September 02, 2009

wifi tak baik dengki dengki

Pelik kan bilamana orang yang berhias depan manusia dengan Tuhan, laen..

Gosok

"ewah..melaram habes engkau. nak pergi dating ar tuh."

"ehek ehek. ko nih tau aje. tengokla chantek tak baju baru ni mahal tau"

"ecece..mentang2 nak jumpe si hensom kemain ko ye"

"uih mestila beb"

-----------------------------------------------------------------------

"heh? ape ko buat tu"

"menggosok la. tak kan tengah menanam bunge pula"

"la. telekung pun mau gosok kah"

"haih. telekung ni nak pakai mengadap Tuhan. kenelah chantek2. ni mengadap boipren kemain behias, takkan ngadap tuhan komot komot kot"

"tsk............hee....................heee................"


huh. ade ke orang yang tak gosok telekung? pi gosok sekarang wei. ape lah kamu ni. tapi tak berdosa pun tak gosok, sajeje. hehe.

kalau tak rasa pelik sukahatilah.

maknanya :
  • tak baik lah depan boipren cantek, depan Tuhan komot komot
  • dah nampak orang menggosok, pegi tanye lagi buat ape. kekontangan idea lah tu.
  • nasihat elok elok lah. ni perli sampai terkacip. tidak berhemah lah.
Sajeje cerite atas ni. Rekaan. Asal ada post baru je mesti nak buat bentuk dialog. haih.

---------------------------------------------------------------------

Wifi amat dengki lah. memang kalau sebelum ni, saya yang selalu dapat line, roommate selalu tak boleh masuk even kami satu bilik dan jarak meja study pun sejengkal je. Apalagi, memang kaw kaw la dia kena gelak. Tuduhla posisi meja study dia memang malang lah, tempat saya berkat lah, macam-macam la.

Tapikan tapikan, lepas balik cuti merdeka je si wifi ni macam tau tau je. Dia macam dah set " Oo dia ni suke kenekan roommate die. Ape die ingat aku suke die ke sampai die bole online hari hari hah? Jage kau jage kau"

Tengokla sekarang, bila saya dan roommate sama-sama on laptop, di waktu dan saat yang sama mesti dia pulak dapat line, saya pulak limited connectivity. ceis ceis. Dia apelagi, balas balik lah adegan menggelak dan memperli . Sedih.

Naseb baik dia bagi air livita, pastu dengan bagi tumpang hp lama dia kat saya sebab sekarang saya ada 2 nombor. Tak jadilah nak sedih.

Livita serius tak sedap. kenapa ramai orang suka minum hah?

Tadi ada orang kol nombor baru masa kuliah.
" Helo, ini Michael ka?"

Nampak sangat nombor Youth Club ni nombor seken hen. ceh.

13 comments:

fareha azhar said...

eheh...hee....jom pi gosok kain telekung....=)

nedd said...

saya tak pelik gosok telekung...cuz time sekolah dulu, klau nk blik hostel msti gosok telekung...cadar katil....juz pelik ngn org yg iron gosok seluar trek b4 merentas desa! kah2....

tu lah..lenkali jgn gelakkan rumate anda...wifi camtu lah..dia pilih yang mana dominan..kah3...
mlm tdi rumate ku on9...ku nk on9 tak bleh..trpkse guna broadband sengal....

bijen m. said...

heh.
itula pasal.
aku juga pelik ngan org yg semayang pki kain pelikat aje.
taw la aurat takat pusat jer tapi nak ngadap tuhan kene la ensem2.
(aku da kene sound kecik2 dlu ngn mak aku)

sekian,
bijen yg taat

nuruddin | Ray said...

xpernah plak tgk org semayang mekap2...bole ke???pas amek wudhuk, pastu mekap...keh keh.. :P

wei paten...insaf la...kembali la ke pangkal jalan...kembali la kepada celcom...haha...

acik | uyul said...

nuruddin | Ray,
ade je orang yang mekap2 pastu semayang. nisa wat gitu~

fatin,
tak pelik sbb bukan kamu saje yang wat gitu :)

crixerity said...

jihah: bukan kekontangan. cuma ingin melontarkan perlian secara tersirat. tak terasakah? :p (dalam kes ni, takyah terasalah, sebab benda baikkan)

dell~ said...

livita sedap la...

saya tetap suka.

wifi mmg selalu limited..
klo x limited bkn wifi r 2..

fatin nazihah ashari said...

well..sebenarnye kisah utama adelah tentang WIFI. Tapi macam ramai yang komen pasal TELEKUNG. haha.and pasal telekung tu, saye nak kate pebezaan manusie bile berhias antare nak dating dengan ORANG atau TUHAN. bukan masalah gosok telekung ke mekap ke. okeh reply session

fareha :
jom! :D

nedd :
seluar trek?haha. siyes kelakar.

bijan :
bagus. kamu sudah insaf dan pastinya sekarang sentiasa hensem tatkala menghadap tuhan tahniah!

abang :
dalam citer ni, orang yang mekap dengan yang gosok telekung adelah manusia yang berlainan. heh tak habes2 promot upax. xmo tuka wekk :D

kak uyul :
ye, saya tahu ramai yang gosok.:)

amirul :
okay, mengapa mesti terasa? :)

dell :
kipas-susa-mati livita kah? waduh hebat kamu. yup wifi memang 'mengujakan'. hehe

nawez said...

paten, anda selalu gosok telekong 5 kali sehari kah? tak pernah nampak pula. apapun, saya tetap kagum. :)

Blog Administration said...

njoh njoh okocha.. momo topo paten bosok tolongkong nor loino bobo toto.. mo tok sokok livito ko ?? livito sonhgot sodap....


p/s : x paham, silap rujuk kamus bahasa pujabbi... :p

fatin nazihah ashari said...

akak :
saye tak gosok 5 kali sehari. tapi saya gosokla jugak dikala ia kedut2 tatkala selepas diambil dari ampaian. timekaseh kerana kagum.

sulaiman :
ceh BLOG ADMINISTRATION KONON. mengada betul bagi komen bahasa orang asli pula. tak perlu guna kamus pun sudah paham komen anda. hee

ainShahajar said...

livita mcm ubat laa.. tak sedap pon...


tak penah gosok telekung.. sebab kain licin..hehe

alasan je tu.. kalo kain cotton pun mcm gosok..huhu

fatin nazihah ashari said...

kak ain,
betol tuh mcam ubat ape entah tak sedap betul.
hahaha..sila berubah untuk rajin menggosok telekung ye

September 02, 2009

wifi tak baik dengki dengki

Pelik kan bilamana orang yang berhias depan manusia dengan Tuhan, laen..

Gosok

"ewah..melaram habes engkau. nak pergi dating ar tuh."

"ehek ehek. ko nih tau aje. tengokla chantek tak baju baru ni mahal tau"

"ecece..mentang2 nak jumpe si hensom kemain ko ye"

"uih mestila beb"

-----------------------------------------------------------------------

"heh? ape ko buat tu"

"menggosok la. tak kan tengah menanam bunge pula"

"la. telekung pun mau gosok kah"

"haih. telekung ni nak pakai mengadap Tuhan. kenelah chantek2. ni mengadap boipren kemain behias, takkan ngadap tuhan komot komot kot"

"tsk............hee....................heee................"


huh. ade ke orang yang tak gosok telekung? pi gosok sekarang wei. ape lah kamu ni. tapi tak berdosa pun tak gosok, sajeje. hehe.

kalau tak rasa pelik sukahatilah.

maknanya :
  • tak baik lah depan boipren cantek, depan Tuhan komot komot
  • dah nampak orang menggosok, pegi tanye lagi buat ape. kekontangan idea lah tu.
  • nasihat elok elok lah. ni perli sampai terkacip. tidak berhemah lah.
Sajeje cerite atas ni. Rekaan. Asal ada post baru je mesti nak buat bentuk dialog. haih.

---------------------------------------------------------------------

Wifi amat dengki lah. memang kalau sebelum ni, saya yang selalu dapat line, roommate selalu tak boleh masuk even kami satu bilik dan jarak meja study pun sejengkal je. Apalagi, memang kaw kaw la dia kena gelak. Tuduhla posisi meja study dia memang malang lah, tempat saya berkat lah, macam-macam la.

Tapikan tapikan, lepas balik cuti merdeka je si wifi ni macam tau tau je. Dia macam dah set " Oo dia ni suke kenekan roommate die. Ape die ingat aku suke die ke sampai die bole online hari hari hah? Jage kau jage kau"

Tengokla sekarang, bila saya dan roommate sama-sama on laptop, di waktu dan saat yang sama mesti dia pulak dapat line, saya pulak limited connectivity. ceis ceis. Dia apelagi, balas balik lah adegan menggelak dan memperli . Sedih.

Naseb baik dia bagi air livita, pastu dengan bagi tumpang hp lama dia kat saya sebab sekarang saya ada 2 nombor. Tak jadilah nak sedih.

Livita serius tak sedap. kenapa ramai orang suka minum hah?

Tadi ada orang kol nombor baru masa kuliah.
" Helo, ini Michael ka?"

Nampak sangat nombor Youth Club ni nombor seken hen. ceh.

13 comments:

fareha azhar said...

eheh...hee....jom pi gosok kain telekung....=)

nedd said...

saya tak pelik gosok telekung...cuz time sekolah dulu, klau nk blik hostel msti gosok telekung...cadar katil....juz pelik ngn org yg iron gosok seluar trek b4 merentas desa! kah2....

tu lah..lenkali jgn gelakkan rumate anda...wifi camtu lah..dia pilih yang mana dominan..kah3...
mlm tdi rumate ku on9...ku nk on9 tak bleh..trpkse guna broadband sengal....

bijen m. said...

heh.
itula pasal.
aku juga pelik ngan org yg semayang pki kain pelikat aje.
taw la aurat takat pusat jer tapi nak ngadap tuhan kene la ensem2.
(aku da kene sound kecik2 dlu ngn mak aku)

sekian,
bijen yg taat

nuruddin | Ray said...

xpernah plak tgk org semayang mekap2...bole ke???pas amek wudhuk, pastu mekap...keh keh.. :P

wei paten...insaf la...kembali la ke pangkal jalan...kembali la kepada celcom...haha...

acik | uyul said...

nuruddin | Ray,
ade je orang yang mekap2 pastu semayang. nisa wat gitu~

fatin,
tak pelik sbb bukan kamu saje yang wat gitu :)

crixerity said...

jihah: bukan kekontangan. cuma ingin melontarkan perlian secara tersirat. tak terasakah? :p (dalam kes ni, takyah terasalah, sebab benda baikkan)

dell~ said...

livita sedap la...

saya tetap suka.

wifi mmg selalu limited..
klo x limited bkn wifi r 2..

fatin nazihah ashari said...

well..sebenarnye kisah utama adelah tentang WIFI. Tapi macam ramai yang komen pasal TELEKUNG. haha.and pasal telekung tu, saye nak kate pebezaan manusie bile berhias antare nak dating dengan ORANG atau TUHAN. bukan masalah gosok telekung ke mekap ke. okeh reply session

fareha :
jom! :D

nedd :
seluar trek?haha. siyes kelakar.

bijan :
bagus. kamu sudah insaf dan pastinya sekarang sentiasa hensem tatkala menghadap tuhan tahniah!

abang :
dalam citer ni, orang yang mekap dengan yang gosok telekung adelah manusia yang berlainan. heh tak habes2 promot upax. xmo tuka wekk :D

kak uyul :
ye, saya tahu ramai yang gosok.:)

amirul :
okay, mengapa mesti terasa? :)

dell :
kipas-susa-mati livita kah? waduh hebat kamu. yup wifi memang 'mengujakan'. hehe

nawez said...

paten, anda selalu gosok telekong 5 kali sehari kah? tak pernah nampak pula. apapun, saya tetap kagum. :)

Blog Administration said...

njoh njoh okocha.. momo topo paten bosok tolongkong nor loino bobo toto.. mo tok sokok livito ko ?? livito sonhgot sodap....


p/s : x paham, silap rujuk kamus bahasa pujabbi... :p

fatin nazihah ashari said...

akak :
saye tak gosok 5 kali sehari. tapi saya gosokla jugak dikala ia kedut2 tatkala selepas diambil dari ampaian. timekaseh kerana kagum.

sulaiman :
ceh BLOG ADMINISTRATION KONON. mengada betul bagi komen bahasa orang asli pula. tak perlu guna kamus pun sudah paham komen anda. hee

ainShahajar said...

livita mcm ubat laa.. tak sedap pon...


tak penah gosok telekung.. sebab kain licin..hehe

alasan je tu.. kalo kain cotton pun mcm gosok..huhu

fatin nazihah ashari said...

kak ain,
betol tuh mcam ubat ape entah tak sedap betul.
hahaha..sila berubah untuk rajin menggosok telekung ye