March 23, 2010

priority.. siapakah anda?


"pergilah.. kite yang terpilih :)"


Serius, ayat yang sangat psiko. Psiko amat buat jiwa yang memang diikutkan hati nak pergi pada itu, tapi di depan mate ade halangan yang lebih perlu diutamakan.

Walaupun rasanya, pergi kepade itu lebih besar manfaat jugak ke-best-annye dari utamakan halangan yang di depan mata. Tapi kalau dah name halangan tu lebih utama, ape nak dikate?

Ability to prioritize, memang lemah, maybe boleh sampai pada takat 0. Eceh, padahal rase macam dah kurang -ve dah pun isk isk T.T


tetibe teringat drama Korea tajuk Priority yang bile nak iklan nanti tunjuk orang ramai ramai mandi pakai syampu apetah. sebab penaje die syarikat syampu tu. Ingat tak ingat tak?

Kenape mesti semua itu datang di waktu banyak perkara "remeh" lain yang mesti diutamekan. Penatlah bagi alasan pade mereka mereka, sampaikan risau di katekan suka mencari alasan. Padahal, serius sangat selalu tak kena pada waktu. Mengapa jiwa ini diseksa sebegini rupa? Kecewa tahu? Tolong jangan buat macam ni lagi. Tak rela. Orait ayat nak tacing je, boleh blah perasan macam comel je hihik. Muntah silekan.

Nak sangat nak sangat nakk! Tapi takpelah, ade priority lain kan.. Lain kali, ye? Itupun kalau masih ada lain kali ='(

p/s ; semakin lame entry semakin pendek. ternyate sungguh takde mood apetah lagi idea. biarlah, mari kurangkan makan kerepek ikan kerapu dalam blog, penat...


"kite yang terpilih"= takde kaitan dengan terpilih sebab kelayakan tinggi, mahupun punyai keistimewaan tertentu. it just mean, memang setiap yg berlaku atas diri kite, sebab dipilih oleh Tuhan, kan?


rase nak cipta lagu, Tolong Ajarkan Aku Erti Keutamaan. - komposer : Paten Leha :))

7 comments:

.::annemishi::. said...

bila kita jdi yg terpilih. akn punya tanggungjawab yg berat.
nk tunaikan tggungjawab tuh bkan senang.
:)

diyanah said...

apa pon jiha, good luck. manage ur time, buat bnda yg plg priority cpt2, mana tahu nnt boleh pergilah...kite yg terpilih.
ok aku pon xphm apa yg aku tulis. T_T

fareha azhar said...

kenapekah??huhu..
hal2 remeh sll timbul..prioriti pn sll jdi mslh..x tahu yg mne stu nk utamakan..

nedd said...

go babeh!

klau mcm tu yep, fikir responsibility. mana yg lebih berat tertanggung di bahu, tu lah prior.

all da best.

fatin nazihah ashari said...

timekaseh kawan kawan..
ye, utamekan yg berat dari yg ringan

bile hadapi situasi 2 perkare, penting-tak-utama dengan utama-tak-penting..
susah nak decide..
but untuk isu entry ni, dah berjaye harungi dengan baik.
alhamdulillah semua disekeliling memahami.. :)

qusyairi said...

hehe
biasa2 kan

ni da mcm masuk 2nd phase ni
*alhmdulillah..

xpe2 teruskan ye..

jgn mengalah..

fatin nazihah ashari said...

harapannye, begitulah.
thx

moge tak turun "fasa" pule after dis. hmmm

March 23, 2010

priority.. siapakah anda?


"pergilah.. kite yang terpilih :)"


Serius, ayat yang sangat psiko. Psiko amat buat jiwa yang memang diikutkan hati nak pergi pada itu, tapi di depan mate ade halangan yang lebih perlu diutamakan.

Walaupun rasanya, pergi kepade itu lebih besar manfaat jugak ke-best-annye dari utamakan halangan yang di depan mata. Tapi kalau dah name halangan tu lebih utama, ape nak dikate?

Ability to prioritize, memang lemah, maybe boleh sampai pada takat 0. Eceh, padahal rase macam dah kurang -ve dah pun isk isk T.T


tetibe teringat drama Korea tajuk Priority yang bile nak iklan nanti tunjuk orang ramai ramai mandi pakai syampu apetah. sebab penaje die syarikat syampu tu. Ingat tak ingat tak?

Kenape mesti semua itu datang di waktu banyak perkara "remeh" lain yang mesti diutamekan. Penatlah bagi alasan pade mereka mereka, sampaikan risau di katekan suka mencari alasan. Padahal, serius sangat selalu tak kena pada waktu. Mengapa jiwa ini diseksa sebegini rupa? Kecewa tahu? Tolong jangan buat macam ni lagi. Tak rela. Orait ayat nak tacing je, boleh blah perasan macam comel je hihik. Muntah silekan.

Nak sangat nak sangat nakk! Tapi takpelah, ade priority lain kan.. Lain kali, ye? Itupun kalau masih ada lain kali ='(

p/s ; semakin lame entry semakin pendek. ternyate sungguh takde mood apetah lagi idea. biarlah, mari kurangkan makan kerepek ikan kerapu dalam blog, penat...


"kite yang terpilih"= takde kaitan dengan terpilih sebab kelayakan tinggi, mahupun punyai keistimewaan tertentu. it just mean, memang setiap yg berlaku atas diri kite, sebab dipilih oleh Tuhan, kan?


rase nak cipta lagu, Tolong Ajarkan Aku Erti Keutamaan. - komposer : Paten Leha :))

7 comments:

.::annemishi::. said...

bila kita jdi yg terpilih. akn punya tanggungjawab yg berat.
nk tunaikan tggungjawab tuh bkan senang.
:)

diyanah said...

apa pon jiha, good luck. manage ur time, buat bnda yg plg priority cpt2, mana tahu nnt boleh pergilah...kite yg terpilih.
ok aku pon xphm apa yg aku tulis. T_T

fareha azhar said...

kenapekah??huhu..
hal2 remeh sll timbul..prioriti pn sll jdi mslh..x tahu yg mne stu nk utamakan..

nedd said...

go babeh!

klau mcm tu yep, fikir responsibility. mana yg lebih berat tertanggung di bahu, tu lah prior.

all da best.

fatin nazihah ashari said...

timekaseh kawan kawan..
ye, utamekan yg berat dari yg ringan

bile hadapi situasi 2 perkare, penting-tak-utama dengan utama-tak-penting..
susah nak decide..
but untuk isu entry ni, dah berjaye harungi dengan baik.
alhamdulillah semua disekeliling memahami.. :)

qusyairi said...

hehe
biasa2 kan

ni da mcm masuk 2nd phase ni
*alhmdulillah..

xpe2 teruskan ye..

jgn mengalah..

fatin nazihah ashari said...

harapannye, begitulah.
thx

moge tak turun "fasa" pule after dis. hmmm