September 21, 2010

jenayah mesej ribena

Amaran : Jangan tiru aksi ini dirumah. Walau bukan dirumah sendiri pun jangan tiru jugak tahu.


(penulis tidak terlibat dengan mane mane watak di bawah, sekian)

Al-kisah disebuah kampung, seorang gadis sedang bermain Pesbuk. Maklumlah, takkan zaman canggeh ni masih nak layan Prenster lagi. Sungguh ketinggalan.

Tiba-tiba, seseorang telah 'add' beliau.
"EH? PAAN?! ini rakan sekolah rendah ku. wah tak sangke ketemu disini. sukenye sukenye"

Maka setelah ber'friend' dalam Pesbuk, mereke pun bertanye khabar.
Sedang berbalas komen, tetibe sang gadis didatangi seorang kanak-kurang-matang.

"Oooooooooo... sape Paan tu. pakwe dengan Paan! Pakwe dengan Paan. Ahahahahah..Ahahhahah"


"Mane adela..tu kawan sekolah rendah kot. Annoyed! Uwekkk"




************


Satu hari, Paan hantar mesej pade si gadis. Mesej raye rasenye. Si gadis yang tak sempat reply, terase seperti hendak ke tandas lalu meninggalkan fonnye sebatang kara dalam bilik.

1 jam kemudian ..
"Eh, lupe lak nak balas mesej Paan"

Setelah dibelek henfonnye, beliau mendapati sesuatu yang amat pelik. Inbox mesej dari Paan begitu banyak. Sepertinye ade orang yang tolong balaskan mesej beliau.

(Merah ayat Paan. Biru ayat ehemehem)

"Selamat hari raya blablablaba "

"Mengadalah kau ni, ada hati nak dekat kakak aku. Muka dahlah tak hensem (beserta emoticon kartun kepala berapi)

"Ape kau merepek ni???"

"Mane ade aku merepek. Betul apa aku cakap"

"Mende???"

"Alaaa buat buat tak tahu pula"

Mesej terhenti sampai situ.

Si gadis : sape balaskan mesej aku ni.. T___________T




**************


Maka dengan ini saye ingin mengucapkan selamat maju jaye kepade adik bongsu saye, Fasihah Husna Ashari yang menduduki UPSR starting hari ini.


Wish you all the best sis! Even anda sungguh annoying tapi nak buat camane. Setiap orang ade pe'el masing-masing, dan itulah yang menceriakan suasane setiap femili. Kan kan? Steady Una! =)




Pesanan untuk mu : Lainkali jangan nak memandai balaskan mesej kakak-kakak abang-abang. Riang ria ribena die je kan. Sungguh tidak terfikir kesan jangke mase panjang. Haihhhhh...

Konklusinye? Haa kite fikirlah same-same

8 comments:

Bijen M. said...

Bagus betul adik anda.
Dia telah mengamalkan konsep "Janganlah anda mendekati zina".
Sekian.

Anon Ribena Beri said...

mcm da tapis je perbualan paan dan ehemehem tu....tak steady aaa...

najwa said...

bes skali cite ini ... namun begitu , versi "pelakon asal yg ditemui" adlah lebeh penoh dgn aksi2 dramatik dan dialog yg lebeh mencabar minda si penaip . :P

nawar said...

BOO patennnn!! nyatekanlah ayat sebenaq ehemehem itu kamonnnnnnn!!! hahahahhaha kawaiiiiiii!!! mesti annoying gile rase mcm nk cucuk mate dengan pensel 2B betol tak???? hahahhhaha

.::annemishi::. said...

aloooo. comelnya dia.. kim salam.

nedd said...

argh. ribena sgt smpi rasa nak smackdown!

dell~ said...

abg dan kakak2 dy mst dah fed up sbr dgn perangai ribena 2.. ;)

afiq azlan said...

sori lmbt...tp nk post gak...ha3
wa...bgus2...tahniah aq ucp kpd plakon thebat 2...nti aq nk ksi adiah air ribena kt dia...spya dia ley jd knk2 ribena lg truk lg...ha3

September 21, 2010

jenayah mesej ribena

Amaran : Jangan tiru aksi ini dirumah. Walau bukan dirumah sendiri pun jangan tiru jugak tahu.


(penulis tidak terlibat dengan mane mane watak di bawah, sekian)

Al-kisah disebuah kampung, seorang gadis sedang bermain Pesbuk. Maklumlah, takkan zaman canggeh ni masih nak layan Prenster lagi. Sungguh ketinggalan.

Tiba-tiba, seseorang telah 'add' beliau.
"EH? PAAN?! ini rakan sekolah rendah ku. wah tak sangke ketemu disini. sukenye sukenye"

Maka setelah ber'friend' dalam Pesbuk, mereke pun bertanye khabar.
Sedang berbalas komen, tetibe sang gadis didatangi seorang kanak-kurang-matang.

"Oooooooooo... sape Paan tu. pakwe dengan Paan! Pakwe dengan Paan. Ahahahahah..Ahahhahah"


"Mane adela..tu kawan sekolah rendah kot. Annoyed! Uwekkk"




************


Satu hari, Paan hantar mesej pade si gadis. Mesej raye rasenye. Si gadis yang tak sempat reply, terase seperti hendak ke tandas lalu meninggalkan fonnye sebatang kara dalam bilik.

1 jam kemudian ..
"Eh, lupe lak nak balas mesej Paan"

Setelah dibelek henfonnye, beliau mendapati sesuatu yang amat pelik. Inbox mesej dari Paan begitu banyak. Sepertinye ade orang yang tolong balaskan mesej beliau.

(Merah ayat Paan. Biru ayat ehemehem)

"Selamat hari raya blablablaba "

"Mengadalah kau ni, ada hati nak dekat kakak aku. Muka dahlah tak hensem (beserta emoticon kartun kepala berapi)

"Ape kau merepek ni???"

"Mane ade aku merepek. Betul apa aku cakap"

"Mende???"

"Alaaa buat buat tak tahu pula"

Mesej terhenti sampai situ.

Si gadis : sape balaskan mesej aku ni.. T___________T




**************


Maka dengan ini saye ingin mengucapkan selamat maju jaye kepade adik bongsu saye, Fasihah Husna Ashari yang menduduki UPSR starting hari ini.


Wish you all the best sis! Even anda sungguh annoying tapi nak buat camane. Setiap orang ade pe'el masing-masing, dan itulah yang menceriakan suasane setiap femili. Kan kan? Steady Una! =)




Pesanan untuk mu : Lainkali jangan nak memandai balaskan mesej kakak-kakak abang-abang. Riang ria ribena die je kan. Sungguh tidak terfikir kesan jangke mase panjang. Haihhhhh...

Konklusinye? Haa kite fikirlah same-same

8 comments:

Bijen M. said...

Bagus betul adik anda.
Dia telah mengamalkan konsep "Janganlah anda mendekati zina".
Sekian.

Anon Ribena Beri said...

mcm da tapis je perbualan paan dan ehemehem tu....tak steady aaa...

najwa said...

bes skali cite ini ... namun begitu , versi "pelakon asal yg ditemui" adlah lebeh penoh dgn aksi2 dramatik dan dialog yg lebeh mencabar minda si penaip . :P

nawar said...

BOO patennnn!! nyatekanlah ayat sebenaq ehemehem itu kamonnnnnnn!!! hahahahhaha kawaiiiiiii!!! mesti annoying gile rase mcm nk cucuk mate dengan pensel 2B betol tak???? hahahhhaha

.::annemishi::. said...

aloooo. comelnya dia.. kim salam.

nedd said...

argh. ribena sgt smpi rasa nak smackdown!

dell~ said...

abg dan kakak2 dy mst dah fed up sbr dgn perangai ribena 2.. ;)

afiq azlan said...

sori lmbt...tp nk post gak...ha3
wa...bgus2...tahniah aq ucp kpd plakon thebat 2...nti aq nk ksi adiah air ribena kt dia...spya dia ley jd knk2 ribena lg truk lg...ha3