August 20, 2009

siapa rasa dia Famous angkat tangan.

Waktu sekarang current mood saye adalah The Very Very Happy Sangat Sukehati. horey! Ini adalah bukanlah disebabkan Encik Panel sudah setuju untuk bermenantukan saya, tapi kerana tepat 9.30pm tadi keseluruhan kuiz untuk test 1 is over!

Jadinya apabila sudah hepi pastinya tiada halatuju dalam menulis blog. Meskipun diketahui entri entri sebelum ini pun memang tiada halatuju tetap dan tidak merangsang minda. kasihan kepada anda yang membaca. Namun disini saya ingin menimbulkan satu realiti yang sudah lama terdetik dalam hati. Ia adalah mengenai "nickname di Fs vs di Fb".

Macam yang orang selalu kata, Fs sudah lapuk. Jadinya jika mahu jadi advance, buatlah akaun Fb. ini orang kata, bukan saya yang kata. Dari situ saya boleh lihat dimana ramai yang semasa di Fs ID nya hanya guna nama pendek sahaja malahan ada yang jauh panggang dari nama sendiri. Tapi bila di Fb advance, semua sudah menyedari keINDAHan keCANTIKan keHENSEMan dan keMACHOan nama sebenar hasil pemberian orang tua. Tidak percaya? Mari kita lihat list nama insan-insan terpilih ini :

Fs:::::::::::::::::::::::::::::::::::::Fb

  • nawwar --------->Iklil Nawwar Ashari
  • nuratiq --------> Atiqah Yazid
  • suq hurrah ------> Azli Fairuz
  • nedd -------->Nur Nadia nedd
  • dell -------->Najwa Dalila
  • annemishi -------->Hanis Hafizah
  • effadeela-------->Siti Nur Effadeela Su'aif
  • ir liyana--------->Liyana Zakaria
  • vulprix -------->Mirul Mudin
  • remonez --------->Qusyairi Fadzillah
  • man fs---------->Sulaiman Ismail
Can you all see the differences? hehehe. Ini bermakna anda semua punyai kesedaran dan amanah terhadap nama sendiri. Ini menjadikan anda layak memegang jawatan sebagai Bendahari di dalam kelas ataupun Persatuan ataupun Kelab yang anda sertai di IPT masing-masing.

Namun ada juga insan yang tetap menggunakan NAMA SEBENAR di kedua-dua tempat. Ini memang sangat bagus :

Fs + Fb
  • Anis Safiah
  • Aiman Farhan
  • Farah Syafiqah
  • Nabilah Shah Nor
Ini bermakna anda semua amat penyayang dan layak untuk membuka Taska Mengasuh Kanak-kanak ataupun Pusat Menjaga Orang Tua-tua sebagai pekerjaan tetap mahupun pekerjaan sambilan.

Dan ada juga yang gemar guna NAMA TIPU JE di kedua-dua tempat. Ini memerlukan rawatan khas memulihkan kasih sayang terhadap nama sendiri :

Fs:::::::::::::::::::::::::::::Fb
  • nuruddinRay --------->Ray Jr
  • flynn --------->Flynn Lyana
Ini bermakna anda tidak patut mendirikan rumah tangga dalam waktu terdekat ini. Anda perlu menyertai kem kesedaran jatidiri di pusat belia di mana-mana cawangan seluruh negara.

Kepada mane-mane user id yang tersilap atau telah ditukar baru dimohon agar bertenang kerana saya bukanlah pendrive yang bisa menyimpan maklumat nama kamu semua dengan cermat.


Diharapkan kepada nama-nama yang sengaja di highlightkan itu tidak berkecil hati malahan anda sepatutnya berasa teruja kerana bukan senang untuk Paten Leha meng highlight kan ID orang lain. Hanya yang terpilih sahaja. cehh mengada.

17 comments:

Sulaiman Bin Ismail said...

Aikkk... bukan ke aku guna nickname sulaiman ismail kat fb ?? hahahaha.....

nedd said...

"Ini bermakna anda semua punyai kesedaran dan amanah terhadap nama sendiri. Ini menjadikan anda mampu memegang jawatan sebagai Bendahari di dalam Persatuan ataupun Kelab yang anda sertai di IPT masing-masing."

haha..ini tak boleh blah....yeay..nama kita ada!!! huk3..kini saya menghargai nama saya..eit...saya mmg hargai nama saya..hu2..

..SuRaYa.. said...

hoho..ku tk femes pon..
FB pon tkde..haha..
n tk nk wat..
hoho..

acik | uyul said...

fatin dapat loan yayasan selangor ke?? da dapat jawapan da??

hm..saya tak gelemer. jadik tak angkat tangan. kemudian, saya amat menghargai nama saya~

adekah benar fake name itu tidak layak mendirikan rumahtangga? oh!

:: atique :: said...

haha~~saje letak name org kenal..dgn harapan ad org nk add..haha~~gojes..

nabilah said...

bukak rumah org tua/tadika?hahaha..
isk..sungguh murni hati ini..hanya kerana menggunakan nama sebenar

fatin nazihah ashari said...

man : aisemen. maaflah enchik. seperti dikatakan saya bukan pendrive kingstone menghapal nickname orang. tapi xpe, sudah diedit bah. hehe

nedd : kamu sebenarnye memang layak jadi bendahari la nedd. sila akui.

suraya : alolo. tak bererti tiade name disini anda tidak pemes. bagusnye anda kerne kurg libatkan diri dgn web sosial. kekalkan.hehe

kak uyul : belum tahu lagi,bulan depan kot. well, memang tak bole berumahtangge buat mase terdekat ni. sifat penyayang pada nama sendiri harus diterap dulu sebelum bole menjage anak dare orang . haha

atiq : haha ko ni poyo betul. dengan harapan nak ade orang add tu bunyik desperate abes.haha

kak bell : tsk. saye juga terharu dengan kemurnian hati anda. tahniah kerana menjadi seorang yg penyayang.

k u c e n g said...

klaka kott..ahahah.walaupon cm x ektip kt grup femeli ceria 2..tp tau la jugak beberape org cm anne,nedd ngn vulprix 2.

btw..kite pun gune name tipu kt fs ngn ms.kt fb je name btol.ahaha.

liyana [syncro] said...

"ir." lar sgt.. ;P

fatin nazihah ashari said...

kuceng ili : huhu aku perasan gak ko letak name panjang kat fb. cume xpasti kat fs ko gune name pe.

bgus,ko bole jd bendahari kelab kucing lepas ni.:D

liyana : itu doa yana, aku aminkan. amin! :)

crixerity said...

ahahhaaa..mirul mudin pun takde la betul sangat...hoho..akaun fb rahsia aku(akaun pertama) guna nama vulprix kot..

XD

fatin nazihah ashari said...

mirul, oh yeke?
akaun rahsie kunun..ceh mngade betol bunyik

crixerity said...

hehe. apa yang mengadanya? bila aku je, ada je yang tak kena. haiz.

fatin nazihah ashari said...

memang MENGADAAA..realiti. peace~

dell~ said...

haha...jiha..
aq pasan dah mndalah ni..
tp bgs r kan..kan??

najwa said...

hahahaha..

fatin nazihah ashari said...

dell :
huhu gimme 5

wa:
apo golak golak

August 20, 2009

siapa rasa dia Famous angkat tangan.

Waktu sekarang current mood saye adalah The Very Very Happy Sangat Sukehati. horey! Ini adalah bukanlah disebabkan Encik Panel sudah setuju untuk bermenantukan saya, tapi kerana tepat 9.30pm tadi keseluruhan kuiz untuk test 1 is over!

Jadinya apabila sudah hepi pastinya tiada halatuju dalam menulis blog. Meskipun diketahui entri entri sebelum ini pun memang tiada halatuju tetap dan tidak merangsang minda. kasihan kepada anda yang membaca. Namun disini saya ingin menimbulkan satu realiti yang sudah lama terdetik dalam hati. Ia adalah mengenai "nickname di Fs vs di Fb".

Macam yang orang selalu kata, Fs sudah lapuk. Jadinya jika mahu jadi advance, buatlah akaun Fb. ini orang kata, bukan saya yang kata. Dari situ saya boleh lihat dimana ramai yang semasa di Fs ID nya hanya guna nama pendek sahaja malahan ada yang jauh panggang dari nama sendiri. Tapi bila di Fb advance, semua sudah menyedari keINDAHan keCANTIKan keHENSEMan dan keMACHOan nama sebenar hasil pemberian orang tua. Tidak percaya? Mari kita lihat list nama insan-insan terpilih ini :

Fs:::::::::::::::::::::::::::::::::::::Fb

  • nawwar --------->Iklil Nawwar Ashari
  • nuratiq --------> Atiqah Yazid
  • suq hurrah ------> Azli Fairuz
  • nedd -------->Nur Nadia nedd
  • dell -------->Najwa Dalila
  • annemishi -------->Hanis Hafizah
  • effadeela-------->Siti Nur Effadeela Su'aif
  • ir liyana--------->Liyana Zakaria
  • vulprix -------->Mirul Mudin
  • remonez --------->Qusyairi Fadzillah
  • man fs---------->Sulaiman Ismail
Can you all see the differences? hehehe. Ini bermakna anda semua punyai kesedaran dan amanah terhadap nama sendiri. Ini menjadikan anda layak memegang jawatan sebagai Bendahari di dalam kelas ataupun Persatuan ataupun Kelab yang anda sertai di IPT masing-masing.

Namun ada juga insan yang tetap menggunakan NAMA SEBENAR di kedua-dua tempat. Ini memang sangat bagus :

Fs + Fb
  • Anis Safiah
  • Aiman Farhan
  • Farah Syafiqah
  • Nabilah Shah Nor
Ini bermakna anda semua amat penyayang dan layak untuk membuka Taska Mengasuh Kanak-kanak ataupun Pusat Menjaga Orang Tua-tua sebagai pekerjaan tetap mahupun pekerjaan sambilan.

Dan ada juga yang gemar guna NAMA TIPU JE di kedua-dua tempat. Ini memerlukan rawatan khas memulihkan kasih sayang terhadap nama sendiri :

Fs:::::::::::::::::::::::::::::Fb
  • nuruddinRay --------->Ray Jr
  • flynn --------->Flynn Lyana
Ini bermakna anda tidak patut mendirikan rumah tangga dalam waktu terdekat ini. Anda perlu menyertai kem kesedaran jatidiri di pusat belia di mana-mana cawangan seluruh negara.

Kepada mane-mane user id yang tersilap atau telah ditukar baru dimohon agar bertenang kerana saya bukanlah pendrive yang bisa menyimpan maklumat nama kamu semua dengan cermat.


Diharapkan kepada nama-nama yang sengaja di highlightkan itu tidak berkecil hati malahan anda sepatutnya berasa teruja kerana bukan senang untuk Paten Leha meng highlight kan ID orang lain. Hanya yang terpilih sahaja. cehh mengada.

17 comments:

Sulaiman Bin Ismail said...

Aikkk... bukan ke aku guna nickname sulaiman ismail kat fb ?? hahahaha.....

nedd said...

"Ini bermakna anda semua punyai kesedaran dan amanah terhadap nama sendiri. Ini menjadikan anda mampu memegang jawatan sebagai Bendahari di dalam Persatuan ataupun Kelab yang anda sertai di IPT masing-masing."

haha..ini tak boleh blah....yeay..nama kita ada!!! huk3..kini saya menghargai nama saya..eit...saya mmg hargai nama saya..hu2..

..SuRaYa.. said...

hoho..ku tk femes pon..
FB pon tkde..haha..
n tk nk wat..
hoho..

acik | uyul said...

fatin dapat loan yayasan selangor ke?? da dapat jawapan da??

hm..saya tak gelemer. jadik tak angkat tangan. kemudian, saya amat menghargai nama saya~

adekah benar fake name itu tidak layak mendirikan rumahtangga? oh!

:: atique :: said...

haha~~saje letak name org kenal..dgn harapan ad org nk add..haha~~gojes..

nabilah said...

bukak rumah org tua/tadika?hahaha..
isk..sungguh murni hati ini..hanya kerana menggunakan nama sebenar

fatin nazihah ashari said...

man : aisemen. maaflah enchik. seperti dikatakan saya bukan pendrive kingstone menghapal nickname orang. tapi xpe, sudah diedit bah. hehe

nedd : kamu sebenarnye memang layak jadi bendahari la nedd. sila akui.

suraya : alolo. tak bererti tiade name disini anda tidak pemes. bagusnye anda kerne kurg libatkan diri dgn web sosial. kekalkan.hehe

kak uyul : belum tahu lagi,bulan depan kot. well, memang tak bole berumahtangge buat mase terdekat ni. sifat penyayang pada nama sendiri harus diterap dulu sebelum bole menjage anak dare orang . haha

atiq : haha ko ni poyo betul. dengan harapan nak ade orang add tu bunyik desperate abes.haha

kak bell : tsk. saye juga terharu dengan kemurnian hati anda. tahniah kerana menjadi seorang yg penyayang.

k u c e n g said...

klaka kott..ahahah.walaupon cm x ektip kt grup femeli ceria 2..tp tau la jugak beberape org cm anne,nedd ngn vulprix 2.

btw..kite pun gune name tipu kt fs ngn ms.kt fb je name btol.ahaha.

liyana [syncro] said...

"ir." lar sgt.. ;P

fatin nazihah ashari said...

kuceng ili : huhu aku perasan gak ko letak name panjang kat fb. cume xpasti kat fs ko gune name pe.

bgus,ko bole jd bendahari kelab kucing lepas ni.:D

liyana : itu doa yana, aku aminkan. amin! :)

crixerity said...

ahahhaaa..mirul mudin pun takde la betul sangat...hoho..akaun fb rahsia aku(akaun pertama) guna nama vulprix kot..

XD

fatin nazihah ashari said...

mirul, oh yeke?
akaun rahsie kunun..ceh mngade betol bunyik

crixerity said...

hehe. apa yang mengadanya? bila aku je, ada je yang tak kena. haiz.

fatin nazihah ashari said...

memang MENGADAAA..realiti. peace~

dell~ said...

haha...jiha..
aq pasan dah mndalah ni..
tp bgs r kan..kan??

najwa said...

hahahaha..

fatin nazihah ashari said...

dell :
huhu gimme 5

wa:
apo golak golak