November 23, 2009

classmate paling popular, wajarkah kite jealous?

oh oh. disini ingin bertanye sama kalian. suke tak kalau blog ke status ke atau apa apa yang kite publish di komen oleh ramai kawan kawan kesayangan? huh mestila suke rase dihargai bak iklan Maybelline kerna diriku begitu berharga.

and today semasa bersantai di Pacebook, tiba tiba one of my classmate publish satu kuiz ni tau. okay seriusly tak tahu kuiz apakah itu kerane itu chinese punye meh. and you know what, untuk kuiz itu saja beliau berjaya menggondol sebanyak 8000+++ komen huiyoooooooooo!! begitu mantap woh salute salute.


lihatlah dunia, betapa Eddie comel berjaya menarik minat rakan2. omaigod kalau begini perlu berguru tips bagaimana menjadi pengguna fb yang popular dikalangan teman teman.

okay oleh kerana jealous dengan beliau jadi saye pun tak lepas peluang mendrop komen disitu. yelah mane taknye kalau artis glamour macam Lisa Surihani pun tak pernah dapat komen banyak camni, inikan si Eddie yang kalau popular pun mungkin di sekitar fakulti dan kolej kerana kecomelan dan kemurahan hati. errrr. eh ikhlas ni, beliau sangat baik, aku suka.


dalam beribu ribu chinese yang komen, tibatiba muncul seorang budak malay innocent lagi naif meluahkan kejelesan beliau sambil membandingkan tahap keglamouran Eddie berbanding artis artis. sungguh busuk hati kan beliau.

btw tak pastilah apekah trick beliau nak dapat komen banyak camni. mungkin kah spam or what i dunno. kerana pokcik Eddie tidak mereply komen komen kami. heh sungguh eksyen ala ala artis yang bila peminat ramai gila komen status die lepastu bukan tahu nak reply. nasib baik Lisa Surihani selalu reply komen peminat. (lisalisalisalisalagihuh)

apepun tak kisah la yang penting die bahagia. oh korang nak tahu meh nak promote sikit. si Eddie ni merupakan classmate chinese yang paling baik dengan saye. beliau sangat pemurah sebab suka belanja kawan kawan. lepastu paling tak boleh blah dia sangat suke panggil name saye dengan menjerit. bayangla kan tengah berjalan di jalan raya bersama teman tiba tiba dengar suara sumbang menjerit "FATIN NAZIHAHHH!!"

haha poyo tak? banyak kali ok, banyak kali. dalam kelas, lab, kolej, malah duduk depan mata pun still nak panggil sambil menjerit. apakah? lepastu semua pakat gelakkan kitorang. haihh

namun beliau juga suka skip kelas yang agak bosan seperti titas. hahaha. dan dia beserta Lui bila exam selalu habis jawab dulu. mentang mentangla roommate jadi habis jawab exam pun nak kene together gether. tapi yang bestnya result tetap gempak, itu paling penting. sukeee (^_^)

pergh ni dah macam promote calon bi ef untuk wanita single je ni. yurkss. bukanlah, sebab orang yang baik harus di puji lagipun beliau bukan tahu pasal blog ni. ouh kalau ada sesiapa berminat dengan beliau (????) bolehlah kita sama sama berdoa agar beliau dapat hidayah tuhan untuk return to Islam. doakan tau, sangat bersyukur kalau terjadi. :)

p/s: thanx KAK BELL GOJES untuk tutorial tahap budak tadika tadi. haha memalukan bende senang pun tak reti. tapi takpe, tebal muka bertanya maka jumpalah jalan yang lurus. kan3 :D

12 comments:

..SuRaYa.. said...

ske tgk lisa suriani b'lakon..

muke dia cute..

Nurul Sabrina Sharom said...

ngahaha..
yes2, she's 1 of the high educated actress..
bdk law tuh~~
hehe

ps: jiha, kem slm kat jejaka bernama Eddie ituh okeyh2x!!
kikiki

najwa said...

wah cute je prangai edie! ade gambar dy x ??

dell~ said...

hey najwa.. nme kite sme la..
hihi

emm.. 8000++ (nada jerit!) wow..
sgt byk.... edie.. cm cute je..
hihi... jiha len kali tngkp gmba dy,

fatin nazihah ashari said...

suraya :
sangat cutee :)

sabrina :
haah budak law. eh eddie tu buddha, nak kim salam bagaimanakah? huhu

wa :
ade! nanti tengok kat fb. hehe

dell :
haha tengok kat fb je dell. haahla name korang same, suke la tu :)

liyana [syncro] said...

dh lame x ziarah blog kamoo smua.
lawa blog kamoo skrg ya? :D

effa_dila said...

huhu..jiha syg..comel blog kamu..da lame x jenguk..ngee..

.::annemishi::. said...

haaaaa... btul~~~~
kwan ku sorg..sama aar
dh jdi cam artis dah dia..
wohaa..
cina..dia sndri pun trkjut..

x tya dia ke.. apa bnda kuiz yg dia maen tuh?aku pun nk tau gak..

nash said...

ouh..
ptot ler sw0h org kumen blog dy...

ish22....

fatin nazihah ashari said...

liyana :
hehe lawa ek? thx

effa :
hah tahu pun da lame x jenguk. naseb baik ko dah sedar dan kembali ke pangkal jalan :D

anneh :
haha xtanye ar plak. beliau asik off ym je

din :
urghh. what type of komen is dis? ala ko pun suruh kak tin komen blog ko gak an. ceiss3

liyana [syncro] said...

mana kamoo curik?? =D

fatin nazihah ashari said...

emm. aku crik kat deluxe tempate. takpun tekan je link wordpress web hosting kat footer blog ni. ade byk layout comel2 :)

November 23, 2009

classmate paling popular, wajarkah kite jealous?

oh oh. disini ingin bertanye sama kalian. suke tak kalau blog ke status ke atau apa apa yang kite publish di komen oleh ramai kawan kawan kesayangan? huh mestila suke rase dihargai bak iklan Maybelline kerna diriku begitu berharga.

and today semasa bersantai di Pacebook, tiba tiba one of my classmate publish satu kuiz ni tau. okay seriusly tak tahu kuiz apakah itu kerane itu chinese punye meh. and you know what, untuk kuiz itu saja beliau berjaya menggondol sebanyak 8000+++ komen huiyoooooooooo!! begitu mantap woh salute salute.


lihatlah dunia, betapa Eddie comel berjaya menarik minat rakan2. omaigod kalau begini perlu berguru tips bagaimana menjadi pengguna fb yang popular dikalangan teman teman.

okay oleh kerana jealous dengan beliau jadi saye pun tak lepas peluang mendrop komen disitu. yelah mane taknye kalau artis glamour macam Lisa Surihani pun tak pernah dapat komen banyak camni, inikan si Eddie yang kalau popular pun mungkin di sekitar fakulti dan kolej kerana kecomelan dan kemurahan hati. errrr. eh ikhlas ni, beliau sangat baik, aku suka.


dalam beribu ribu chinese yang komen, tibatiba muncul seorang budak malay innocent lagi naif meluahkan kejelesan beliau sambil membandingkan tahap keglamouran Eddie berbanding artis artis. sungguh busuk hati kan beliau.

btw tak pastilah apekah trick beliau nak dapat komen banyak camni. mungkin kah spam or what i dunno. kerana pokcik Eddie tidak mereply komen komen kami. heh sungguh eksyen ala ala artis yang bila peminat ramai gila komen status die lepastu bukan tahu nak reply. nasib baik Lisa Surihani selalu reply komen peminat. (lisalisalisalisalagihuh)

apepun tak kisah la yang penting die bahagia. oh korang nak tahu meh nak promote sikit. si Eddie ni merupakan classmate chinese yang paling baik dengan saye. beliau sangat pemurah sebab suka belanja kawan kawan. lepastu paling tak boleh blah dia sangat suke panggil name saye dengan menjerit. bayangla kan tengah berjalan di jalan raya bersama teman tiba tiba dengar suara sumbang menjerit "FATIN NAZIHAHHH!!"

haha poyo tak? banyak kali ok, banyak kali. dalam kelas, lab, kolej, malah duduk depan mata pun still nak panggil sambil menjerit. apakah? lepastu semua pakat gelakkan kitorang. haihh

namun beliau juga suka skip kelas yang agak bosan seperti titas. hahaha. dan dia beserta Lui bila exam selalu habis jawab dulu. mentang mentangla roommate jadi habis jawab exam pun nak kene together gether. tapi yang bestnya result tetap gempak, itu paling penting. sukeee (^_^)

pergh ni dah macam promote calon bi ef untuk wanita single je ni. yurkss. bukanlah, sebab orang yang baik harus di puji lagipun beliau bukan tahu pasal blog ni. ouh kalau ada sesiapa berminat dengan beliau (????) bolehlah kita sama sama berdoa agar beliau dapat hidayah tuhan untuk return to Islam. doakan tau, sangat bersyukur kalau terjadi. :)

p/s: thanx KAK BELL GOJES untuk tutorial tahap budak tadika tadi. haha memalukan bende senang pun tak reti. tapi takpe, tebal muka bertanya maka jumpalah jalan yang lurus. kan3 :D

12 comments:

..SuRaYa.. said...

ske tgk lisa suriani b'lakon..

muke dia cute..

Nurul Sabrina Sharom said...

ngahaha..
yes2, she's 1 of the high educated actress..
bdk law tuh~~
hehe

ps: jiha, kem slm kat jejaka bernama Eddie ituh okeyh2x!!
kikiki

najwa said...

wah cute je prangai edie! ade gambar dy x ??

dell~ said...

hey najwa.. nme kite sme la..
hihi

emm.. 8000++ (nada jerit!) wow..
sgt byk.... edie.. cm cute je..
hihi... jiha len kali tngkp gmba dy,

fatin nazihah ashari said...

suraya :
sangat cutee :)

sabrina :
haah budak law. eh eddie tu buddha, nak kim salam bagaimanakah? huhu

wa :
ade! nanti tengok kat fb. hehe

dell :
haha tengok kat fb je dell. haahla name korang same, suke la tu :)

liyana [syncro] said...

dh lame x ziarah blog kamoo smua.
lawa blog kamoo skrg ya? :D

effa_dila said...

huhu..jiha syg..comel blog kamu..da lame x jenguk..ngee..

.::annemishi::. said...

haaaaa... btul~~~~
kwan ku sorg..sama aar
dh jdi cam artis dah dia..
wohaa..
cina..dia sndri pun trkjut..

x tya dia ke.. apa bnda kuiz yg dia maen tuh?aku pun nk tau gak..

nash said...

ouh..
ptot ler sw0h org kumen blog dy...

ish22....

fatin nazihah ashari said...

liyana :
hehe lawa ek? thx

effa :
hah tahu pun da lame x jenguk. naseb baik ko dah sedar dan kembali ke pangkal jalan :D

anneh :
haha xtanye ar plak. beliau asik off ym je

din :
urghh. what type of komen is dis? ala ko pun suruh kak tin komen blog ko gak an. ceiss3

liyana [syncro] said...

mana kamoo curik?? =D

fatin nazihah ashari said...

emm. aku crik kat deluxe tempate. takpun tekan je link wordpress web hosting kat footer blog ni. ade byk layout comel2 :)