September 04, 2009

sebab harini kan hari Jumaat

Di tengahari Jumaat, kira-kira 1pm sudah berada dalam tren nak ke Bangi. Tujuannya untuk siapkan esaimen HE. well kami buat tajuk Seni Bela Diri. So, malam sebelumnya dah pergi interview Kelab Wushu. Semua ahli kelab tu bagi cooperation yang amat membanggakan, especially the mr president, Kwang Chi ke hape namanya dahlah hensem ( ini Zu kate, aku tak kate tapi tetap bersetuju ) baik gile pulak tuh.

Jadinya kepulangan ke rumah adalah untuk interview encik nuruddin, Mr vice Presiden silat UTM. ( ah sile belanje ice blended untuk promotion ini )

Sudah. tak mahu cerita yang ini. Kisahnya masa dekat dalam tren, masa tu dekat Kajang, masuklah beberapa orang budak lelaki. Mereka ini budak sekolah. Mereks memakai baju melayu siap bersampin bersongkok. Melihat ja yang berbaju melayu rasa sejuk je hati. Terus fikir " wah ini mesti budak sekolah agama. Nampak muka pun baik baik".

Tibe tibe kan teringat satu bende

" Weh sekarang dah pukul 1.17pm. What are you guys doing in this ktm hah? why don't you guys go to the mosque for Jumaat prayer?"

Cakap dalam hati sudah. Mahu kena terajang cakap depan depan mereka. Tapinya cepat cepat husnuzhon, mungkin mereka terlewat dan pastinya sekarang mereka mahu on the way ke masjid lah ni. apelah aku ni.

Pakcik pakcik pun ada jugak tu. Grr.

Sampai aje stesen Bangi, kena cross guna jejantas. Budak budak sekolah jalan belakang sambil bising bising. wah sudah cuak memang x suka ada lelaki di belakang. biar mereka bawah umur pun tapi tetap gusar. Bagus jugaklah saya jadi skema bawak balik beg upm so bila diorang baca otomatik tahu saya lebih BESAR DAN MATURED dari diorang. yeh yeh.

Then, menanti ibunda datang mengambil. Kelihatan budak budak sekolah masih di ktm juga. Wah, nampaknya mereka memang betul betul tak mahu ke masjid. Dahlah semua pakai baju melayu aduhaiiiiiiii. Bikin malu lah kamu semua. Cis. Waktu semasa adalah 1.30 pm.

Bila balik baru terfikir. Mereka pakai baju melayu bukan sebab mereka budak sekolah agama, tapi sebab today is FRIDAY.

Don't judge a book by it's cover. Bulan ramadhan pun buat perangai. Dosa secara terang-terangan pulak tuh. Tak boleh buat laki kalau macam ni. tsk.

10 comments:

nuruddin | Ray said...

apsal tak tazkirahkan mereka sblm ibu dtg amek???
mesti mereka akan insaf dan bertaubat kpd Allah s.w.t... ^_^

fareha azhar said...

huh?? mgkn mereka uzur kut...hehe
iye2...tarbiyah sket..biar sedar...

nawez said...

boleh je laki camtu nak buat laki. nanti dah kawin ko didik la dia baek-baek agar dia menjadi lelaki yang beriman dan beramal soleh. bukankah itu lebih murni? :)

fatin nazihah ashari said...

abang :
dikhuatiri saya akan melayang ke rel keretapi sebelum ibu sempat datang menjemput. sadis bukan.

fareha :
ye,mereka uzur kerana terbuang angin selepas subuh tadi. haha

akak :
mengapa mesti saye? tak mainla kanak2 yang lebih muda. mahu 10tahun lebih tua lah. hehe. apekate anda yang didik mereke.wah sweetnye begitu.

nedd said...

yang anda lihat itu, adalah orang yang anda tidak kenal...macam mana klau org yang anda kenal buat macam tu? even worst rite? terasa sume benda berbuku2 kat anak tekak...nak menghamburkan kata-kata...heshhh but, ya, dah besar..pikir la sendiri!

bijen m. said...

heh.
pinjam beg kakak yg tgh stadi kt upm perasan pule dah tua dan matured.
ceh.

fatin nazihah ashari said...

nedd :
oh, kamu ade jumpe kenalan yg sebegitukah? pastinye terase nak tenyeh tenyeh muke beliau dengan selipar jamban. huh kejam kejam

bijan :
apekah? pinjam beg kakak? masalahnye saye sniri yg belajo upm. adohai demam di siang hari anda ni. hehe

suraya said...

klu da b'gelar mahasiswa/i..adkh sudh matang dr segi fikiran n lelaen??persoalan..

hoho..

dell~ said...

su menimbulkan persoalan nmpknye

fatin nazihah ashari said...

suraya :
sepatutnye..sudah! tapi ada juga yang tak. terpulang pada individu :)

dell :
hehe, sudah dijawab

September 04, 2009

sebab harini kan hari Jumaat

Di tengahari Jumaat, kira-kira 1pm sudah berada dalam tren nak ke Bangi. Tujuannya untuk siapkan esaimen HE. well kami buat tajuk Seni Bela Diri. So, malam sebelumnya dah pergi interview Kelab Wushu. Semua ahli kelab tu bagi cooperation yang amat membanggakan, especially the mr president, Kwang Chi ke hape namanya dahlah hensem ( ini Zu kate, aku tak kate tapi tetap bersetuju ) baik gile pulak tuh.

Jadinya kepulangan ke rumah adalah untuk interview encik nuruddin, Mr vice Presiden silat UTM. ( ah sile belanje ice blended untuk promotion ini )

Sudah. tak mahu cerita yang ini. Kisahnya masa dekat dalam tren, masa tu dekat Kajang, masuklah beberapa orang budak lelaki. Mereka ini budak sekolah. Mereks memakai baju melayu siap bersampin bersongkok. Melihat ja yang berbaju melayu rasa sejuk je hati. Terus fikir " wah ini mesti budak sekolah agama. Nampak muka pun baik baik".

Tibe tibe kan teringat satu bende

" Weh sekarang dah pukul 1.17pm. What are you guys doing in this ktm hah? why don't you guys go to the mosque for Jumaat prayer?"

Cakap dalam hati sudah. Mahu kena terajang cakap depan depan mereka. Tapinya cepat cepat husnuzhon, mungkin mereka terlewat dan pastinya sekarang mereka mahu on the way ke masjid lah ni. apelah aku ni.

Pakcik pakcik pun ada jugak tu. Grr.

Sampai aje stesen Bangi, kena cross guna jejantas. Budak budak sekolah jalan belakang sambil bising bising. wah sudah cuak memang x suka ada lelaki di belakang. biar mereka bawah umur pun tapi tetap gusar. Bagus jugaklah saya jadi skema bawak balik beg upm so bila diorang baca otomatik tahu saya lebih BESAR DAN MATURED dari diorang. yeh yeh.

Then, menanti ibunda datang mengambil. Kelihatan budak budak sekolah masih di ktm juga. Wah, nampaknya mereka memang betul betul tak mahu ke masjid. Dahlah semua pakai baju melayu aduhaiiiiiiii. Bikin malu lah kamu semua. Cis. Waktu semasa adalah 1.30 pm.

Bila balik baru terfikir. Mereka pakai baju melayu bukan sebab mereka budak sekolah agama, tapi sebab today is FRIDAY.

Don't judge a book by it's cover. Bulan ramadhan pun buat perangai. Dosa secara terang-terangan pulak tuh. Tak boleh buat laki kalau macam ni. tsk.

10 comments:

nuruddin | Ray said...

apsal tak tazkirahkan mereka sblm ibu dtg amek???
mesti mereka akan insaf dan bertaubat kpd Allah s.w.t... ^_^

fareha azhar said...

huh?? mgkn mereka uzur kut...hehe
iye2...tarbiyah sket..biar sedar...

nawez said...

boleh je laki camtu nak buat laki. nanti dah kawin ko didik la dia baek-baek agar dia menjadi lelaki yang beriman dan beramal soleh. bukankah itu lebih murni? :)

fatin nazihah ashari said...

abang :
dikhuatiri saya akan melayang ke rel keretapi sebelum ibu sempat datang menjemput. sadis bukan.

fareha :
ye,mereka uzur kerana terbuang angin selepas subuh tadi. haha

akak :
mengapa mesti saye? tak mainla kanak2 yang lebih muda. mahu 10tahun lebih tua lah. hehe. apekate anda yang didik mereke.wah sweetnye begitu.

nedd said...

yang anda lihat itu, adalah orang yang anda tidak kenal...macam mana klau org yang anda kenal buat macam tu? even worst rite? terasa sume benda berbuku2 kat anak tekak...nak menghamburkan kata-kata...heshhh but, ya, dah besar..pikir la sendiri!

bijen m. said...

heh.
pinjam beg kakak yg tgh stadi kt upm perasan pule dah tua dan matured.
ceh.

fatin nazihah ashari said...

nedd :
oh, kamu ade jumpe kenalan yg sebegitukah? pastinye terase nak tenyeh tenyeh muke beliau dengan selipar jamban. huh kejam kejam

bijan :
apekah? pinjam beg kakak? masalahnye saye sniri yg belajo upm. adohai demam di siang hari anda ni. hehe

suraya said...

klu da b'gelar mahasiswa/i..adkh sudh matang dr segi fikiran n lelaen??persoalan..

hoho..

dell~ said...

su menimbulkan persoalan nmpknye

fatin nazihah ashari said...

suraya :
sepatutnye..sudah! tapi ada juga yang tak. terpulang pada individu :)

dell :
hehe, sudah dijawab