November 20, 2009

Pacebook, Pabreeze dan Paten

heee sungguh dramatik ye tajuk diatas.



Tengku Hanidza Tengku Ismail tengah nak masuk gred, I hope everybody has done their best


"huhuhu..yea2..hope so..."

"huhu..tkotnye. :("

"hopefully semua dapat A :)"

"amin.."

"i hope so..huhuh,,,tktnye...."

"tu r...same la kite...haha"



sungguh cuak disitu ye. kelihatan seorang lecturer kesukaan ramai membuat status yang mengundang kontroversi dalam jiwa kami seminggu lepas. hoh see the date ar, 13 november kot status tu tapi harini baru saya publish. tak teringat lak ter draftkan ia semate2 kerne cuak. dan di bawahnye kelihatan klasmet klasmet berkaliber berani memberi respon.

actually saya pun nak comment kat status tu, tapi niat dibatalkan coz mane tahu kot kot Puan Tengku pergi check gred bebudak yang menyibuk kat status dia pastu kalau saya tak dapat A mesti beliau akan berkata dalam hati "heh sungguh malang budak ini penat je die bagi komen cuak kat status aku padahal memang tak dapat A pon hahahaha soo pity"

nightmare betol kalau camtu.T__T

sudah. lupakan. bertawakkal sajelah paten.

TIPS GOLONGAN ISTERI ISTERI

haa oleh kerna malas nak buat entri baru so kat sini nak share satu tips baekk punye dengan anda anda sekalian. ia diambil dari ibuku yang merupakan seorang isteri dan beliau mengambilnya dari seorang isteri yang lain pula. anda tahu ape itu baju batik? sume sedia maklum ia amat sukar digosok. dan hal ini bisa mengundang kemarahan tahap mega bile kite terlupa gosok di malam hari, dan bile bangun esok pagi lagi 10 minit kelas nak mule baru sibuk2 nak gosok memang alamatnye pakai baju buruk jela.

botol fabreeze dengan solution sebenar yang asli

meskipun menggunakan fabreeze, tetap sukar untuk melicinkannya. jadi, bagaimana untuk memudahkannye? ye sile ikuti direction di bawah

  1. ambik sebotol fabreeze
  2. tuangkan fabreeze ke tempat lain sampai botol itu kosong
  3. isikan dengan air paip sebanyak 3/4 botol
  4. tambah softlan secukup rase dalam 1/4 botol
  5. goncang goyang gelekkan beliau
  6. siap digunaaaa!
selepas itu anda hanye perlu menyepraykan baju anda dengan solution softlan+air paip tadi ke arah baju batik degil itu, bukak iron tahap maksimum 6, dan gosok dengan riang. pasti puas hati. yey

anda bolehlah tulis sendiri perkataan 'fabreeze' menggunekan marker pen pade botol baru dimana menempatkan solution softlan bersame air paip tadi untuk meningkatkan tahap keyakinan pada keberkesanannya

oh jikalau berasa tidak mahu mengikut amalan syaitan membazir febreeze, buatkan saje solution campuran itu ke dalam botol yang lain yang mempunyai kepala berpicu spray dan kemudian tulis guna marker pen dengan name 'fabreeze'.

sekian saje tips dari bakal-isteri-orang ini (gelimatmatmatmat). selamat mencube!! :D

12 comments:

fareha azhar said...

wah3. nk kne try tips ni. haha.
oh ye. patahkan kaki ye..
=)

Nurul Sabrina Sharom said...

hahaha,,,
hamek kau jimat giler..
harus buat cmtu gak..
lololo

Chan said...

wah. formula terbaik skali! sy rasa awk leh buat brand sendiri laaa. =p

nuruddin | Ray said...

susah ke???
org dah 10 tahun gosok baju batik ok jer...hohohoh...

fatin nazihah ashari said...

fareha :
patahkan kaki?

sabrina :
ye sangat berbaloi-baloi

chan :
hehe ni ibu ajar, bukan saya cipta :)

abang :
ekeleh baju batik anda jenis kain murah kot. sebab tu gune air pon xpe. haha

nedd said...

haha..yang susah gosok slalunya bj batik yg murah kowt..yang dulu guna wat bj batik asrama! haha..mmg susah nk iron bj batik asrama ku dulu..

haha..febreze plak popular...keh2..jangan lah dibuang isi febreze tuh..haha beli sj botol spray tu di kedai..haha~

..SuRaYa.. said...

gosok dgn riang n nnt tk sedar bju da rentung..

gosok la dgn b'hati2 n fokus..haha..

fatin nazihah ashari said...

nedd :
sungguh banyak 'haha' disitu. sampaikan aku tak reti macamane nak pronounce intonasi nye dengan cemerlang :D.

hik ko ni aku dah xde idea nak fire abang aku tibe2 ko bekap balik ayat die. sungguh menghampakan T_T

suraya :
huee..amatlah terimakasih atas keconcern an anda. baiklah lepas ni akan menggosok dengan fokus namun tetap riang di hati :D

dell~ said...

gud luck jiha...
ape la slhnye ko komen pown.
ne taw lect ko kate cmni dlm hati
"spe y komen status ni, aq bg A+"
rugi r x komen,,

gelimatmatmat.........hahahaha
bikin hati ku geli la..

fatin nazihah ashari said...

haha. ala dell kalau betulla camtu ruginye aku.

gelimatmatmat video kegemaran :)

najwa said...

wad a gud tips!
bla...bla...ba....

fatin nazihah ashari said...

haha apebende tah blablabla..
xde idea ar tu nak komen ape aduhaii

November 20, 2009

Pacebook, Pabreeze dan Paten

heee sungguh dramatik ye tajuk diatas.



Tengku Hanidza Tengku Ismail tengah nak masuk gred, I hope everybody has done their best


"huhuhu..yea2..hope so..."

"huhu..tkotnye. :("

"hopefully semua dapat A :)"

"amin.."

"i hope so..huhuh,,,tktnye...."

"tu r...same la kite...haha"



sungguh cuak disitu ye. kelihatan seorang lecturer kesukaan ramai membuat status yang mengundang kontroversi dalam jiwa kami seminggu lepas. hoh see the date ar, 13 november kot status tu tapi harini baru saya publish. tak teringat lak ter draftkan ia semate2 kerne cuak. dan di bawahnye kelihatan klasmet klasmet berkaliber berani memberi respon.

actually saya pun nak comment kat status tu, tapi niat dibatalkan coz mane tahu kot kot Puan Tengku pergi check gred bebudak yang menyibuk kat status dia pastu kalau saya tak dapat A mesti beliau akan berkata dalam hati "heh sungguh malang budak ini penat je die bagi komen cuak kat status aku padahal memang tak dapat A pon hahahaha soo pity"

nightmare betol kalau camtu.T__T

sudah. lupakan. bertawakkal sajelah paten.

TIPS GOLONGAN ISTERI ISTERI

haa oleh kerna malas nak buat entri baru so kat sini nak share satu tips baekk punye dengan anda anda sekalian. ia diambil dari ibuku yang merupakan seorang isteri dan beliau mengambilnya dari seorang isteri yang lain pula. anda tahu ape itu baju batik? sume sedia maklum ia amat sukar digosok. dan hal ini bisa mengundang kemarahan tahap mega bile kite terlupa gosok di malam hari, dan bile bangun esok pagi lagi 10 minit kelas nak mule baru sibuk2 nak gosok memang alamatnye pakai baju buruk jela.

botol fabreeze dengan solution sebenar yang asli

meskipun menggunakan fabreeze, tetap sukar untuk melicinkannya. jadi, bagaimana untuk memudahkannye? ye sile ikuti direction di bawah

  1. ambik sebotol fabreeze
  2. tuangkan fabreeze ke tempat lain sampai botol itu kosong
  3. isikan dengan air paip sebanyak 3/4 botol
  4. tambah softlan secukup rase dalam 1/4 botol
  5. goncang goyang gelekkan beliau
  6. siap digunaaaa!
selepas itu anda hanye perlu menyepraykan baju anda dengan solution softlan+air paip tadi ke arah baju batik degil itu, bukak iron tahap maksimum 6, dan gosok dengan riang. pasti puas hati. yey

anda bolehlah tulis sendiri perkataan 'fabreeze' menggunekan marker pen pade botol baru dimana menempatkan solution softlan bersame air paip tadi untuk meningkatkan tahap keyakinan pada keberkesanannya

oh jikalau berasa tidak mahu mengikut amalan syaitan membazir febreeze, buatkan saje solution campuran itu ke dalam botol yang lain yang mempunyai kepala berpicu spray dan kemudian tulis guna marker pen dengan name 'fabreeze'.

sekian saje tips dari bakal-isteri-orang ini (gelimatmatmatmat). selamat mencube!! :D

12 comments:

fareha azhar said...

wah3. nk kne try tips ni. haha.
oh ye. patahkan kaki ye..
=)

Nurul Sabrina Sharom said...

hahaha,,,
hamek kau jimat giler..
harus buat cmtu gak..
lololo

Chan said...

wah. formula terbaik skali! sy rasa awk leh buat brand sendiri laaa. =p

nuruddin | Ray said...

susah ke???
org dah 10 tahun gosok baju batik ok jer...hohohoh...

fatin nazihah ashari said...

fareha :
patahkan kaki?

sabrina :
ye sangat berbaloi-baloi

chan :
hehe ni ibu ajar, bukan saya cipta :)

abang :
ekeleh baju batik anda jenis kain murah kot. sebab tu gune air pon xpe. haha

nedd said...

haha..yang susah gosok slalunya bj batik yg murah kowt..yang dulu guna wat bj batik asrama! haha..mmg susah nk iron bj batik asrama ku dulu..

haha..febreze plak popular...keh2..jangan lah dibuang isi febreze tuh..haha beli sj botol spray tu di kedai..haha~

..SuRaYa.. said...

gosok dgn riang n nnt tk sedar bju da rentung..

gosok la dgn b'hati2 n fokus..haha..

fatin nazihah ashari said...

nedd :
sungguh banyak 'haha' disitu. sampaikan aku tak reti macamane nak pronounce intonasi nye dengan cemerlang :D.

hik ko ni aku dah xde idea nak fire abang aku tibe2 ko bekap balik ayat die. sungguh menghampakan T_T

suraya :
huee..amatlah terimakasih atas keconcern an anda. baiklah lepas ni akan menggosok dengan fokus namun tetap riang di hati :D

dell~ said...

gud luck jiha...
ape la slhnye ko komen pown.
ne taw lect ko kate cmni dlm hati
"spe y komen status ni, aq bg A+"
rugi r x komen,,

gelimatmatmat.........hahahaha
bikin hati ku geli la..

fatin nazihah ashari said...

haha. ala dell kalau betulla camtu ruginye aku.

gelimatmatmat video kegemaran :)

najwa said...

wad a gud tips!
bla...bla...ba....

fatin nazihah ashari said...

haha apebende tah blablabla..
xde idea ar tu nak komen ape aduhaii