November 11, 2009

anda rase anda COMEL? saya rase saya tak

yup! sila jawab dengan tulus ikhlas, apekah anda rasa anda chomel? kalau betullah anda comel, anda bolehla check ketepatan instinct anda itu di GadisComel group di Facebook.

Mula mula saya rasa saya comel, jadi dengan ghairah nye sajela explore setiap pic yang ada dekat grup GadisComel. namun terpaksalah terima hakikat saya ni tak comel rupanya sebab takde langsung muka saya tersenarai dekat situ. haha hakikat tu hakikat wajib terima

eh? ape itu GadisComel Group?

actually masa melepak di fb semalam, tiba tiba ade terjumpa dekat tepi suggestion group tu suruh join GadisComel. wah nama pun sangat comel mestilah excited mahu teroka.

Dengan bertema dan bermissionkan "We want to bring the beauties of Malaysia to the eyes of the world. " haha serious aku nak gelak bace ayat ni heh. ape makna entah nak bawa to the eyes of the world? ape ingat ade tiba tiba director omputeh nak ambek diorang berlakon iklan ubat jerawat clean&clear sebab comel sangat? sungguh punya harapan tinggi

secomel comel wanita kat GC tu, mereke tak terpilih pun jadi duta aiskrim warna rambut badut ni. kan kucing kan

Mengikut apa yang saya pahamla, grup GC ni melampirkan gambar gadis gadis yang COMEL memang tak nafi kan yang diambil secara random dari profile mereka. dan jangan terkejutla, gambar tu diambil secara sukahati oleh moderator group tu TANPA PERMISSION MEREKA. means, girls2 yang pic diorang ditayang tu sama sekali tak jadi fans mahupun members grup tu.

Buktinya? boleh baca ade komen girls yang marah dekat moderator tu kerana stalk sesuka hati gambar perempuan2 tersebut. dan bukti lagi, antara pic wanita comel yang ditayang adalah Lisa Surihani. oh Lisa ku jadi mangse tsk. ok yang saya kenal jela saya sebut. and you know what, Lisa ku sayang langsung tak jadi fans untuk group ni.

Sebab ape saya yakin kata diorang tak join? Sebab, bila di cekedaut kan list fans group tu, DARIPADA 183 FANS, MAJORITI ADALAH LELAKI. PEREMPUAN? SANGAT SIKIT BOLEH BILANG DENGAN JARI LAH KAWAN KAWAN. ouh actually masa usha pagi tadi ada 172 fans je, tiba tiba sekarang dah 183, wah berkembang maju dengan pantas ya! mesti kaum lelaki yang baru daftar tu, niceee........

Selain tu, dekat group tu, dia ade classify kan kepada 2 iaitu kategori "Gadis melayu" dengan "Leng Lui" (means gadiscomel untuk cina la kot). saya sebagai Melayu, mestilah cekedaut kat class Melayu untuk carik wajah saya. mana tahu kot kot ada terpapar jugak bolehla nak perasan mengembang kejap hahaha. Ada gambar yang bolehla diterima masyarakat macam bertudung litup, kalau freehair pun tetap sopan macam Lisa Surihani tu. but, yang tak bestnya dan menyedihkan, ramai yang pic nya melampau, mengapa mesti nak tunjuk "perhiasan" kamu? tak sanggup la nak kata, dedah sana sini, tak cukup kain sana sini. mampu merangsang lelaki lelaki yang kepoh nak jadi fans tu, tahu?


Selain patut menyalahkan mod grup yang mengade tu, para wanita pun harus ambil iktibar. kalau kita tak papar gambar sedemikian kat profile facebook, takdenye mod stalker keranjang tu nak choose pic kite untuk dijadikan tatapan mata lelaki lelaki kepoh. tak salah pun upload pic kat public, tapi biarlah bersopan punya, ini yang posing maut pun nak upload. lepastu sibuk nak marah, "you take this pic without permission", "this is our privacy" heh wth? kau yang sibuk tayang kat profile, mestila tujuan nak bagi orang tengok kan. ni orang dah kasi 'penghormatan' dah ditayang besar besaran, nak marah pulak. dok pehe weh

Dan lelaki, mengapa? kamu tahu kamu sebagai pemimpin wanita, kamu ada 9 akal dan hanya 1 satu nafsu. dan aku tahu nafsu itu tertumpu pada wanita. tapi, tak bolehkah kamu gunakan 9 akal kurniaan tuhan untuk melawan 1 nafsu itu. sesungguhnya kamu dicipta 'lebih tinggi' dari wanita, masakan kamu biarkan diri untuk terus hanyut hanya kerana wanita? kalau lelaki yang sepatutnya membimbing itu hanyut, bagaimana dengan wanita yang patut kau bimbing? aku sedih sangat, melihatkan kaum lelaki lah yang over lebih2 nak jadi fans. padahal bukan diorang boleh terlist pun kat kategori gadiscomel tu. itulah, desakan nafsu semata. lepasni buatla grup "TerunaHot". aku nak jadi fans ah. bolehla stalk hari hari manetahu boleh buat Bi Ef. cih



bagi kaum lelaki yang sibuk jadi fans, yang mungkin kempunan tak dapat join grup tu, selain boleh create group TerunaHot, anda bolehla juga memiliki t-shirt khas ini bagi men warwar kan bahawa anda juga layak setanding dengan wanita terpilih GadisComel. Hot kan bila pakai baju ni. euwww.

So, semua pun bersalah. kalau GADIS"comel" tidak upload pic menggoda, tidaklah akan terpilih. jikalau LELAKI"hot"dapat mengawal nafsu, tidaklah kamu akan view semua pic comel itu siap jadi fans lagi. dan jikalau MODsengal tidak sesukahati stalk pic orang lain, takdela ramai viewers lain yang dapat dosa sebab tengok gambar macam tu, dan dosa kau pun menimbun nimbun. semoga ambil pengajaran.

p/s : tadi masa saye online dekat website GadisComel tu kan, kelihatan terpapar 59 online! saye bet saye sorang je perempuan waktu tu, yang 58 lagi mesti LELAKI (-_-")

26 comments:

bijen m. said...

uik.
aku siang td paste link GC tu kat wall aku.
ko pun terlihat juga?
haish.

fareha azhar said...

uhuh?? tataw pn psal mende ni sblm ni.. grup yg ntah pape.. o0oh.. x sangka rmi join..

p/s: oh. ku jugak mau jdi duta eskrem kaler2 tuh..hehe

THE BLOGGER said...

haha...sapa kata si markonah ni x comel... anda comel la sebenarnya...melucukan...kahkahkah

Ala..apa yg n hairan sgt pasal gadis chomel tu.. kat tv9 pun dh buat program realiti 'gadis melayu' setiap hari khamis...bila la tv9 nk buat program 'Lelaki melayu' pulak.. asyik2 pompuan jer...kahkahkahkah..

fatin nazihah ashari said...

bijen :
thanxla sebab anda paste kat wall barula saya terjumpa. anda still fan group itu? better anda buat group TerunaHot saje, lebih berbaloi dan lebih menjaga kebersihan hati, mata dan otak. haha

fareha :
jika mahu jadi duta aiskrim itu pastikan rambut akan diinai mengikut kaler rambut badut juga. :D

man :
The Blogger konon T_T. kesilapan anda adalah :

1-panggil saye markonah
2-membodek secara berlebihan(euwww)

kedua2 kesalahan ni telah menyebabkan anda tidak layak menyertai ape ape kelab melibatkan LelakiMelayu mahupun TerunaHot. sekian

acik | uyul said...

kamu tetap cumil di mata ibu dan ayah juga Allah jika peribadi kamu cumil luar dan dalam (^^)

,, Sabrina Sharom ,, said...

hoho, tidak ku sgka ade jugak kelab2 bgini..
nnatila nak cekedaut jugak..

Lelaki Melayu? confirm man pi ujibakat tu kan? haha

nedd said...

dok pahe gop....tah pape...x do keje da tu weh...klau bnyk sgt masa free meh sumbang2 sket org yg tga busy tak cukup tanah nih! uhhhhhuuu!

fatin nazihah ashari said...

kak uyul :
ouh sungguh menyayat kalbu. btw, saye tidaklah hampa kerana tak terpilih dlm GadisComel tu, kerana ini membuktikan bahawa gambar saya SOPAN SOPAN SEMUANYA. yey

sab :
yup cekedautla. jangan jadi fan sudah. haah la, si man tu bajet je haha

nedd :
huhu. begitu pula ya. kang kalau ko terlebih free aku nak suruh jadi mod femili ceria grup la. yey

..SuRaYa.. said...

owh..

2 kali dtg blog nie bru dpt abiskn post yg nie..
sgt la pnjng cam krngn..

ye!boikot facebook!

bijen m. said...

err.
aku bukanlah fan grup tersebut.
aku jumpa link tu dlm forum foto yg aku join dimana mereka mempertikaikan hakcipta gambar tersebut.
aku pun tertariklah.
aku paste link kat situ utk sadarkan mereka2 yg tidak sedar mereka cumil hingga terpilih masok ke situ utk tatapan awam.
itu saje.

fatin nazihah ashari said...

suraya :
haha aiseh maaflah. bukan ape sebab dah lame x blogging so terpakse revenge banyak. entry ni sensitif jd kene pnjg. ok3 lepas ni aku buat pendek2 satu perenggan ke ok? (haha penipuan)

bijen :
oo begitukah? sori saya tak tahu. tapi saya da cekedaut list fans tu, ade nampak user name enchik. haha apekah itu klon anda? :)

nuruddin | Ray said...

huh...tu la...maen FB sgt...

..SuRaYa.. said...

oho..1 pernggn??tp nnt msti pnjng b'jela2..tkpe..wat la bnyk2 prnggn..tp ak kne dtg bnyk2 kali bru bis bace..ohoh..

dell~ said...

saya rse saya chumil tp mesti xde punye dlm senarai chumil 2..... hahahahaha

.::annemishi::. said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

whatever-lah.

aku si gadis comel version diri sendiri. haha.
tsk.

=.="

crixerity said...
This comment has been removed by the author.
crixerity said...

jangan la buat group lelakicomel. nanti habis gamabr aku lak kena curi...wuwuuwuuwu

bijen m. said...

eh.
dlm x sedar.
ciss.
nampak sgt aku mengefankan diri tanpa waras.
sbb aku berani buat kenyataan di sini.
huh.

sof_16 said...

manusia yg sedar matlamat hidupnya takkan buat perkara yg sia2.

fatin nazihah ashari said...

abang :
alahai, orang main fb bukan saje suke2. lagipun bukan orang jadi fans grup tu pun.

suraya :
haha

dell :
sangat berterus terang ye anda. :D

anneh :
haah ko memang cumil pun aku akui (menulis dengan penuh keikhlasan :D)

amirul :
omaigod. nak gi muntah jap :p

bijen :
huhu apebende la anda ni. saye cadangkan usahlah mengefankan diri lagi. takde faedah pun grup tu. mudarat lagi ade.

sof_16 :
yup, setuju dengan kenyataan anda. thanx :)

dell~ said...

bukan terus terang,, terlebih perasan kowt..hoho

fatin nazihah ashari said...

takpe dell. sume ciptaan tuhan itu comel. bergantung pade individu bagaimana nak lahirkan rase syukur, adekah dengan menjaga maruah sebaiknya, atau peragakan buat tatapan umum sewenangnya. think about it :)

aku bukan aku said...

pedas dan kreatif..
bak cili spesel kata orang..
haha~

apa2 pun..dgn menulis anda sudah 'comel' dgn cara anda..

*opss..jgn kembang lebih2..


oh..jiha..
aku pernah dengar..
tp ade sikit ubahsuaian..

laki 9 akal..1 emosi..
wanita 1 akal..9 emosi..

kau faham kan?

dan lagi persoalan..
kenapa dikurniakan bidadari kpd lelaki..
dan bukan bidadara kpd wanita??

jeng3...
berbalik kpd fitrah..
bukan mengajak tunduk kpd fitrah..

tp..itu lah y dinamakan UJIAN..
hehe

moga2 sama2 lepas 'ujian' dgn cemerlang terbilang dan gemilang..

=)

*nice post!..very long yet meaningful!

fatin nazihah ashari said...

emosi dan nafsu, berbeza ek? lain sikit kot, tapi kalau terlalu ikutkan keduanya, memang same2 bawa padah.

bidadari. adekah mknenye sudah fitrah kesan tarikan wanita thadap lelaki lebih 'up dan kuat' berbanding vice versa? so sebab tu wnita xde bidadara cm yg lelaki dpt?

ye, smpai ade hadis kate wnita fitnah tbesar pd lelaki.

insyaAllah same2 grad ujian dunia ini dengan se-mumtaz nya. :)

aku bukan aku said...

mungkin..

tp ini fitrah..
uztas tu ckp..
*sefaham aku begini

focus utama lelaki=wanita
tapi..tidak pd wanita..

lagi cth diberi..
berpoligami..
lelaki boleh..tp wanita x..

persoalan sebenar..
apakah wanita nak??

*haha..aku tatau..aku laki..

faham kan?

antara peraturan y dibuat Dia..
=)


*jiha..kalau penin dgn jwpn ni..delete..jgn expose ye..kite ckp kt ym..

fatin nazihah ashari said...

ouh okay paham paham.

haha comments akan ter expose automatic, so xyah kot delete. lagipun tak pening pun explanation ni.

harapnye mesej offline aku bagi tu menepati ape yg ko maksudkan. thanx doc :)

November 11, 2009

anda rase anda COMEL? saya rase saya tak

yup! sila jawab dengan tulus ikhlas, apekah anda rasa anda chomel? kalau betullah anda comel, anda bolehla check ketepatan instinct anda itu di GadisComel group di Facebook.

Mula mula saya rasa saya comel, jadi dengan ghairah nye sajela explore setiap pic yang ada dekat grup GadisComel. namun terpaksalah terima hakikat saya ni tak comel rupanya sebab takde langsung muka saya tersenarai dekat situ. haha hakikat tu hakikat wajib terima

eh? ape itu GadisComel Group?

actually masa melepak di fb semalam, tiba tiba ade terjumpa dekat tepi suggestion group tu suruh join GadisComel. wah nama pun sangat comel mestilah excited mahu teroka.

Dengan bertema dan bermissionkan "We want to bring the beauties of Malaysia to the eyes of the world. " haha serious aku nak gelak bace ayat ni heh. ape makna entah nak bawa to the eyes of the world? ape ingat ade tiba tiba director omputeh nak ambek diorang berlakon iklan ubat jerawat clean&clear sebab comel sangat? sungguh punya harapan tinggi

secomel comel wanita kat GC tu, mereke tak terpilih pun jadi duta aiskrim warna rambut badut ni. kan kucing kan

Mengikut apa yang saya pahamla, grup GC ni melampirkan gambar gadis gadis yang COMEL memang tak nafi kan yang diambil secara random dari profile mereka. dan jangan terkejutla, gambar tu diambil secara sukahati oleh moderator group tu TANPA PERMISSION MEREKA. means, girls2 yang pic diorang ditayang tu sama sekali tak jadi fans mahupun members grup tu.

Buktinya? boleh baca ade komen girls yang marah dekat moderator tu kerana stalk sesuka hati gambar perempuan2 tersebut. dan bukti lagi, antara pic wanita comel yang ditayang adalah Lisa Surihani. oh Lisa ku jadi mangse tsk. ok yang saya kenal jela saya sebut. and you know what, Lisa ku sayang langsung tak jadi fans untuk group ni.

Sebab ape saya yakin kata diorang tak join? Sebab, bila di cekedaut kan list fans group tu, DARIPADA 183 FANS, MAJORITI ADALAH LELAKI. PEREMPUAN? SANGAT SIKIT BOLEH BILANG DENGAN JARI LAH KAWAN KAWAN. ouh actually masa usha pagi tadi ada 172 fans je, tiba tiba sekarang dah 183, wah berkembang maju dengan pantas ya! mesti kaum lelaki yang baru daftar tu, niceee........

Selain tu, dekat group tu, dia ade classify kan kepada 2 iaitu kategori "Gadis melayu" dengan "Leng Lui" (means gadiscomel untuk cina la kot). saya sebagai Melayu, mestilah cekedaut kat class Melayu untuk carik wajah saya. mana tahu kot kot ada terpapar jugak bolehla nak perasan mengembang kejap hahaha. Ada gambar yang bolehla diterima masyarakat macam bertudung litup, kalau freehair pun tetap sopan macam Lisa Surihani tu. but, yang tak bestnya dan menyedihkan, ramai yang pic nya melampau, mengapa mesti nak tunjuk "perhiasan" kamu? tak sanggup la nak kata, dedah sana sini, tak cukup kain sana sini. mampu merangsang lelaki lelaki yang kepoh nak jadi fans tu, tahu?


Selain patut menyalahkan mod grup yang mengade tu, para wanita pun harus ambil iktibar. kalau kita tak papar gambar sedemikian kat profile facebook, takdenye mod stalker keranjang tu nak choose pic kite untuk dijadikan tatapan mata lelaki lelaki kepoh. tak salah pun upload pic kat public, tapi biarlah bersopan punya, ini yang posing maut pun nak upload. lepastu sibuk nak marah, "you take this pic without permission", "this is our privacy" heh wth? kau yang sibuk tayang kat profile, mestila tujuan nak bagi orang tengok kan. ni orang dah kasi 'penghormatan' dah ditayang besar besaran, nak marah pulak. dok pehe weh

Dan lelaki, mengapa? kamu tahu kamu sebagai pemimpin wanita, kamu ada 9 akal dan hanya 1 satu nafsu. dan aku tahu nafsu itu tertumpu pada wanita. tapi, tak bolehkah kamu gunakan 9 akal kurniaan tuhan untuk melawan 1 nafsu itu. sesungguhnya kamu dicipta 'lebih tinggi' dari wanita, masakan kamu biarkan diri untuk terus hanyut hanya kerana wanita? kalau lelaki yang sepatutnya membimbing itu hanyut, bagaimana dengan wanita yang patut kau bimbing? aku sedih sangat, melihatkan kaum lelaki lah yang over lebih2 nak jadi fans. padahal bukan diorang boleh terlist pun kat kategori gadiscomel tu. itulah, desakan nafsu semata. lepasni buatla grup "TerunaHot". aku nak jadi fans ah. bolehla stalk hari hari manetahu boleh buat Bi Ef. cih



bagi kaum lelaki yang sibuk jadi fans, yang mungkin kempunan tak dapat join grup tu, selain boleh create group TerunaHot, anda bolehla juga memiliki t-shirt khas ini bagi men warwar kan bahawa anda juga layak setanding dengan wanita terpilih GadisComel. Hot kan bila pakai baju ni. euwww.

So, semua pun bersalah. kalau GADIS"comel" tidak upload pic menggoda, tidaklah akan terpilih. jikalau LELAKI"hot"dapat mengawal nafsu, tidaklah kamu akan view semua pic comel itu siap jadi fans lagi. dan jikalau MODsengal tidak sesukahati stalk pic orang lain, takdela ramai viewers lain yang dapat dosa sebab tengok gambar macam tu, dan dosa kau pun menimbun nimbun. semoga ambil pengajaran.

p/s : tadi masa saye online dekat website GadisComel tu kan, kelihatan terpapar 59 online! saye bet saye sorang je perempuan waktu tu, yang 58 lagi mesti LELAKI (-_-")

26 comments:

bijen m. said...

uik.
aku siang td paste link GC tu kat wall aku.
ko pun terlihat juga?
haish.

fareha azhar said...

uhuh?? tataw pn psal mende ni sblm ni.. grup yg ntah pape.. o0oh.. x sangka rmi join..

p/s: oh. ku jugak mau jdi duta eskrem kaler2 tuh..hehe

THE BLOGGER said...

haha...sapa kata si markonah ni x comel... anda comel la sebenarnya...melucukan...kahkahkah

Ala..apa yg n hairan sgt pasal gadis chomel tu.. kat tv9 pun dh buat program realiti 'gadis melayu' setiap hari khamis...bila la tv9 nk buat program 'Lelaki melayu' pulak.. asyik2 pompuan jer...kahkahkahkah..

fatin nazihah ashari said...

bijen :
thanxla sebab anda paste kat wall barula saya terjumpa. anda still fan group itu? better anda buat group TerunaHot saje, lebih berbaloi dan lebih menjaga kebersihan hati, mata dan otak. haha

fareha :
jika mahu jadi duta aiskrim itu pastikan rambut akan diinai mengikut kaler rambut badut juga. :D

man :
The Blogger konon T_T. kesilapan anda adalah :

1-panggil saye markonah
2-membodek secara berlebihan(euwww)

kedua2 kesalahan ni telah menyebabkan anda tidak layak menyertai ape ape kelab melibatkan LelakiMelayu mahupun TerunaHot. sekian

acik | uyul said...

kamu tetap cumil di mata ibu dan ayah juga Allah jika peribadi kamu cumil luar dan dalam (^^)

,, Sabrina Sharom ,, said...

hoho, tidak ku sgka ade jugak kelab2 bgini..
nnatila nak cekedaut jugak..

Lelaki Melayu? confirm man pi ujibakat tu kan? haha

nedd said...

dok pahe gop....tah pape...x do keje da tu weh...klau bnyk sgt masa free meh sumbang2 sket org yg tga busy tak cukup tanah nih! uhhhhhuuu!

fatin nazihah ashari said...

kak uyul :
ouh sungguh menyayat kalbu. btw, saye tidaklah hampa kerana tak terpilih dlm GadisComel tu, kerana ini membuktikan bahawa gambar saya SOPAN SOPAN SEMUANYA. yey

sab :
yup cekedautla. jangan jadi fan sudah. haah la, si man tu bajet je haha

nedd :
huhu. begitu pula ya. kang kalau ko terlebih free aku nak suruh jadi mod femili ceria grup la. yey

..SuRaYa.. said...

owh..

2 kali dtg blog nie bru dpt abiskn post yg nie..
sgt la pnjng cam krngn..

ye!boikot facebook!

bijen m. said...

err.
aku bukanlah fan grup tersebut.
aku jumpa link tu dlm forum foto yg aku join dimana mereka mempertikaikan hakcipta gambar tersebut.
aku pun tertariklah.
aku paste link kat situ utk sadarkan mereka2 yg tidak sedar mereka cumil hingga terpilih masok ke situ utk tatapan awam.
itu saje.

fatin nazihah ashari said...

suraya :
haha aiseh maaflah. bukan ape sebab dah lame x blogging so terpakse revenge banyak. entry ni sensitif jd kene pnjg. ok3 lepas ni aku buat pendek2 satu perenggan ke ok? (haha penipuan)

bijen :
oo begitukah? sori saya tak tahu. tapi saya da cekedaut list fans tu, ade nampak user name enchik. haha apekah itu klon anda? :)

nuruddin | Ray said...

huh...tu la...maen FB sgt...

..SuRaYa.. said...

oho..1 pernggn??tp nnt msti pnjng b'jela2..tkpe..wat la bnyk2 prnggn..tp ak kne dtg bnyk2 kali bru bis bace..ohoh..

dell~ said...

saya rse saya chumil tp mesti xde punye dlm senarai chumil 2..... hahahahaha

.::annemishi::. said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

whatever-lah.

aku si gadis comel version diri sendiri. haha.
tsk.

=.="

crixerity said...
This comment has been removed by the author.
crixerity said...

jangan la buat group lelakicomel. nanti habis gamabr aku lak kena curi...wuwuuwuuwu

bijen m. said...

eh.
dlm x sedar.
ciss.
nampak sgt aku mengefankan diri tanpa waras.
sbb aku berani buat kenyataan di sini.
huh.

sof_16 said...

manusia yg sedar matlamat hidupnya takkan buat perkara yg sia2.

fatin nazihah ashari said...

abang :
alahai, orang main fb bukan saje suke2. lagipun bukan orang jadi fans grup tu pun.

suraya :
haha

dell :
sangat berterus terang ye anda. :D

anneh :
haah ko memang cumil pun aku akui (menulis dengan penuh keikhlasan :D)

amirul :
omaigod. nak gi muntah jap :p

bijen :
huhu apebende la anda ni. saye cadangkan usahlah mengefankan diri lagi. takde faedah pun grup tu. mudarat lagi ade.

sof_16 :
yup, setuju dengan kenyataan anda. thanx :)

dell~ said...

bukan terus terang,, terlebih perasan kowt..hoho

fatin nazihah ashari said...

takpe dell. sume ciptaan tuhan itu comel. bergantung pade individu bagaimana nak lahirkan rase syukur, adekah dengan menjaga maruah sebaiknya, atau peragakan buat tatapan umum sewenangnya. think about it :)

aku bukan aku said...

pedas dan kreatif..
bak cili spesel kata orang..
haha~

apa2 pun..dgn menulis anda sudah 'comel' dgn cara anda..

*opss..jgn kembang lebih2..


oh..jiha..
aku pernah dengar..
tp ade sikit ubahsuaian..

laki 9 akal..1 emosi..
wanita 1 akal..9 emosi..

kau faham kan?

dan lagi persoalan..
kenapa dikurniakan bidadari kpd lelaki..
dan bukan bidadara kpd wanita??

jeng3...
berbalik kpd fitrah..
bukan mengajak tunduk kpd fitrah..

tp..itu lah y dinamakan UJIAN..
hehe

moga2 sama2 lepas 'ujian' dgn cemerlang terbilang dan gemilang..

=)

*nice post!..very long yet meaningful!

fatin nazihah ashari said...

emosi dan nafsu, berbeza ek? lain sikit kot, tapi kalau terlalu ikutkan keduanya, memang same2 bawa padah.

bidadari. adekah mknenye sudah fitrah kesan tarikan wanita thadap lelaki lebih 'up dan kuat' berbanding vice versa? so sebab tu wnita xde bidadara cm yg lelaki dpt?

ye, smpai ade hadis kate wnita fitnah tbesar pd lelaki.

insyaAllah same2 grad ujian dunia ini dengan se-mumtaz nya. :)

aku bukan aku said...

mungkin..

tp ini fitrah..
uztas tu ckp..
*sefaham aku begini

focus utama lelaki=wanita
tapi..tidak pd wanita..

lagi cth diberi..
berpoligami..
lelaki boleh..tp wanita x..

persoalan sebenar..
apakah wanita nak??

*haha..aku tatau..aku laki..

faham kan?

antara peraturan y dibuat Dia..
=)


*jiha..kalau penin dgn jwpn ni..delete..jgn expose ye..kite ckp kt ym..

fatin nazihah ashari said...

ouh okay paham paham.

haha comments akan ter expose automatic, so xyah kot delete. lagipun tak pening pun explanation ni.

harapnye mesej offline aku bagi tu menepati ape yg ko maksudkan. thanx doc :)