlebeh tidola, padahal dia tu ketua kumpulan. (baca:ketua on the spot), becoz depa lelaki mesti jadi ketua untuk anak2 buah yang wanita, baru nampak gah kan?

kalau setakat comel cam Shinbei takpela jugak, ni kachak cam Hagemaru, tebal je muke nak jemput2 ajak masuk grup sekali tawu kah? eaaa geli lagi

orait bukan semua. tahniah buat 4....5...eh 2 orang je rupenye yang okay open minded. yang the rest tu ?

ini bukan emo, ini tak puas hati je. ouh mungkin mereka nampak tak begitu guilty dari post ini, kerana tidak perlulah di storykan A to Z segala ke"segan"an mereka ya anak anak. sikit sikit sudah. yang lain simpan elok elok dalam kelas tu je.

28 comments:

diyanah said...

hoyeah org 1st komen.
eh apsal ak smangat stok mcm dpt hadiah bagai.

laki mmg camtu, x paham tol. ajak form group mcm org ajak dorg kawen je. tp kan tp kan, slama aku skolah ni kan bru skali kot dpt group ngn laki tu pon fail group tu. caca marba betul lah. da msuk uia ni mmg xkan ad lah kot bergroup bagai ngan laki. babai je lah shinbei hagemaru shinici.

Anonymous said...

kalau budak lelaki pemalu, dikutuk2 teruk2...kalau budak pompuan pemalu, dikatakan menjada tatasusila, bersopan santun dan berbagai2 lagi...huh...sungguh tidak adil... :P

nedd said...

na..my classmate ada 4 boys je..aha~ ajaklah mereka..segan2 ayam tu..haha! bukan pe..perlukanidea dri pelbagai kaum dan jantina..

tapi yg x bestnya time disccussion, mmg mereka akn dtg lambat, x bagi komitmen dsb..

bukan nak mengata semua..perempuan pon sama je..tapi most of them camni..mengapa ya?

Nurul Sabrina Sharom said...

memanggggg mcm ni..
nak mix ngan budak lelaki melayu amat payah..
smpai budak lelaki cina yg t'lari2 carik bdk mlayu p'puan..
muahaha..

**seunggi comei kan..wakaka

.::annemishi::. said...

subjek kenegaraan? haha. sbject yg dlam BTN. hoho.
best apa. menimbulkan semangat patriotik yg tggi. eceh.

tpi BTN yg ku g gtau bnda baik2 lah. kononnya neutral. haha.
padahal.....
:)

fatin nazihah ashari said...

diyanah :
terharu aku atas keterujaanmu dalam mengomen blog ini heeee

nedd :
hmm itulah. soalan ini harus dijawab oleh kaum itu sendiri

sabrina :
woh sweetnye chinese boys nak grup ngan malay girls heee
iyaa seungggi memg terbaeklah! :D

anneh :
hehe i kno i kno wut du yu mean. neutral kah atau ....? :D

anonymous :
wahhhhh! 1st time ade anon komen blog I. hehhe. ni mesti lelaki sebab tu la die anon kan diri. ngehehe xpe, post ini bukan post racist, cume ingin merungkai mengapa majoriti lelaki macam tu. dan semestinye bukan semuaa..i kno :)

acik | uyul said...

firstly, tahniah la..berjaya masuk jugak sem 2. ada kerabat tuh, tak berjaya habes belajar lagik hihi (◕‿-)

kemudian, wah!! impressive!! (⊙▂⊙)
kerana begitu bersemangat membentuk kumpulan haha. ekceli, bila bilangan lelaki bijak semakin sedikit di kuliah2 sedemikian, memang timbul perasaan segan. jika kamu di tempat mereka juga sebegitu *ikhlas dari pengalaman* (。❤‿❤。)

Anonymous said...

sy sebagai anonymous menyokong hujah2 acik | uyul (whoever she is) di atas...
wiwit~

tetapi pernyataan pertama beliau itu sgt2 menikam jiwa...huh...

THE BLOGGER said...

tahniah yer kerana masuk ke sem 2...

Laki kat kelas ko malu2 cam tu ke ? hampehh la diorang...bikin malu kaum laki jerk....kahkahkah...

kalo kat kelas aku yg ramai girls ni, aku on jer masuk dlm group yg ade girls..santek gak tuh..malu ape...hakhakhakhak.. n laki2 dlm kelas aku sumer mmg gatai laa nk berebut masuk dlm group girls...kehkehkeh..tapi dorang sumer bijak2 belaka buat keje bkn main2.. kalo ade girls ajak masuk dlm group dorang, dierang masuk je tanpa ade rase malu2 kucing...siap bg komitmen penuh lg...pepaham jer la niat dorang yg mahu cairkan girls dlm group tuh..kahkahkah..

fatin nazihah ashari said...

kak uyul :
oooouh..macam tu ke? okay thx untuk pemberitahuan. akan sedaye upaye cube memamhami situasi mereka mereka itu

anonymous aka ABANG aka KOBENG aka nuruddin | Ray :
haa amek complete i reveal ur identity haha!

man :
isk3..klasmet laki hang memang niat tak betol nih. harus betulkan niat yang terpesong itu supaya tidak menjengkelkan klasmet gurl dalam kelas itu. sekian..:D. apepun, attitude mereka yang boleh diharap tu harus dipuji :)

aku bukan aku said...

sungguh...
menyayat ati..
T.T

*rase2..aku pun join diorang kot~

haha..
mmg..bukan ajak kawen pon..
tapi..
tau je la..
rasa TERASING kot~
minoriti lagi la..

ehm..
situasinye mungkin begini..
terlalu amat fokus pada penampilan..
plus..tiada fokus pada tajuk perbincangn..mungkin antara penyebab sindrom2 ini

hehe..
ye la..malu kot nk blakon itu ini..
nak jage cool..kne la jage penampilan..
*tp..cool smpai mnyampah..=.=''

dan..
ini general saja..
x sume cm ni kn?
*sgt2 offence post kmu nih..

hehe..
nnt2 matang la mreke tuh..
it jz a matter of time..
bile sedar itu ini..
kn?

-out-

Anonymous said...

hah??
kenapa kamu samakan sy dgn Abang a.k.a nuruddin | Ray tu???
siapa beliau??
mesti seorg yg baek hati dan riang kan??? :P

p/s : baru blaja wat Bold pastu da ngutuk2 org...ceh...hohohoho..

fatin nazihah ashari said...

Qusyai :
huhu. itu dia, respon dari "spesis" target post. i mean, spesis bergender lelaki dan "penyegan" haha. becoz anda kan cam "tiang". memg mybe same je cm mereke2 tu. eh bukan aku kate, anda kate..

"tak fokus pd tajuk pbincgn." haa, yang ni setuju sgt. dan pendapat cik acik|uyul tu pun lebih kurg same la kot. tang "jage penampilan smpai menyampah" tu ok gak. ngee~

huh? offence sangat? yakah? i do said "bukan semua" rite. bole refer balik, hehe. orait, thx la sudi menerang dan membekap mewakili kaum lelaki. after this akan cube memahami situasi mereka2 sebaiknya tanpe merungut lagi
*tetibe rase cam sian lak kat diorg. cehh

Anon-full-of-gedikness
biarle, ini namenye mengaplikasi kan ilmu yang ade di dada. bukan kutuk, tapi memperli jerr. dan pastinye, nuruddin|Ray tu memgla gedik. dah3 malas layan. T_T

aku bukan aku said...

ehe..
cara ini x salah..

seni menegur..
kn?..

tiang??..
aha~
terigt satu kesah..
hehe..
xpe2..abaikn..

p/s:xde la offence sgt..offence ja..aha~

fatin nazihah ashari said...

kisah tiang? macam best jek. takde2, nanti ko kene cite gak bile bile

tapi kalau jadi "tiang" yang tegakkan agame, kire bagus jugak tu

xxxxxxxx

oh ya frens, nak tau tak ape jadi skrg? disebabkan SCARY habis kene berlakon, all my chinese classmates 12 org, plus 2 malay, sanggup tukar kuliah. haha. so kirenye budak laki melayu tu lebih tabah la dalam mengharungi dugaan mencabarrr ni :D

Anonymous said...

e'ele...blakon je pon, bukan suruh berperang...
awal2 entry cerita pasal bdk lelaki malu xbertempat...tp bile suruh wat sketsa demi akademik (untuk pembelajaran) pon dah melatah...
what a shame...haha...
:P

fatin nazihah ashari said...

hellooo anonymous...

aduh, yang tukar kuliah tu budak chinese la. yang melayu 2 orang je pun. bukan melatah, but bukan senang ok. nak belakon camane kalau tajuk "Jepun Serang Tanah Melayu", "Ancaman Komunis", "Portugis menyerang Melaka".

haa see? tajuk pun da suruh kitorang belakon sambil BERPERANG. susah tau.

Anonymous said...

ala...kalau nak buat bole aje...tggl nak atau tanak je...hahaha...
kalau anda seorg yg kreatif dan optimis, scene berperang xsemestinye perlu berperang...bole je diceritakan oleh 'narrator'...scene2 selaen berperang seperti org kampung bermesyuarat untuk melawan Portugis, scene gencatan senjata, dan mcm2 lg scene yg tidak memerlukan anda untuk melakukan stunt berperang bole je dilakonkan dgn aman dan tenteram di dalam bilik kuliah...huhuh.....
sekian.. :P

fatin nazihah ashari said...

huaaaa..pakcik anon ni sgt hebat melontar idea lah. anak sapaaaaa lah tu haha. ade adik x? kalau ade mesti adek anda pon hebat cam anda wahaa

betul gak tu. oh Encik Anon, boleh la kite mesej2 koling2 ym2 gtalk2 secara produktif bile2 nanti ya? ingin dapatkan nasihat kretif dari anda unt lakonan "Ancaman Komunis di Tanah Melayu."

idea seperti :
-plot cerita
-props yang ringkas tp menepati
-scene yg perlu lakon @ tak

sbb semua ni ade point. our lecturer taknak babak PENTING tidak diberi tekanan. boleh yaa

*fuh, segan bile bayang kene blakon camni T_T

Anonymous said...

hahahaha...
akhirnye kehadiranku sebagai Anon yg comel sgt diperlukan juga...hohoho.. :P
gtalk je la bile2 pon...pura2 tiada gtalk puler...

fatin nazihah ashari said...

comel? euww geli T_T

crixerity said...

hoit. entah entah. diorang baca blog ko ke? ahahaha... lama tak lawat sejak pergi mpr haritu. semangat memblog kan diri berkurang. maaf...

kalau aku pun aku malu gak. pastu kena fire dengan kau dalam blog. ekekekkee...

fatin nazihah ashari said...

mereke x bace punye. blog ini di rahsiakan dari current classmate demi memastikan kebebasanku menulis tanpa risau akan di boooo dlm kelas huhu

okay ko leh gimme 5 ngan remon n classmates aku. 2x5 =.="

crixerity said...

aku memang suka menyendiri. entah entah anonymous tu rakan sekelas kau. haha...

fatin nazihah ashari said...

weis mirul, cube cek betul2 komen2 di atas. Pokcik Anon tu bukanlah sesapa, apetah lagi kelasmet ku. beliau cumalah abang kandung seibu sebapa sedarah sedaging yg tiadalah halal akan nikahnya denganku.

haha tetibe masuk hal nikah apehal T_T

Anonymous said...

eh...sape hah Anon kat atas tu???
teringin pule ingin berkenalan...wiwit~ :P

THE BLOGGER said...

mak aii...byk nyer komen ko... ni mesti org famous ni..

fatin nazihah ashari said...

anon gedik :
sile diam

man :
mane adela. cube perhati betol2. orang yang same je yang datang komen banyak2 kali. pemes apenye