August 04, 2009

kamu hendak geleng atau angguk kepala

"dan juare bagi program Anak Cinema jatuh kepade........"

suspen===========suspen==============suspen

UJANG-bukan-name-sebenar!!!

semua hadirin bertepuk tangan. besorak-sorak sebab memang da agak Ujang-bukan-nama-sebenar akan menang. Ujang pun senyum puas lalu berteriak

"ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR !"sambel terduduk. then melutut. then berdiri balik.

dalam hati penulis ini.." wah bagus ye, di kale kejayaan masih ingat tuhan. " bersyukur dan terharu.

dan sampailah upacara penerimaan hadiah untuk juara. Juri khas yang terdiri daripade seorang lelaki saye tak ingat namenye, dan seorang artis wanita popular Eri Fozuri ( bukan name sebenar) yang sampaikan.

dan Ujang telah bukan sekadar SALAM, malahan MELAGA PIPI dengan Eri Fozuri. eh eh kejap kejap. baru je tadi dia lafaz takbir kot. tiba-tiba je sudah buat satu..eh bukan tapi 2 kesilapan.

gambar hiasan yang ada kene-mengene

bukan nak mengata. tapi cuma keliru seketika. bukan seketika tapi masa taip pun pelik juga. faham kah sewaktu ucap takbir itu pastinya timbul rasa rendah hati dan kekerdilan diri pada-Nya. dan selepas itu sekelip mata saja sudah ingkari suruhan-Nya. geleng-geleng kepala.

diri ini juga adakalanya cepat 'bertukar wajah' sebegitu rupa. geleng kepala lagi.

so anda pilih yang mana? geleng atau angguk kepala? apa punya soalan. mana ada orang nak angguk kepala tiba-tiba.

moral of the story? kita fikirlah sama-sama.

9 comments:

nuruddin | Ray said...

ish ish ish....xmo la tgk anak wayang lg...nasihat si una tu...

nedd said...

x tgk program ini~ huk3

nawez said...

sucks la that guy.. what a shame

najwa said...

hahaha
(wa berkate sambel geleng-geleng)

fatin nazihah ashari said...

abang : rancangan tu dah tamat. itukan da anugerah penutup

nedd : kamu memang budak baek :)

akak : yup. cemepan telebeh

wa : 'hahaha' itu adelah gelak. bukan berkate. ngahaha

.::annemishi::. said...

hoh...x penah tgok pon cita tuh.. *seb bek x dak astro..

crixerity said...

peh.
siapa laki tu ye?
aku nak jumpa la.
nak autogeraf..
XD

dell~ said...

satu ag persepsi begatif dell dpt from dunia artis.. aish...
cmne la xpndg serong kat dorg...geleng2

fatin nazihah ashari said...

anneh : eleh. padahal dalam hati berkate "wah bosan betul tengok channel 1,2,3 je hari2"..haha

mirul : xyah jumpe.autograf die xcantek. meh amek aku punye lagi lawa. nak?

dell : itula pasal..teruskan menggeleng ye..jgn smpai teleng sudah..hihi

August 04, 2009

kamu hendak geleng atau angguk kepala

"dan juare bagi program Anak Cinema jatuh kepade........"

suspen===========suspen==============suspen

UJANG-bukan-name-sebenar!!!

semua hadirin bertepuk tangan. besorak-sorak sebab memang da agak Ujang-bukan-nama-sebenar akan menang. Ujang pun senyum puas lalu berteriak

"ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR !"sambel terduduk. then melutut. then berdiri balik.

dalam hati penulis ini.." wah bagus ye, di kale kejayaan masih ingat tuhan. " bersyukur dan terharu.

dan sampailah upacara penerimaan hadiah untuk juara. Juri khas yang terdiri daripade seorang lelaki saye tak ingat namenye, dan seorang artis wanita popular Eri Fozuri ( bukan name sebenar) yang sampaikan.

dan Ujang telah bukan sekadar SALAM, malahan MELAGA PIPI dengan Eri Fozuri. eh eh kejap kejap. baru je tadi dia lafaz takbir kot. tiba-tiba je sudah buat satu..eh bukan tapi 2 kesilapan.

gambar hiasan yang ada kene-mengene

bukan nak mengata. tapi cuma keliru seketika. bukan seketika tapi masa taip pun pelik juga. faham kah sewaktu ucap takbir itu pastinya timbul rasa rendah hati dan kekerdilan diri pada-Nya. dan selepas itu sekelip mata saja sudah ingkari suruhan-Nya. geleng-geleng kepala.

diri ini juga adakalanya cepat 'bertukar wajah' sebegitu rupa. geleng kepala lagi.

so anda pilih yang mana? geleng atau angguk kepala? apa punya soalan. mana ada orang nak angguk kepala tiba-tiba.

moral of the story? kita fikirlah sama-sama.

9 comments:

nuruddin | Ray said...

ish ish ish....xmo la tgk anak wayang lg...nasihat si una tu...

nedd said...

x tgk program ini~ huk3

nawez said...

sucks la that guy.. what a shame

najwa said...

hahaha
(wa berkate sambel geleng-geleng)

fatin nazihah ashari said...

abang : rancangan tu dah tamat. itukan da anugerah penutup

nedd : kamu memang budak baek :)

akak : yup. cemepan telebeh

wa : 'hahaha' itu adelah gelak. bukan berkate. ngahaha

.::annemishi::. said...

hoh...x penah tgok pon cita tuh.. *seb bek x dak astro..

crixerity said...

peh.
siapa laki tu ye?
aku nak jumpa la.
nak autogeraf..
XD

dell~ said...

satu ag persepsi begatif dell dpt from dunia artis.. aish...
cmne la xpndg serong kat dorg...geleng2

fatin nazihah ashari said...

anneh : eleh. padahal dalam hati berkate "wah bosan betul tengok channel 1,2,3 je hari2"..haha

mirul : xyah jumpe.autograf die xcantek. meh amek aku punye lagi lawa. nak?

dell : itula pasal..teruskan menggeleng ye..jgn smpai teleng sudah..hihi