December 17, 2009

The Making Of..Gath The Movie

perlukah SAYE?

meskipun perkara ini amatlah menceriakan hidupku sepanjang 2 hari ini (ini serius), namun adekah perlu aku membuat satu entry khas di blog ini setelah,

Effa telah lebih dulu membuat entry panjang ke hujung dunia memang detail habes tanpa satu pun fakta yang di autakan

Effa dan Nedd telah mengupload hampir semua pic pic kami sepanjang peronggengan di T
S semalam

semua geng telah berlumba lumba beri komen luahan hati suke, gembire, terkilan, jeles dengan gambar gambar yang di upload di Fb

dan banyak lagilah (padahal dah takde idea nak bagi alasan ape)

maka dengan ini tidak perlulah daku meletihkan diri mencerita segala progress dari A to Z segala aktiviti kami. namun, daku berkenan untuk bercerita kisah yang tidak dpt kalian temui dalam karangan di blog Epa, iaitu adventure ku sebelum tiba di rumah

watak watak penting pade permulaan plot movie

kisah sebalik tabir pulang ke rumah :

setelah melambai tangan ke arah Epa dan Dell, lalu saye, Wani dan Amira pun pergila ke monorel. lepas beli tiket, kami pon tunggula monorel sambil berborak ilmiah ceh konon. Tiba2 hp berbunyik, my adek call. katenye "alamak, orang takde duit nak beli tiket monorel, cmne ni?" huwaa apela die ni. sepatutnye kami berdua dah janji nak jumpe balik kat KL SEnt. haih tadi xnak mintak duit bajet kaye T_T. time tu monorel dah sampai. lalu daku pun amik keputusan biarkan monorel berlalu bersama mereka berdua demi menunggu adikku. kakak mithali bukan?

watak watak yang 'terhenti' di plot klimaks : Afiah, Ejat, Nedd, Akhmal

then, terjumpa Epa dan Dell semula. mereka nak beli tiket monorel sebab tak jadi naek teksi (sile lihat reasonnye di blog Epa). dan saling berborak dan bergosip sedikit wahaa. dan bersalam bersedihan buat kali ke-2 tatkale monorel mereke sampai terlebih dulu. fine. korang, that was so unfair huhu.

sampai di KL sentral, kelihatan komuter belum sampai. pikirku W dan A pasti dah senang lenang dapat balek dulu. tanpe diduge, si W muncul didepanku secare tibe2. rupenye beliau pergi Asar dulu memandangkan komuter amat labi2 untuk tiba. katenye A pergi ke Mid, untuk carik buku sastera barangkali. memangla bakal sasterawan kebanggaan.

di dalam komuter, kami bertige terpakse berdiri. begitu banyak topik yang didiskusi (diskas??haha) dengan W. beliau sangat fedap sebab saye sound trouble so tepakse ulang soalan banyak2 kali. sampai stesen Serdang, seperti dijangke dan dikate sebelum ini, ramai gila penumpang turun. memang penyempit betolla warge Serdang ni. oleh itu, dapatla daku mendudukkan diri setelah lenguh urat sendi :)

TIBE TIBE! jeng3. suspen tak ?

komuter berenti. kakak speaker kate "train ini hanye bergerak hingge ke stesen Kajang, sile tukar ke train blablabla" ouh beta sudah panas. baru mahu duduk senang lenang disuruh tukar train? fine. make berpusu pusulah warge penumpang cross jambatan. tatkale itu hujan, so saye n my bro tunggu bawah jambatan. si W lak di hujung sane membiarkan diri ditempiasi hujan. sedang saye termenung ketensenan, tibe2 terlihat sorang kanak kanak cine sedang membuat aksi berani mati di atas rumput. ouh apakah? sanggup beliau membuat perkara itu terhadap rumput2 yang tidak berdosa? dan kemudian dengan girangnye pergi ke arah ibunya dan lap tangan pade baju ibunya. sangat sesuka hati isk. disebabkan tak tahan hujan, W telah turut same berteduh di bawah jambatan bersama kami. tula tadi bajet hot konon xkesah kene hujan haha

komuter tibaa! woh memang la dasat, nak masuk behimpit gile. dahla mamat bangla tu bawak beg besar gedabak grrr. cube imagine, kiri kanan sane sini bangse mereke je. lepastu sibuk berborak bagai haihh bertenang aja kala itu. naseb adikku berade betul2 dihadapanku, terase sedikit selamat.
5 watak yang berjaya survive ke plot peleraian (kenape semua cam bajet comel?) :
Dell, xx, Mirul, Wan, Epa


beberape lame kemudian, akak speaker cakap "Bangi, Bangi" houyeah udah sampeii. setelah mempapaikan diri, saye n adek berlari cepat kerane Asar dah nak habes wehh. oh mujurlah sempat menunaikannya.

Begitulah sedikit sebanyak kisah di sebalik tabir penemuan kami geng FC di Times Square pade Selasa haritu. So, bagaimana dengan kawan kawan yg lain? saye sudah, Epa dan Dell pun sudah. korang pula, merujuk pade Nedd n Ejat yg RM25 nya berterbangan, Afiq yang bermotor, serta A&W (haha) sendiri, mungkin ingin reveal kisah anda sewaktu perjalanan pulang? saye tunggu post kamu semua! :)

p/s: maafla, malas nak upload pic bebanyak, korang pon dah lali tengok kat Fb kan? huhu

20 comments:

effa_dila said...

haha..dasat gilak gak adventure ko..mirul sempat agi merayap g mid..wan lak join skaadventure dasat tuh..sian adek ko..sure rase bsalah an?haha

..SuRaYa.. said...

jiha..cbe ko cadngkn kat pihak ktm..

asingkn penmpng ikut jntina..perempuan 1 gerabk,lelaki 1 gerabk..

t'seksa tau klu campur2 nie..lg2 tme sabtu,ahd n cti2 nie..mau pengsn daku..

ainShahajar said...

ktm ni mmg.. entah bila nak insaf.. ntah bila nak berubah.. suke2 dia je.. ingat kita ni bnyk masa sgt ke

haha.. penah kena gak

nedd said...

ouh...nedd punya lagi lah berganda adventurenya..hehe~ seram!

ada mood nedd cter..:P

fatin nazihah ashari said...

Effa:
tula adekku tu, bukannye nak mintak duit awal2, cube kalau aku da naek monorel takke kene buat keje 2 kali. takdenye die rase bersalah, kanak2 zaman skrg

Suraya :
hahaha. itu kalau cdgkan alamatnye sampai ke tua pun xkan terlaksana

Kak Ain :
haa tau takpe, dahla orang tengah kejar Asar. memglee gedik

Nedd :
hoho i knew it. i'm waitin for your new post ok? :)

THE BLOGGER said...

aku kasi 5/10 bintang.. masih ade lg kelemahan dari segi aktiviti dan kerjasama ahli group..

Ramai balik awal dan kelihtan seperti "TAKUT-TAKUT".. Bg aku, gath ni masih belum kelihatan menarik..

sorry to say... sekadar pendapat 2 sen dari aku...hehehehe :p

fareha azhar said...

hehe. macam2 cite. yang psal tren tu bese laa. faa pn penah kene. hoho. pape pun best la dpt gi.

dell~ said...

5/10? amboi2.. sdp kau je bg ranking man... egt sng ke nk kumpul.. pas2 nk kene aktiviti kerjasama bagai... kau la jd planner plk.. wat best2.. klo x.. taw la.. haha

mne cte wan? y berlagak macho 2 ke? haha

p/s: aq dok pk la spe wanie n amira.. ceh..

fatin nazihah ashari said...

Man :
ewah3. kemain la nak komen takde kerjesamela, takut2 la. eleh aku tahu senanye ko nak sorok rase JELES yg membuak dalam hati sbb xdapat join an? just admit it, I know you la hehe

Fareha :
hihi. tula sangat best. tapi kalau datang awal skit dapatla luang mase lebih lame.

Dell :
haha dell, kisah pasal wan yang secret tu lain. aku xleh citer kat sini. annti beliau marah. ym k? :)

dell~ said...

orite... xsaba nk taw,,

aku bukan aku said...

T.T

najibah kazmin said...

ok, salah tgk~ sorry jiha..
ingat komen ni untuk prev post =p

ah, remon dh buat icon tu dulu

tuka sket

(t.t)

*kenapa sy bc jg entri ni meskipun berazam xnk bc?*

*ouh.. sy tumpang gumbira untuk kalian*

*grin* =D

fatin nazihah ashari said...

Dell :
revealed! satisfied? hehe

Qusyai :
haha. sile jangan buat muke seposen disini. balek malaysia segera untuk gath seterusnye

Jibah :
huhu boleh la taknak same icon ngn monmon. tenkiu sebab tumpang gumbira. next gath wajib ade sekali tau? kalau tak, xmo kawan :D

diyanah said...

oh entah npe diri ini jeles. dah lah lama baru dapat baca post ni lak tu aiseh.

aku bukan aku said...

>najibah kazmin

erk..

bajet sefikrah
*kaget..

bole plk..

>fatin nazihah

eh2..sposen plk die kate..

mahal tw..
=p

fatin nazihah ashari said...

Diyanah :
mesti ar jeles dah xdapat join. haha xpe2 next gath ko datang tau :)

Qusyai :
ouh mahal ek? setahu aku 'muke' camtu kire seposen. memang xleh la nak letak 20sen pun xsampai.

p/s: sefikrah=se'mindset' wit coqah? teruskan :)

crixerity said...

wah!! maafkan aku lambat komen. hehe. sonok ar baca ni, tergelak gelak. mekasih jihah... hehe (jangan perasan bangga lak baca aku komen ni).

weh, apa lak. aku beli donat la. tapi, rasanya ada gak kot beli buku haritu. kehkehkeh...

fatin nazihah ashari said...

haha. alah mirul aku tau memg tujuan utama ko pegi mid nak beli buku sastera. donat tu sampingan je pon.

ouh ko tegelak? xkire nak perasan bangge gak haha

crixerity said...

donat tu utama. buku tu memang dah macam magnet. terbeli. lol.

fatin nazihah ashari said...

eceh. yelaaaa tu

December 17, 2009

The Making Of..Gath The Movie

perlukah SAYE?

meskipun perkara ini amatlah menceriakan hidupku sepanjang 2 hari ini (ini serius), namun adekah perlu aku membuat satu entry khas di blog ini setelah,

Effa telah lebih dulu membuat entry panjang ke hujung dunia memang detail habes tanpa satu pun fakta yang di autakan

Effa dan Nedd telah mengupload hampir semua pic pic kami sepanjang peronggengan di T
S semalam

semua geng telah berlumba lumba beri komen luahan hati suke, gembire, terkilan, jeles dengan gambar gambar yang di upload di Fb

dan banyak lagilah (padahal dah takde idea nak bagi alasan ape)

maka dengan ini tidak perlulah daku meletihkan diri mencerita segala progress dari A to Z segala aktiviti kami. namun, daku berkenan untuk bercerita kisah yang tidak dpt kalian temui dalam karangan di blog Epa, iaitu adventure ku sebelum tiba di rumah

watak watak penting pade permulaan plot movie

kisah sebalik tabir pulang ke rumah :

setelah melambai tangan ke arah Epa dan Dell, lalu saye, Wani dan Amira pun pergila ke monorel. lepas beli tiket, kami pon tunggula monorel sambil berborak ilmiah ceh konon. Tiba2 hp berbunyik, my adek call. katenye "alamak, orang takde duit nak beli tiket monorel, cmne ni?" huwaa apela die ni. sepatutnye kami berdua dah janji nak jumpe balik kat KL SEnt. haih tadi xnak mintak duit bajet kaye T_T. time tu monorel dah sampai. lalu daku pun amik keputusan biarkan monorel berlalu bersama mereka berdua demi menunggu adikku. kakak mithali bukan?

watak watak yang 'terhenti' di plot klimaks : Afiah, Ejat, Nedd, Akhmal

then, terjumpa Epa dan Dell semula. mereka nak beli tiket monorel sebab tak jadi naek teksi (sile lihat reasonnye di blog Epa). dan saling berborak dan bergosip sedikit wahaa. dan bersalam bersedihan buat kali ke-2 tatkale monorel mereke sampai terlebih dulu. fine. korang, that was so unfair huhu.

sampai di KL sentral, kelihatan komuter belum sampai. pikirku W dan A pasti dah senang lenang dapat balek dulu. tanpe diduge, si W muncul didepanku secare tibe2. rupenye beliau pergi Asar dulu memandangkan komuter amat labi2 untuk tiba. katenye A pergi ke Mid, untuk carik buku sastera barangkali. memangla bakal sasterawan kebanggaan.

di dalam komuter, kami bertige terpakse berdiri. begitu banyak topik yang didiskusi (diskas??haha) dengan W. beliau sangat fedap sebab saye sound trouble so tepakse ulang soalan banyak2 kali. sampai stesen Serdang, seperti dijangke dan dikate sebelum ini, ramai gila penumpang turun. memang penyempit betolla warge Serdang ni. oleh itu, dapatla daku mendudukkan diri setelah lenguh urat sendi :)

TIBE TIBE! jeng3. suspen tak ?

komuter berenti. kakak speaker kate "train ini hanye bergerak hingge ke stesen Kajang, sile tukar ke train blablabla" ouh beta sudah panas. baru mahu duduk senang lenang disuruh tukar train? fine. make berpusu pusulah warge penumpang cross jambatan. tatkale itu hujan, so saye n my bro tunggu bawah jambatan. si W lak di hujung sane membiarkan diri ditempiasi hujan. sedang saye termenung ketensenan, tibe2 terlihat sorang kanak kanak cine sedang membuat aksi berani mati di atas rumput. ouh apakah? sanggup beliau membuat perkara itu terhadap rumput2 yang tidak berdosa? dan kemudian dengan girangnye pergi ke arah ibunya dan lap tangan pade baju ibunya. sangat sesuka hati isk. disebabkan tak tahan hujan, W telah turut same berteduh di bawah jambatan bersama kami. tula tadi bajet hot konon xkesah kene hujan haha

komuter tibaa! woh memang la dasat, nak masuk behimpit gile. dahla mamat bangla tu bawak beg besar gedabak grrr. cube imagine, kiri kanan sane sini bangse mereke je. lepastu sibuk berborak bagai haihh bertenang aja kala itu. naseb adikku berade betul2 dihadapanku, terase sedikit selamat.
5 watak yang berjaya survive ke plot peleraian (kenape semua cam bajet comel?) :
Dell, xx, Mirul, Wan, Epa


beberape lame kemudian, akak speaker cakap "Bangi, Bangi" houyeah udah sampeii. setelah mempapaikan diri, saye n adek berlari cepat kerane Asar dah nak habes wehh. oh mujurlah sempat menunaikannya.

Begitulah sedikit sebanyak kisah di sebalik tabir penemuan kami geng FC di Times Square pade Selasa haritu. So, bagaimana dengan kawan kawan yg lain? saye sudah, Epa dan Dell pun sudah. korang pula, merujuk pade Nedd n Ejat yg RM25 nya berterbangan, Afiq yang bermotor, serta A&W (haha) sendiri, mungkin ingin reveal kisah anda sewaktu perjalanan pulang? saye tunggu post kamu semua! :)

p/s: maafla, malas nak upload pic bebanyak, korang pon dah lali tengok kat Fb kan? huhu

20 comments:

effa_dila said...

haha..dasat gilak gak adventure ko..mirul sempat agi merayap g mid..wan lak join skaadventure dasat tuh..sian adek ko..sure rase bsalah an?haha

..SuRaYa.. said...

jiha..cbe ko cadngkn kat pihak ktm..

asingkn penmpng ikut jntina..perempuan 1 gerabk,lelaki 1 gerabk..

t'seksa tau klu campur2 nie..lg2 tme sabtu,ahd n cti2 nie..mau pengsn daku..

ainShahajar said...

ktm ni mmg.. entah bila nak insaf.. ntah bila nak berubah.. suke2 dia je.. ingat kita ni bnyk masa sgt ke

haha.. penah kena gak

nedd said...

ouh...nedd punya lagi lah berganda adventurenya..hehe~ seram!

ada mood nedd cter..:P

fatin nazihah ashari said...

Effa:
tula adekku tu, bukannye nak mintak duit awal2, cube kalau aku da naek monorel takke kene buat keje 2 kali. takdenye die rase bersalah, kanak2 zaman skrg

Suraya :
hahaha. itu kalau cdgkan alamatnye sampai ke tua pun xkan terlaksana

Kak Ain :
haa tau takpe, dahla orang tengah kejar Asar. memglee gedik

Nedd :
hoho i knew it. i'm waitin for your new post ok? :)

THE BLOGGER said...

aku kasi 5/10 bintang.. masih ade lg kelemahan dari segi aktiviti dan kerjasama ahli group..

Ramai balik awal dan kelihtan seperti "TAKUT-TAKUT".. Bg aku, gath ni masih belum kelihatan menarik..

sorry to say... sekadar pendapat 2 sen dari aku...hehehehe :p

fareha azhar said...

hehe. macam2 cite. yang psal tren tu bese laa. faa pn penah kene. hoho. pape pun best la dpt gi.

dell~ said...

5/10? amboi2.. sdp kau je bg ranking man... egt sng ke nk kumpul.. pas2 nk kene aktiviti kerjasama bagai... kau la jd planner plk.. wat best2.. klo x.. taw la.. haha

mne cte wan? y berlagak macho 2 ke? haha

p/s: aq dok pk la spe wanie n amira.. ceh..

fatin nazihah ashari said...

Man :
ewah3. kemain la nak komen takde kerjesamela, takut2 la. eleh aku tahu senanye ko nak sorok rase JELES yg membuak dalam hati sbb xdapat join an? just admit it, I know you la hehe

Fareha :
hihi. tula sangat best. tapi kalau datang awal skit dapatla luang mase lebih lame.

Dell :
haha dell, kisah pasal wan yang secret tu lain. aku xleh citer kat sini. annti beliau marah. ym k? :)

dell~ said...

orite... xsaba nk taw,,

aku bukan aku said...

T.T

najibah kazmin said...

ok, salah tgk~ sorry jiha..
ingat komen ni untuk prev post =p

ah, remon dh buat icon tu dulu

tuka sket

(t.t)

*kenapa sy bc jg entri ni meskipun berazam xnk bc?*

*ouh.. sy tumpang gumbira untuk kalian*

*grin* =D

fatin nazihah ashari said...

Dell :
revealed! satisfied? hehe

Qusyai :
haha. sile jangan buat muke seposen disini. balek malaysia segera untuk gath seterusnye

Jibah :
huhu boleh la taknak same icon ngn monmon. tenkiu sebab tumpang gumbira. next gath wajib ade sekali tau? kalau tak, xmo kawan :D

diyanah said...

oh entah npe diri ini jeles. dah lah lama baru dapat baca post ni lak tu aiseh.

aku bukan aku said...

>najibah kazmin

erk..

bajet sefikrah
*kaget..

bole plk..

>fatin nazihah

eh2..sposen plk die kate..

mahal tw..
=p

fatin nazihah ashari said...

Diyanah :
mesti ar jeles dah xdapat join. haha xpe2 next gath ko datang tau :)

Qusyai :
ouh mahal ek? setahu aku 'muke' camtu kire seposen. memang xleh la nak letak 20sen pun xsampai.

p/s: sefikrah=se'mindset' wit coqah? teruskan :)

crixerity said...

wah!! maafkan aku lambat komen. hehe. sonok ar baca ni, tergelak gelak. mekasih jihah... hehe (jangan perasan bangga lak baca aku komen ni).

weh, apa lak. aku beli donat la. tapi, rasanya ada gak kot beli buku haritu. kehkehkeh...

fatin nazihah ashari said...

haha. alah mirul aku tau memg tujuan utama ko pegi mid nak beli buku sastera. donat tu sampingan je pon.

ouh ko tegelak? xkire nak perasan bangge gak haha

crixerity said...

donat tu utama. buku tu memang dah macam magnet. terbeli. lol.

fatin nazihah ashari said...

eceh. yelaaaa tu