September 27, 2009

Awet muda vs tak matured

cousin, kak win berkata:

"wow. wa nampak matured la, macam budak kolej. eh eh. si nazihah ni macam xcaye je die budak U. macam sekolah menengah adela tingkatan 3"


" *senyum* "


Pakcik pembaiki televisyen berkata :

"adik sorang jeke kat rumah? tak pegi sekolah ke harini?"


"tengah tunggu result spm"

"laa yeke. takde rupa pun. ingatkan form 3 ke"



Makcik jaga suami depan katil abang dekat wad berkata :

"adik, tingkatan berape? tak pegi sekolah ke duk jage abang kat wad ni"

"saye dah habes sekolah, makcik." (sungguh sopan)

"oh yeke. ingatkan tingkatan 1 "


"saye saye..tunggu u panggel saye masuk."


makcik saudara ( ateh ) berkata :

"eh wa ni muke dia dah nampak keremajaan kan."
*takpujisayepun*


well well well. saye tahulah muka saya awet muda. tapi tapi silalah admit saya sudah lepasan sekolah, sudah matured. dahla pulak compare dengan wa kata dia lagi matured, dia lagi sesuai jadi budak kolej watsoeverrr. orait. nevermind la. tak sedih pon

kalau beze umur kami setahun dua tak kisahlah, tapi ini beze 4 tahun kot. haih bagaimana ini dong

Saye awet mude ke atau wa yang matured atau saya yang tak matured atau wa yang nampak muke tua? Sila pilih satu saja.

22 comments:

fareha azhar said...

jihah awet mude, wa matured kut...
hehe

..SuRaYa.. said...

jiha kanak2 riang + ribena..wa tk..
haha.

Chan said...

npknya kamu kene pakai t-shirt yg bertulis "saya bdk university".

hahahaha. =p

acik | uyul said...

ahaha~
besela tuh, sayang.
saye juga kena begitu semasa seusia kamu. akan tetapi, menjadi wa seharusnya lebey tensen (T_T)
huhu~

acik | uyul said...

ahaha~
besela tuh, sayang.
saye juga kena begitu semasa seusia kamu. akan tetapi, menjadi wa seharusnya lebey tensen (T_T)
huhu~

najwa said...

wa matured seiring dengan umurnye mnkale kaktin agak terbantut kemecetan dan kekal mude ... namun dy lebey bsifat mecet dr adknye

dont judge maturity by the look
but by the act..
lalala!
out!

fatin nazihah ashari said...

hahaha. nak balas komen WA dulu la

WA MECET :
good girl. you memang pandai jaga hati kakak sendiri. ye i know i memang lebih matured dari you. cuma wajah saje yang spoil. good comment. :D

fareha :
memang adil la kamu nih. suke suke

suraya :
haha. ok i admit la. tapi kamu pun 2x5 je keribenaan nye :D

chan :
hoho good idea. apakata you tolong design untuk i boleh? hehe

kak uyul :
tapi si wa tak sedih dan tension malahan bangga dengan situasi ini

Sulaiman Bin Ismail said...

kahakahakah... situasi ko sama mcm aku..

masa aku gi raya kat rumah saudara mara, ramai igt aku masih bersekolah smpai aku masih lg dpt duit raya padahal cousin aku sama umur ngan aku x dpt duit raya pun...hahaha..

sebenarnya seronok jadi macam budak sekolah balik.....biar la rasa muda...hehehe

.::annemishi::. said...

ececeeee.. awet muda la nih?

Sulaiman Bin Ismail said...

bukan awet muda la bhai.. umur 19 thn mmg muda pown...kahkahakahkah!!!

bijen m. said...

kah3.
kah4.
kah5.

selamat hari raya.
mahap zahir batin gelak byk2 kat sini.
kekeke.

hayieda_zuhra' said...

haha..lin..mu patutnyer bersetuju la ngan pendapat tu...
coz aku rase mu memang kanak2 ribena pun...heheehee

fatin nazihah ashari said...

man :
eh muka macam kamu pun nampk mude ke? aku xrase diorg tengok rupa, tapi tengok perangai kamu yang macam budak baru laher. hahaha

anneh :
what do u think? :D

man lagi sekali :
ape ape ajelah. biarla anneh nak kate apepun. haih

bijan :
cis3
cis4
cis5

selamat hari raye jugak, tuan.

areda :
eceh...bukan kita sama2 satu geng ribena ke kat sekolah dulu. :D

nedd said...

saya juga begitu!!! juz bcoz sya lebih rendah dan bersaiz lebih kecik drpd adik sya..kah2....yang tataw akan bertanya...mana akak, mana adik! yes! bangga!!!
ini menjadikan adik sy stess yg amat! yuhu!...

(man..bukan ke ko mcm ayah org?..keh3)

fatin nazihah ashari said...

haha. kira okay sebb beze umur juz setahun dua kan? but me 4 tahun. haih

ok aku sangat suke ayat last dalam breket tu. :D

Siti said...

Haha..kelakarnya post ni. Berbeza dgn sy even kt usm ni, ada org ingat sy ni 4th year laa, senior laa. Sy apa lg, acting je la mcm senior. Hua2. Konfius gak sy. Matured ke muka aku ni? Haha. Tin, muka awk matured je la.

fatin nazihah ashari said...

hehe. ala muke siti memang matured pon. tambah2 awak memang tinggi lepastu cantek pulak tu. eh terpuji lebih2 lak. hehe takpe asalkan ikhlas :)

crixerity said...

eh. aku tak komen lagi ye pos ni?
ingatkan dah. sebab haritu dah baca. hehe

:D

nak cakap kau awet muda la tu. chet.

:p

aishah jauhara said...

Setiap ciptaan Allah tu,ada hikmah dan rahsia di sebaliknya.

Tentang awet muda ke, ternampak matured ke, dsb bukan satu permasalahan. Yang penting, bagaimana cara kita mengekspresikan lafaz syukur kita pada Allah. Jadi,bersyukur lah atas nikmat yang Allah kurniakan.

Yang macam kanak-kanak ribena ke, sunquick ke, sirap bandung ke, tu pandai2 la sendiri. Tak kan umur 19 macam 9 tahun lagi kot..huhu..

Apa2 pun, Innallaha jamilun yuhibbul jamal..

Setiap pinjaman yang Allah berikan di dunia ni,akan dipersoalkan oleh Allah kelak di Padang Mahsyar..

Hasibu anfusakum qobla antuhasabu..

Orait..? Sekadar peringatan bersama..dan mungkin juga celoteh di pagi yang buta ini..(??)

fatin nazihah ashari said...

Amirul :
tak. tak. tak kate pun

Aishah :
terkedu. terkesima. kaget.

ye, ibarat batu besar menghempap diri. hmm menyesal pulak mempersoalkan ciptaan tuhan. thanx Aishah untuk peringatan. macam nilah sahabat yang baik, yang mengingatkan tatkala rakannya terleka. kamu telah menginsafkanku di pagi buta ini.hihi

syukran lagi sekali :)

aminmenulis said...

Salam, jap2.. woi!! SEDOR sikit.. haha.. saje je.. ntah pape..
rilek ar, bru jd camtu dah tensen..

Bru org ckp form 1 dah sedih, bru org ckp x matured dah masuk ospital sakit jiwa.. apeda.. bersyukurla kerana ada org lebih teruk drpd tu..
Insaflah.. setiap kejadian Allah pasti ada hikmahnya.. La Takhof wa tahzan innaAllaha maana.


Ak kena lg teruk, setiap kali berjumpa orang akan tanya n cakap kat ak : "eh, awak ni umo bape taon? dah sekolah belum?, comel mcm bdk kecik.." huhuhuhu.. sedey2..
tu kira ok lagi.. ade lg teruk..
huhu.. sedeynya rasa.. nak cerita pun berjurai2 air mata, sampai bertangkung2 dalam besen. huhu.. nak cerita ke taknak nih? karang ada yg nangis plak.. huuuuu..

Takpelah, cerita jugak. alang2 dah komen kat sini.. huhuhuhu..
Diorang cakap kan..

"Eh, baby sape ni? comelnya.. alala.. kiut miut, nak cubit2 rasa.. siap dah boleh jalan lg.. Ish3.. mana la ibu ayah dia nih.. taknak bagi kat kami la wat anak angkat, menantu lg bgus..."
Huhuhu..
sungguh sadis, sampai hati korang wat aku camtu. waaa.... huuuuu..
Tidak!!!! sandwish sungguh kalian.. aku gigit karang!! huuu.. sob2.. isk3..

fatin nazihah ashari said...

ya Allah. kamu ni dah buat aku speechless for the 2nd time. tak sangke lak kamu ni tak matured camni. (^_^)V

hiperbola sungguh cerite kamu, macamla baby face sangat sampai orang ingat 'baby cute' (-_-")

erk..sandwish? apekah maknenye tu ye. aku tau makan je, xtau lak ade makne lain.

once again, thx ye sbb sudi penuhkan ruang komen. appreciate dan terharu ouh *muntah* :')

September 27, 2009

Awet muda vs tak matured

cousin, kak win berkata:

"wow. wa nampak matured la, macam budak kolej. eh eh. si nazihah ni macam xcaye je die budak U. macam sekolah menengah adela tingkatan 3"


" *senyum* "


Pakcik pembaiki televisyen berkata :

"adik sorang jeke kat rumah? tak pegi sekolah ke harini?"


"tengah tunggu result spm"

"laa yeke. takde rupa pun. ingatkan form 3 ke"



Makcik jaga suami depan katil abang dekat wad berkata :

"adik, tingkatan berape? tak pegi sekolah ke duk jage abang kat wad ni"

"saye dah habes sekolah, makcik." (sungguh sopan)

"oh yeke. ingatkan tingkatan 1 "


"saye saye..tunggu u panggel saye masuk."


makcik saudara ( ateh ) berkata :

"eh wa ni muke dia dah nampak keremajaan kan."
*takpujisayepun*


well well well. saye tahulah muka saya awet muda. tapi tapi silalah admit saya sudah lepasan sekolah, sudah matured. dahla pulak compare dengan wa kata dia lagi matured, dia lagi sesuai jadi budak kolej watsoeverrr. orait. nevermind la. tak sedih pon

kalau beze umur kami setahun dua tak kisahlah, tapi ini beze 4 tahun kot. haih bagaimana ini dong

Saye awet mude ke atau wa yang matured atau saya yang tak matured atau wa yang nampak muke tua? Sila pilih satu saja.

22 comments:

fareha azhar said...

jihah awet mude, wa matured kut...
hehe

..SuRaYa.. said...

jiha kanak2 riang + ribena..wa tk..
haha.

Chan said...

npknya kamu kene pakai t-shirt yg bertulis "saya bdk university".

hahahaha. =p

acik | uyul said...

ahaha~
besela tuh, sayang.
saye juga kena begitu semasa seusia kamu. akan tetapi, menjadi wa seharusnya lebey tensen (T_T)
huhu~

acik | uyul said...

ahaha~
besela tuh, sayang.
saye juga kena begitu semasa seusia kamu. akan tetapi, menjadi wa seharusnya lebey tensen (T_T)
huhu~

najwa said...

wa matured seiring dengan umurnye mnkale kaktin agak terbantut kemecetan dan kekal mude ... namun dy lebey bsifat mecet dr adknye

dont judge maturity by the look
but by the act..
lalala!
out!

fatin nazihah ashari said...

hahaha. nak balas komen WA dulu la

WA MECET :
good girl. you memang pandai jaga hati kakak sendiri. ye i know i memang lebih matured dari you. cuma wajah saje yang spoil. good comment. :D

fareha :
memang adil la kamu nih. suke suke

suraya :
haha. ok i admit la. tapi kamu pun 2x5 je keribenaan nye :D

chan :
hoho good idea. apakata you tolong design untuk i boleh? hehe

kak uyul :
tapi si wa tak sedih dan tension malahan bangga dengan situasi ini

Sulaiman Bin Ismail said...

kahakahakah... situasi ko sama mcm aku..

masa aku gi raya kat rumah saudara mara, ramai igt aku masih bersekolah smpai aku masih lg dpt duit raya padahal cousin aku sama umur ngan aku x dpt duit raya pun...hahaha..

sebenarnya seronok jadi macam budak sekolah balik.....biar la rasa muda...hehehe

.::annemishi::. said...

ececeeee.. awet muda la nih?

Sulaiman Bin Ismail said...

bukan awet muda la bhai.. umur 19 thn mmg muda pown...kahkahakahkah!!!

bijen m. said...

kah3.
kah4.
kah5.

selamat hari raya.
mahap zahir batin gelak byk2 kat sini.
kekeke.

hayieda_zuhra' said...

haha..lin..mu patutnyer bersetuju la ngan pendapat tu...
coz aku rase mu memang kanak2 ribena pun...heheehee

fatin nazihah ashari said...

man :
eh muka macam kamu pun nampk mude ke? aku xrase diorg tengok rupa, tapi tengok perangai kamu yang macam budak baru laher. hahaha

anneh :
what do u think? :D

man lagi sekali :
ape ape ajelah. biarla anneh nak kate apepun. haih

bijan :
cis3
cis4
cis5

selamat hari raye jugak, tuan.

areda :
eceh...bukan kita sama2 satu geng ribena ke kat sekolah dulu. :D

nedd said...

saya juga begitu!!! juz bcoz sya lebih rendah dan bersaiz lebih kecik drpd adik sya..kah2....yang tataw akan bertanya...mana akak, mana adik! yes! bangga!!!
ini menjadikan adik sy stess yg amat! yuhu!...

(man..bukan ke ko mcm ayah org?..keh3)

fatin nazihah ashari said...

haha. kira okay sebb beze umur juz setahun dua kan? but me 4 tahun. haih

ok aku sangat suke ayat last dalam breket tu. :D

Siti said...

Haha..kelakarnya post ni. Berbeza dgn sy even kt usm ni, ada org ingat sy ni 4th year laa, senior laa. Sy apa lg, acting je la mcm senior. Hua2. Konfius gak sy. Matured ke muka aku ni? Haha. Tin, muka awk matured je la.

fatin nazihah ashari said...

hehe. ala muke siti memang matured pon. tambah2 awak memang tinggi lepastu cantek pulak tu. eh terpuji lebih2 lak. hehe takpe asalkan ikhlas :)

crixerity said...

eh. aku tak komen lagi ye pos ni?
ingatkan dah. sebab haritu dah baca. hehe

:D

nak cakap kau awet muda la tu. chet.

:p

aishah jauhara said...

Setiap ciptaan Allah tu,ada hikmah dan rahsia di sebaliknya.

Tentang awet muda ke, ternampak matured ke, dsb bukan satu permasalahan. Yang penting, bagaimana cara kita mengekspresikan lafaz syukur kita pada Allah. Jadi,bersyukur lah atas nikmat yang Allah kurniakan.

Yang macam kanak-kanak ribena ke, sunquick ke, sirap bandung ke, tu pandai2 la sendiri. Tak kan umur 19 macam 9 tahun lagi kot..huhu..

Apa2 pun, Innallaha jamilun yuhibbul jamal..

Setiap pinjaman yang Allah berikan di dunia ni,akan dipersoalkan oleh Allah kelak di Padang Mahsyar..

Hasibu anfusakum qobla antuhasabu..

Orait..? Sekadar peringatan bersama..dan mungkin juga celoteh di pagi yang buta ini..(??)

fatin nazihah ashari said...

Amirul :
tak. tak. tak kate pun

Aishah :
terkedu. terkesima. kaget.

ye, ibarat batu besar menghempap diri. hmm menyesal pulak mempersoalkan ciptaan tuhan. thanx Aishah untuk peringatan. macam nilah sahabat yang baik, yang mengingatkan tatkala rakannya terleka. kamu telah menginsafkanku di pagi buta ini.hihi

syukran lagi sekali :)

aminmenulis said...

Salam, jap2.. woi!! SEDOR sikit.. haha.. saje je.. ntah pape..
rilek ar, bru jd camtu dah tensen..

Bru org ckp form 1 dah sedih, bru org ckp x matured dah masuk ospital sakit jiwa.. apeda.. bersyukurla kerana ada org lebih teruk drpd tu..
Insaflah.. setiap kejadian Allah pasti ada hikmahnya.. La Takhof wa tahzan innaAllaha maana.


Ak kena lg teruk, setiap kali berjumpa orang akan tanya n cakap kat ak : "eh, awak ni umo bape taon? dah sekolah belum?, comel mcm bdk kecik.." huhuhuhu.. sedey2..
tu kira ok lagi.. ade lg teruk..
huhu.. sedeynya rasa.. nak cerita pun berjurai2 air mata, sampai bertangkung2 dalam besen. huhu.. nak cerita ke taknak nih? karang ada yg nangis plak.. huuuuu..

Takpelah, cerita jugak. alang2 dah komen kat sini.. huhuhuhu..
Diorang cakap kan..

"Eh, baby sape ni? comelnya.. alala.. kiut miut, nak cubit2 rasa.. siap dah boleh jalan lg.. Ish3.. mana la ibu ayah dia nih.. taknak bagi kat kami la wat anak angkat, menantu lg bgus..."
Huhuhu..
sungguh sadis, sampai hati korang wat aku camtu. waaa.... huuuuu..
Tidak!!!! sandwish sungguh kalian.. aku gigit karang!! huuu.. sob2.. isk3..

fatin nazihah ashari said...

ya Allah. kamu ni dah buat aku speechless for the 2nd time. tak sangke lak kamu ni tak matured camni. (^_^)V

hiperbola sungguh cerite kamu, macamla baby face sangat sampai orang ingat 'baby cute' (-_-")

erk..sandwish? apekah maknenye tu ye. aku tau makan je, xtau lak ade makne lain.

once again, thx ye sbb sudi penuhkan ruang komen. appreciate dan terharu ouh *muntah* :')