November 02, 2009

mari revenge. yey

kejayaan besar! kejayaan besar dan terhebat dan terulung! weeehieee! haha excited kot sebab berjaya menggenapkan selama 3 MINGGU tanpa mengusik mengupdate blog buruk ni. :')

oleh sebab dah lama tak update, jadi entry kalini macam akan banyak gambar. bawak bertenang semua. mahu revenge sebentar

sudah 3 minggu pun, masih belum ada ape ape nak dikongsi actually. oh ye, sekarang berada dalam exam mode. 2 more papers left. esok dan Sabtu punya, leceh betul. sepanjang beberapa hari ni, mungkin masuk seminggu kot, agak berjaya menahan diri dari menghadap internet terutamanya ber chatting. memerlukan kesabaran dan ketahanan diri yang teguh tau untuk buat pengorbanan besar macam ni. kalau bace blog orang lain tu masih dilakukan namun tidaklah segiat mana. woh nampaknya mode exam sangat memberi impak positif terhadap habit rutin diriku.

kalau macam ni, bagi sesiapa yang ingin melatih diri supaya menjadi seorang yang sangat menghargai masa, tidak melepak sakan, berdisiplin terhadap diri, berketrampilan menarik kerana tiada lagi lingkaran mata panda akibat sudah jarang hadap laptop sampai 3 pagi, bolehlah menempatkan diri di dalam exam mode setiap masa, meskipun pusat pengajian anda bukanlah sedang dalam jadual peperiksaan ketika itu. maka, bolehlah merayu rayu kepada pensyarah mahupun tutor supaya exam diadakan setiap hari supaya anda akan memiliki sifat terpuji di atas.

jadi apa motif kisah di atas sebenarnya?

saje nak cakap, currently addicted dengan korean show 2 Days 1 Night. sangat lawak memang pengubat dikala duka lara. sesuai ditonton setelah otak tepu menelaah buku buku ilmiah selama 5 jam. sape yang tak tahu ni show ape, bolehla search dekat internet banyak siri ade. tapi kalau nak download make sure yang ade subtitle English. kang tak pasal2 melopong jela tengok aksi ngek diorang. haha.

ceh gambar ni tak boleh la nak blur lagi kan. T_T

sedikit pengenalan. entertainment show ni berkisarkan perjalanan bersiri 6 orang jejaka (haha padahal ade yang dah beranak) mengenengahkan kawasan2, pulau2, kampung2, pusat peranginan yang indah yang terdapat di Korea Selatan. di samping itu, setiap perjalanan dan percutian mereka tu hanya selama 2 hari 1 malam, sesuaila dengan title show ni. yang bestnye, percutian mereka ni taklah seindah yang dijangka. sebab, diorang bercuti dengan berlandaskan percutian termurah. paham ?

maksudnye, setiap perbelanjaan yang produser kasi sangatla sikit kedekut gile. so diorang kena pandai bajet duit. dan selalunya part paling best apebila diorang nak berebut tempat tidur, makanan atau transport. oleh sebab percutian diorang ni bajet sikit gila, so diorang terpaksa buat game. contoh makan lunch, bukan semua dapat makan. 3 yang menang akan dapat habuan, yang 3 lagi tengok jela. kalau tempat tidur, diorang main game selalu dpanggil 'bokbulbuk'. 3 yang menang boleh tidur dalam bilik yang berhaba, 3 yg kalah kesejukan la kat khemah luar. haha nampak kejam kan? itulah trademark 2D1N.



ini Ho Dong, ketua diorang. semua bende, tak kire game, flow game semua dia decide. kalau die menang die suke. kalau die kalah mesti nak game tu main semula. sukehati je kan. tapi agak comel la tengok care die gelak sebab muke tembam kan memang menjadi penarik hati :D

ini Ji Won, muda lagi ni. ahli paling malas. haha sebab die macam asik malas buat bende2. mase part diorang marathon pun, mamat ni last sekali. bila yang lain patah balik untuk ke finishing line, die terus pusing konon2 macam die depan sekali lah. tak boleh blah.


ini Seung Gi, yang paling muda sekali. 21 tahun kot. roommate aku minat habis sebab die hensem. tsk asal tengok hensem je minat. T__T. tapi die paling capable dalam semua bende cam main bola, marathon, english, dan ok farah, paling hensem.

hah yang ni MC Mong. aku paling suke dia sebab gaye macam budak2. macam tak matured la kire. die ni macam low BI ngan Maths. haha sebab orang Korea ngan jepun kan memang tak pandai english sangat kan. kawan2 yang lain suke kenekan die suruh eje word Bi. bayangla eje bende ciput pon tak reti. maths pon same je. so seung gi yang capable semua bende yang selalu ajar die. sabar jela kan. apepun lawak :)

ade 2 orang lagi name Su Geun dengan Kim C. takpela malas la nak upload gambar lagi, describe karakter lagi. tengokla sendiri ek.

oh kalau malas upload, sape yang ade langgan astro boleh tengok kat channel KBSW setiap jumaat pukul 11.20 malam. tibe tibe aku jadi promoter cerita Korea.

p/s : bila saye kate bende ni best, jadi ia memang betul betul best. percayelah.

7 comments:

nuruddin | Ray said...

mcm Survivor jer... :P

fatin nazihah ashari said...

tak same. Survivor diorang penuh dengan iri hati, selfish, talam dua muka. 2D1N ni penuh fun, sayang menyayang, semua yang positif la kire. hihi

nedd said...

hari tu try search kat utube..sekali salah tgk da....patutla cam pelik je show tuh...huk2...

okok..try la tgk kang~

fatin nazihah ashari said...

haha ko tertengok citer ape. bahaye betul ni :D

nawez said...

family outing pon best! :D

fatin nazihah ashari said...

ouh? nanti nak try tengok la. yey

Nurul Sabrina Sharom said...

aku mmg lyn bnde nih kat kbs..giler lawak nk mampos!! hahaha

November 02, 2009

mari revenge. yey

kejayaan besar! kejayaan besar dan terhebat dan terulung! weeehieee! haha excited kot sebab berjaya menggenapkan selama 3 MINGGU tanpa mengusik mengupdate blog buruk ni. :')

oleh sebab dah lama tak update, jadi entry kalini macam akan banyak gambar. bawak bertenang semua. mahu revenge sebentar

sudah 3 minggu pun, masih belum ada ape ape nak dikongsi actually. oh ye, sekarang berada dalam exam mode. 2 more papers left. esok dan Sabtu punya, leceh betul. sepanjang beberapa hari ni, mungkin masuk seminggu kot, agak berjaya menahan diri dari menghadap internet terutamanya ber chatting. memerlukan kesabaran dan ketahanan diri yang teguh tau untuk buat pengorbanan besar macam ni. kalau bace blog orang lain tu masih dilakukan namun tidaklah segiat mana. woh nampaknya mode exam sangat memberi impak positif terhadap habit rutin diriku.

kalau macam ni, bagi sesiapa yang ingin melatih diri supaya menjadi seorang yang sangat menghargai masa, tidak melepak sakan, berdisiplin terhadap diri, berketrampilan menarik kerana tiada lagi lingkaran mata panda akibat sudah jarang hadap laptop sampai 3 pagi, bolehlah menempatkan diri di dalam exam mode setiap masa, meskipun pusat pengajian anda bukanlah sedang dalam jadual peperiksaan ketika itu. maka, bolehlah merayu rayu kepada pensyarah mahupun tutor supaya exam diadakan setiap hari supaya anda akan memiliki sifat terpuji di atas.

jadi apa motif kisah di atas sebenarnya?

saje nak cakap, currently addicted dengan korean show 2 Days 1 Night. sangat lawak memang pengubat dikala duka lara. sesuai ditonton setelah otak tepu menelaah buku buku ilmiah selama 5 jam. sape yang tak tahu ni show ape, bolehla search dekat internet banyak siri ade. tapi kalau nak download make sure yang ade subtitle English. kang tak pasal2 melopong jela tengok aksi ngek diorang. haha.

ceh gambar ni tak boleh la nak blur lagi kan. T_T

sedikit pengenalan. entertainment show ni berkisarkan perjalanan bersiri 6 orang jejaka (haha padahal ade yang dah beranak) mengenengahkan kawasan2, pulau2, kampung2, pusat peranginan yang indah yang terdapat di Korea Selatan. di samping itu, setiap perjalanan dan percutian mereka tu hanya selama 2 hari 1 malam, sesuaila dengan title show ni. yang bestnye, percutian mereka ni taklah seindah yang dijangka. sebab, diorang bercuti dengan berlandaskan percutian termurah. paham ?

maksudnye, setiap perbelanjaan yang produser kasi sangatla sikit kedekut gile. so diorang kena pandai bajet duit. dan selalunya part paling best apebila diorang nak berebut tempat tidur, makanan atau transport. oleh sebab percutian diorang ni bajet sikit gila, so diorang terpaksa buat game. contoh makan lunch, bukan semua dapat makan. 3 yang menang akan dapat habuan, yang 3 lagi tengok jela. kalau tempat tidur, diorang main game selalu dpanggil 'bokbulbuk'. 3 yang menang boleh tidur dalam bilik yang berhaba, 3 yg kalah kesejukan la kat khemah luar. haha nampak kejam kan? itulah trademark 2D1N.



ini Ho Dong, ketua diorang. semua bende, tak kire game, flow game semua dia decide. kalau die menang die suke. kalau die kalah mesti nak game tu main semula. sukehati je kan. tapi agak comel la tengok care die gelak sebab muke tembam kan memang menjadi penarik hati :D

ini Ji Won, muda lagi ni. ahli paling malas. haha sebab die macam asik malas buat bende2. mase part diorang marathon pun, mamat ni last sekali. bila yang lain patah balik untuk ke finishing line, die terus pusing konon2 macam die depan sekali lah. tak boleh blah.


ini Seung Gi, yang paling muda sekali. 21 tahun kot. roommate aku minat habis sebab die hensem. tsk asal tengok hensem je minat. T__T. tapi die paling capable dalam semua bende cam main bola, marathon, english, dan ok farah, paling hensem.

hah yang ni MC Mong. aku paling suke dia sebab gaye macam budak2. macam tak matured la kire. die ni macam low BI ngan Maths. haha sebab orang Korea ngan jepun kan memang tak pandai english sangat kan. kawan2 yang lain suke kenekan die suruh eje word Bi. bayangla eje bende ciput pon tak reti. maths pon same je. so seung gi yang capable semua bende yang selalu ajar die. sabar jela kan. apepun lawak :)

ade 2 orang lagi name Su Geun dengan Kim C. takpela malas la nak upload gambar lagi, describe karakter lagi. tengokla sendiri ek.

oh kalau malas upload, sape yang ade langgan astro boleh tengok kat channel KBSW setiap jumaat pukul 11.20 malam. tibe tibe aku jadi promoter cerita Korea.

p/s : bila saye kate bende ni best, jadi ia memang betul betul best. percayelah.

7 comments:

nuruddin | Ray said...

mcm Survivor jer... :P

fatin nazihah ashari said...

tak same. Survivor diorang penuh dengan iri hati, selfish, talam dua muka. 2D1N ni penuh fun, sayang menyayang, semua yang positif la kire. hihi

nedd said...

hari tu try search kat utube..sekali salah tgk da....patutla cam pelik je show tuh...huk2...

okok..try la tgk kang~

fatin nazihah ashari said...

haha ko tertengok citer ape. bahaye betul ni :D

nawez said...

family outing pon best! :D

fatin nazihah ashari said...

ouh? nanti nak try tengok la. yey

Nurul Sabrina Sharom said...

aku mmg lyn bnde nih kat kbs..giler lawak nk mampos!! hahaha