September 09, 2009

boleh tak nak hiperbola banyak?

Huehuehue. wah amat gembira kot harini. Rasenye baru je pagi tadi tension tension banyak esaimen belum siap plus ada test pulak next week. Tibe-tibe je ibu kol dan bagi satu berita best. Ok rupanya Encik panel sudah bersetuju untuk ambil saya sebagai anak menantu. how sweet woh. hepi dong hepi.

Kata ibu lagi, rombongan meminang akan sampai tak lama lagi. on the way ar tuh. lambat sungguh. Tapinye kan, rasa menyesal pulak sebab wang hantaran tak banyak. Sebab masa sesi merisik haritu malu malu nak mintak banyak plus rasa macam mintak sikit pun dah ok. adalah dalam RM 12k aje. tanya member laen, mereka mintak RM24k. aduhai jeles kot.

Apepun bersyukurlah sebab tak perlu terhegeh hegeh macam perigi cari timba kat mr ptptpu. Bayanglah, masa kelompok 1, kelompok 2, sampaikan kelompok khas pun asek tak berjaya apply. macam hape je. Jual mahal lah awak. Ape ingat awak hot sangat ke. wekk.

Dapat bersama mr Yayasan Selangor pun sudah cukup bahagia..Tapi kalau boleh lepas habis sem 1 ni nak lah try couple dengan si hensem JPA pulak ke.Maknanya kena struggle sungguh sungguhla supaya boleh kapel dengan dia. Advance siket sebab dia gentleman jenis tak berkira dan segala wang perbelanjaan dia tanggung . Mane tahu boleh buat jadi laki nombor 2. wah hebat !

Sudah sudahlah menghiperbola ayat. sile rujuk ini jika masih blur.tekan jangan tak tekan.

16 comments:

ainShahajar said...

alhamdulillah.. setelah melalui interview..haha..tigt faten cite ari tu

ok.. guna wet baik2.. tak cukup mintak budak intern tu

bijen m. said...

ko wat hiperbola ke personifikasi?

acik | uyul said...

congrats! (^___^)
12k ntok 6 sem = 2k per sem
huhu..ok la tuh dari takde langsung.
again..tahniah!!
:D

nabilah said...

huuu nk mntk gk tp tgh buntu..cne ni..

fareha azhar said...

hiperbola kew??
haha... ntah da x igt...

pape pn, tahniah la sbb da dilamar...hehe

da dpt duet hantaran,
leh la blanje pasni ye...ngee~

nedd said...

tahniah la cik nazihah...

saya jeles ngn anda..

buah hati MARA saya tak bagi kata putus lagi...
sedih2...huaaaa....

tamau amik ptptpu as BF~

fatin nazihah ashari said...

kak ain :
huhu. saye memang suke mencukai budak intern itu.

bijan :
alamak. dah lame tak belajar bm. tak ingat la sastera sume nih

kak uyul :
tapi tapi. saye ade 8 sem.
course saye stat tahun ni jadi 4thn pule. waduh.

kak bell :
ouh. mintak saje. pasti boleh dapat. jangan ragu dan gusar ok :)

fareha :
thanx faa. huhu masalahnya wang hantaran pun ciput je. kena piker dua kali nak belanje orang lebih2 yang kuat makan cm kamu. haha

nedd :
tsk. sampai hati mr MARA buat begitu. memang tidak pandai jaga hati kekasih la. sabar nedd sabar. semoge beliau mendapat petunjuk :D

acik | uyul said...

ops! huhu
kalu gitu, dapat bayar yuran jela huhu
:D

Sulaiman Bin Ismail said...

Bila lah ade orang nak masuk meminang aku nih...hakhakahakhas

(ade ke orang masuk meminang lelaki)

fatin nazihah ashari said...

kak uyul :
gitula nampaknye.hmmm

man :
tsk. ayat takleh bla. haha

nawez said...

ape ni ape ni? tak paham. haha.
congrats. gunakan sebaiknya. amanah tu. belajar rajen-rajen.

crixerity said...

tak hiperbola pun. :p
hehe, taniah la ye. belajar la rerajin, tpai rajin saja tak cukup. semoga berjaya dapatkan jpa. serius mewah. :)

fatin nazihah ashari said...

akak :
baek!! :)

mirul :
yela. aku xreti besastera cam kamu. ye saye akan cube dapatkan JPA. semangat! :)

suraya said...

oho..Jiha..alhamdullillah..
aritu dpt kawen dgn encik JPA yg ensem tue..

tp tk sain lg perjnjian..hurm..

dell~ said...

wah..
anda belanje besar la gamaknye..

ku da settle ngan ptptpu da..
da msuk pown.. emm

fatin nazihah ashari said...

suraya :
wah dapat kawin ngan JPA hensem!!
congrates ooh.

dell :
huhu baguslah dah settle. semoga hubungan kamu berdua berjalan lancar :D

September 09, 2009

boleh tak nak hiperbola banyak?

Huehuehue. wah amat gembira kot harini. Rasenye baru je pagi tadi tension tension banyak esaimen belum siap plus ada test pulak next week. Tibe-tibe je ibu kol dan bagi satu berita best. Ok rupanya Encik panel sudah bersetuju untuk ambil saya sebagai anak menantu. how sweet woh. hepi dong hepi.

Kata ibu lagi, rombongan meminang akan sampai tak lama lagi. on the way ar tuh. lambat sungguh. Tapinye kan, rasa menyesal pulak sebab wang hantaran tak banyak. Sebab masa sesi merisik haritu malu malu nak mintak banyak plus rasa macam mintak sikit pun dah ok. adalah dalam RM 12k aje. tanya member laen, mereka mintak RM24k. aduhai jeles kot.

Apepun bersyukurlah sebab tak perlu terhegeh hegeh macam perigi cari timba kat mr ptptpu. Bayanglah, masa kelompok 1, kelompok 2, sampaikan kelompok khas pun asek tak berjaya apply. macam hape je. Jual mahal lah awak. Ape ingat awak hot sangat ke. wekk.

Dapat bersama mr Yayasan Selangor pun sudah cukup bahagia..Tapi kalau boleh lepas habis sem 1 ni nak lah try couple dengan si hensem JPA pulak ke.Maknanya kena struggle sungguh sungguhla supaya boleh kapel dengan dia. Advance siket sebab dia gentleman jenis tak berkira dan segala wang perbelanjaan dia tanggung . Mane tahu boleh buat jadi laki nombor 2. wah hebat !

Sudah sudahlah menghiperbola ayat. sile rujuk ini jika masih blur.tekan jangan tak tekan.

16 comments:

ainShahajar said...

alhamdulillah.. setelah melalui interview..haha..tigt faten cite ari tu

ok.. guna wet baik2.. tak cukup mintak budak intern tu

bijen m. said...

ko wat hiperbola ke personifikasi?

acik | uyul said...

congrats! (^___^)
12k ntok 6 sem = 2k per sem
huhu..ok la tuh dari takde langsung.
again..tahniah!!
:D

nabilah said...

huuu nk mntk gk tp tgh buntu..cne ni..

fareha azhar said...

hiperbola kew??
haha... ntah da x igt...

pape pn, tahniah la sbb da dilamar...hehe

da dpt duet hantaran,
leh la blanje pasni ye...ngee~

nedd said...

tahniah la cik nazihah...

saya jeles ngn anda..

buah hati MARA saya tak bagi kata putus lagi...
sedih2...huaaaa....

tamau amik ptptpu as BF~

fatin nazihah ashari said...

kak ain :
huhu. saye memang suke mencukai budak intern itu.

bijan :
alamak. dah lame tak belajar bm. tak ingat la sastera sume nih

kak uyul :
tapi tapi. saye ade 8 sem.
course saye stat tahun ni jadi 4thn pule. waduh.

kak bell :
ouh. mintak saje. pasti boleh dapat. jangan ragu dan gusar ok :)

fareha :
thanx faa. huhu masalahnya wang hantaran pun ciput je. kena piker dua kali nak belanje orang lebih2 yang kuat makan cm kamu. haha

nedd :
tsk. sampai hati mr MARA buat begitu. memang tidak pandai jaga hati kekasih la. sabar nedd sabar. semoge beliau mendapat petunjuk :D

acik | uyul said...

ops! huhu
kalu gitu, dapat bayar yuran jela huhu
:D

Sulaiman Bin Ismail said...

Bila lah ade orang nak masuk meminang aku nih...hakhakahakhas

(ade ke orang masuk meminang lelaki)

fatin nazihah ashari said...

kak uyul :
gitula nampaknye.hmmm

man :
tsk. ayat takleh bla. haha

nawez said...

ape ni ape ni? tak paham. haha.
congrats. gunakan sebaiknya. amanah tu. belajar rajen-rajen.

crixerity said...

tak hiperbola pun. :p
hehe, taniah la ye. belajar la rerajin, tpai rajin saja tak cukup. semoga berjaya dapatkan jpa. serius mewah. :)

fatin nazihah ashari said...

akak :
baek!! :)

mirul :
yela. aku xreti besastera cam kamu. ye saye akan cube dapatkan JPA. semangat! :)

suraya said...

oho..Jiha..alhamdullillah..
aritu dpt kawen dgn encik JPA yg ensem tue..

tp tk sain lg perjnjian..hurm..

dell~ said...

wah..
anda belanje besar la gamaknye..

ku da settle ngan ptptpu da..
da msuk pown.. emm

fatin nazihah ashari said...

suraya :
wah dapat kawin ngan JPA hensem!!
congrates ooh.

dell :
huhu baguslah dah settle. semoga hubungan kamu berdua berjalan lancar :D