July 30, 2009

entri bodek :adek-beradek saye memang terbaek

apehal entah malam ni tibe2 nak buat entry menyayat hati pulak. iyelah daripada puji orang laen seperti BF/GF contohnye (maaf kepada yang mempunyai) buang masa saja kan.entah jadi suami/isteri kita ke entah tidak.

mesti ade yang berbisik dalam hati " eleh padahal ko tu yang tak laku sebab tu tak kapel"

so wutever.any problem? T.T

abang saya kreatif. dia pandai melukis dan mencipta barang. dia juga pandai simpan barang. bukan seperti saya yang selalu hilang dan cicirkan barang. abang saya kaya.dia dapat duit sebab dia kreatif. dia reka logo untuk syarikat pengeluar jagung dan pau kawan dia. kawan dia upah rm*** . tapi dia bagi cek ansuran rm100 sekali bagi.malangnya abang saya tidak belanja kami makan sate semalam guna duit itu. tapi dia guna duit ibu .apalah abang ni.

si kelamemer dan si benai saling menyayangi mase kecik2.how sweet wooh

kakak saya kaya. dia dapat scholar Petronas rm500.00 sebulan. dia dapat scholar sebab dia pandai ( ok sile topup rm30 untuk pujian yang ini ). sekarang dia internship di KLCC. bukan setakat dapat gaji dia juga dapat elauns. dulu dia selalu jugak topupkan saya dan Din kredit. juga belanje kami makan fast food.persoalannya sekarang bila lagi dia nak buat macam tu pada kami. beliau juga suka shopping.sekali shopping habis beratus ringgit.apelah dia tu.

Din seorang yang sporting. dia juga tidak berkira. dia selalu ikut arahan kakak2 dan abang. kalau kami malas buat apa2 suruh saje dia pasti dia buat. tak kiralah pergi kedai ke,pergi kebun ke,suruh ulang alik kemane-mane ke, tapi kalau suruh kemas rumah dia tidak mahu.

maseng2 nampak gojes pakai baju belang2 lengkap dengan seluar sekali. da macam power rangers kan kami *weh comel betul baju kuning tuh.rase nak amek buat menantu je

Wa seorang yang inovatif. dia selalu guna bahan terpakai untuk dibuat benda baru. itu namanya tidak suka membazir. setiap harijadi ahli keluarga pasti dia akan buat hadiah handmade khas untuk kami. bende yang selalu diguna adalah kotak,tisu,cat air dan lain-lain. tapi dia seorang yang was-was terlampau. siket2 takut solat tak sah. saya sudah pening jawab pertanyaan dia. mengingatkan diriku jua seorang yang was2 ketika f3 dulu. naseb baik sekarang saya sudah pulih. dia pula bila lagi?


Una seorang yang concern. dia ambil berat kesihatan semua orang. dia juga selalu bizi bila sambut harijadi semua orang. kek harijadi saya adelah menggunakan duit dia. dia telah planning sambutan besday besar-besaran untuk setiap ahli keluarga. dia juga selalu amek berat makanan dan minuman kegemaran kami. semuanya kerana dia nak prepare untuk besday kami. namun aakhirnya dia akan claim duit dari ibu dan ayah juge.

pasangan bananas in pyjamas di zaman ribena ni haa.

eh sudah-sudahlah tu. nanti kembang pulak sorang2 bace. erghh. dahla mereka semua ada blog. plisla weh. jangan perasan. kembang pulak kalah Aseng cemepan. hahahaa

alamak muke akak takde.sile pretend gmbar anda terletak di bawah kerusi.terimakasih

pesanan adikberadik cool :

kami tak kesah kami tak hot. yang penting kami terbaek.

16 comments:

acik | uyul said...

yeah.memang adik beradik terbaek. paling lucu jatoh kepada UNA!! yey!! :D

nedd said...

hua..jelez....adik beradik ramai..huk3!

mak...cari kan saya kakak n abang jugak bole????

ducgirl said...

sy ingin mengkomen blog anda krane ice cubes kaktin bru ade due.. huhu sian
LOL !.. ha thanx 4 the complimente
gud effort 4 increasin ur comments
hahaha
awsome piccah n awsome me! sile buat byk agi blog utk sy bace.. okey thats all..

p/s: mane kisah kakak kesayangan kite yg tinggal dlam stor tuh??

nash said...

oleh krane dipakse..
sye merelakn dri men dr0p kumen..
haha

wahh!!truje sunggoh bce..

cri2 my sibling yg xpnh p0n diamek tau..


tengs t0 kak fatin tuLes cte neh..
hek..
penyayang juge bLiau..

akhe kate..
bia kmi x h0t..tp kami TERBAEK!!..

luV u bebeh!

hax2

fatin nazihah ashari said...

kak uyul : yer timekaseh. una bakal dpt pingat emas nanti..anda bile lagi mahu sertai adekberadikcool ini?ngahaha

nedd : huhuk..cmano pulak mak anda nak bgi abang kakak tibe2.adopt la adopt..hehe

wa : helo3...i didn't need ur simpati la weh..ceis i xkeesah la icecube bape byk pown yang penting anda2 ikhlas mengkomen okeh...

kakak kite dlm stor?itu suda pangkat nenek baa...beliau next entry i buat khas

din : ceis..ini lagi sorg..ni i hangin neh..bile i pakse haa? kalau i pakse pon jgnla tulis kat cni..huhuk

sile concern tentang sibs sendiri seperti saye.akher kate..tiru macam saye..timekaseh

nuruddin | Ray said...

paten mesti nak balas jasa sbb abg cite ko selalu balik umah untuk lipat kaen kan???hahahaha...
bagos..bagos... :P

Sulaiman Bin Ismail said...

"weh comel betul baju kuning tuh.rase nak amek buat menantu je"

baju kuning tu ko ke nazihah ? perah santan jer..hakahakaha

fatin nazihah ashari said...

abang : eh mane ade. saye memg ikhlas sejujur hati nak puji korang sume..saye kan seorang yg penyayang..huhu

man : eh biarla..baju kuning belang2 tu bukan memg cumil ke..saye xjual santan..so xleh nak perah..lalaala~

dell~ said...

wah..post y sgt chumil...

jiha...cm best je adeq badeq mu..
p adeq badek ku pown x kalah ngan mu jugak..
hehe...
ni y rse nk wat post adeq badek ni..
haha....


p/s: cte tntg diri kmo mne?

nawez said...

wahahaha sungguh tragik skali post kali ni. apekah motif di sebalik post ini? adekah diriku perlu membelanje sang penulis dan adeq badeq yg laen fast food lagik? omaigod

p/s: fast food itu bermaksod mcd, kfc, pizza hut, etc etc. kalo x silap saye, patin merupekan seorang pemboikot mknn fast food. kenyataan itu sungguh melegakan. hoyeh

fatin nazihah ashari said...

dell : haha..buatla pasal sibs mu.aku pon nak tau gak sejauh mane kepenyayanganmu itu..ngee

akak : fast food juge boleh diberi kepade pizza pah dan juge makanan di pasar malam.saye tidak boikot yang itu..sile jangan lege. sile resah sekarang. hoyeh

liyana [syncro] said...

hohoo..
kelakar bacenye..

4 1/2 bintang!

.::annemishi::. said...

"iyelah daripada puji orang laen seperti BF/GF contohnye (maaf kepada yang mempunyai) buang masa saja kan.entah jadi suami/isteri kita ke entah tidak."

haha... betul lah tuh.. aku pon trpkir gak cm tuh...

kami x hot tpi kami cool.. :P

effa_dila said...

adik bradik yg sgt comel...:)

aminmenulis said...

ni sebenarnya usaha untuk meraih simpati sibling yang lain2 supaya membelanja beliau makan.. kan2?? sape setuju angkat hidung.. kahkahkah.. dah tau dah.. kantoi.. kuikuikui..

fatin nazihah ashari said...

liyana : 4 1/2 bintang? wow..terima kaseh cik yang cantek :P

anneh : gimme 5..xperlu hot2 yang penting terbaek :)

effa : well3..pastinye yang jadi writer paling comel an?haha

amin : erk itu sma sekali tidak benar. sape yang angkat hidung bererti dia SOMBANG..haha..

hah..ade sesape berani angkat idung tande setuju dengan ustz amin? :)

July 30, 2009

entri bodek :adek-beradek saye memang terbaek

apehal entah malam ni tibe2 nak buat entry menyayat hati pulak. iyelah daripada puji orang laen seperti BF/GF contohnye (maaf kepada yang mempunyai) buang masa saja kan.entah jadi suami/isteri kita ke entah tidak.

mesti ade yang berbisik dalam hati " eleh padahal ko tu yang tak laku sebab tu tak kapel"

so wutever.any problem? T.T

abang saya kreatif. dia pandai melukis dan mencipta barang. dia juga pandai simpan barang. bukan seperti saya yang selalu hilang dan cicirkan barang. abang saya kaya.dia dapat duit sebab dia kreatif. dia reka logo untuk syarikat pengeluar jagung dan pau kawan dia. kawan dia upah rm*** . tapi dia bagi cek ansuran rm100 sekali bagi.malangnya abang saya tidak belanja kami makan sate semalam guna duit itu. tapi dia guna duit ibu .apalah abang ni.

si kelamemer dan si benai saling menyayangi mase kecik2.how sweet wooh

kakak saya kaya. dia dapat scholar Petronas rm500.00 sebulan. dia dapat scholar sebab dia pandai ( ok sile topup rm30 untuk pujian yang ini ). sekarang dia internship di KLCC. bukan setakat dapat gaji dia juga dapat elauns. dulu dia selalu jugak topupkan saya dan Din kredit. juga belanje kami makan fast food.persoalannya sekarang bila lagi dia nak buat macam tu pada kami. beliau juga suka shopping.sekali shopping habis beratus ringgit.apelah dia tu.

Din seorang yang sporting. dia juga tidak berkira. dia selalu ikut arahan kakak2 dan abang. kalau kami malas buat apa2 suruh saje dia pasti dia buat. tak kiralah pergi kedai ke,pergi kebun ke,suruh ulang alik kemane-mane ke, tapi kalau suruh kemas rumah dia tidak mahu.

maseng2 nampak gojes pakai baju belang2 lengkap dengan seluar sekali. da macam power rangers kan kami *weh comel betul baju kuning tuh.rase nak amek buat menantu je

Wa seorang yang inovatif. dia selalu guna bahan terpakai untuk dibuat benda baru. itu namanya tidak suka membazir. setiap harijadi ahli keluarga pasti dia akan buat hadiah handmade khas untuk kami. bende yang selalu diguna adalah kotak,tisu,cat air dan lain-lain. tapi dia seorang yang was-was terlampau. siket2 takut solat tak sah. saya sudah pening jawab pertanyaan dia. mengingatkan diriku jua seorang yang was2 ketika f3 dulu. naseb baik sekarang saya sudah pulih. dia pula bila lagi?


Una seorang yang concern. dia ambil berat kesihatan semua orang. dia juga selalu bizi bila sambut harijadi semua orang. kek harijadi saya adelah menggunakan duit dia. dia telah planning sambutan besday besar-besaran untuk setiap ahli keluarga. dia juga selalu amek berat makanan dan minuman kegemaran kami. semuanya kerana dia nak prepare untuk besday kami. namun aakhirnya dia akan claim duit dari ibu dan ayah juge.

pasangan bananas in pyjamas di zaman ribena ni haa.

eh sudah-sudahlah tu. nanti kembang pulak sorang2 bace. erghh. dahla mereka semua ada blog. plisla weh. jangan perasan. kembang pulak kalah Aseng cemepan. hahahaa

alamak muke akak takde.sile pretend gmbar anda terletak di bawah kerusi.terimakasih

pesanan adikberadik cool :

kami tak kesah kami tak hot. yang penting kami terbaek.

16 comments:

acik | uyul said...

yeah.memang adik beradik terbaek. paling lucu jatoh kepada UNA!! yey!! :D

nedd said...

hua..jelez....adik beradik ramai..huk3!

mak...cari kan saya kakak n abang jugak bole????

ducgirl said...

sy ingin mengkomen blog anda krane ice cubes kaktin bru ade due.. huhu sian
LOL !.. ha thanx 4 the complimente
gud effort 4 increasin ur comments
hahaha
awsome piccah n awsome me! sile buat byk agi blog utk sy bace.. okey thats all..

p/s: mane kisah kakak kesayangan kite yg tinggal dlam stor tuh??

nash said...

oleh krane dipakse..
sye merelakn dri men dr0p kumen..
haha

wahh!!truje sunggoh bce..

cri2 my sibling yg xpnh p0n diamek tau..


tengs t0 kak fatin tuLes cte neh..
hek..
penyayang juge bLiau..

akhe kate..
bia kmi x h0t..tp kami TERBAEK!!..

luV u bebeh!

hax2

fatin nazihah ashari said...

kak uyul : yer timekaseh. una bakal dpt pingat emas nanti..anda bile lagi mahu sertai adekberadikcool ini?ngahaha

nedd : huhuk..cmano pulak mak anda nak bgi abang kakak tibe2.adopt la adopt..hehe

wa : helo3...i didn't need ur simpati la weh..ceis i xkeesah la icecube bape byk pown yang penting anda2 ikhlas mengkomen okeh...

kakak kite dlm stor?itu suda pangkat nenek baa...beliau next entry i buat khas

din : ceis..ini lagi sorg..ni i hangin neh..bile i pakse haa? kalau i pakse pon jgnla tulis kat cni..huhuk

sile concern tentang sibs sendiri seperti saye.akher kate..tiru macam saye..timekaseh

nuruddin | Ray said...

paten mesti nak balas jasa sbb abg cite ko selalu balik umah untuk lipat kaen kan???hahahaha...
bagos..bagos... :P

Sulaiman Bin Ismail said...

"weh comel betul baju kuning tuh.rase nak amek buat menantu je"

baju kuning tu ko ke nazihah ? perah santan jer..hakahakaha

fatin nazihah ashari said...

abang : eh mane ade. saye memg ikhlas sejujur hati nak puji korang sume..saye kan seorang yg penyayang..huhu

man : eh biarla..baju kuning belang2 tu bukan memg cumil ke..saye xjual santan..so xleh nak perah..lalaala~

dell~ said...

wah..post y sgt chumil...

jiha...cm best je adeq badeq mu..
p adeq badek ku pown x kalah ngan mu jugak..
hehe...
ni y rse nk wat post adeq badek ni..
haha....


p/s: cte tntg diri kmo mne?

nawez said...

wahahaha sungguh tragik skali post kali ni. apekah motif di sebalik post ini? adekah diriku perlu membelanje sang penulis dan adeq badeq yg laen fast food lagik? omaigod

p/s: fast food itu bermaksod mcd, kfc, pizza hut, etc etc. kalo x silap saye, patin merupekan seorang pemboikot mknn fast food. kenyataan itu sungguh melegakan. hoyeh

fatin nazihah ashari said...

dell : haha..buatla pasal sibs mu.aku pon nak tau gak sejauh mane kepenyayanganmu itu..ngee

akak : fast food juge boleh diberi kepade pizza pah dan juge makanan di pasar malam.saye tidak boikot yang itu..sile jangan lege. sile resah sekarang. hoyeh

liyana [syncro] said...

hohoo..
kelakar bacenye..

4 1/2 bintang!

.::annemishi::. said...

"iyelah daripada puji orang laen seperti BF/GF contohnye (maaf kepada yang mempunyai) buang masa saja kan.entah jadi suami/isteri kita ke entah tidak."

haha... betul lah tuh.. aku pon trpkir gak cm tuh...

kami x hot tpi kami cool.. :P

effa_dila said...

adik bradik yg sgt comel...:)

aminmenulis said...

ni sebenarnya usaha untuk meraih simpati sibling yang lain2 supaya membelanja beliau makan.. kan2?? sape setuju angkat hidung.. kahkahkah.. dah tau dah.. kantoi.. kuikuikui..

fatin nazihah ashari said...

liyana : 4 1/2 bintang? wow..terima kaseh cik yang cantek :P

anneh : gimme 5..xperlu hot2 yang penting terbaek :)

effa : well3..pastinye yang jadi writer paling comel an?haha

amin : erk itu sma sekali tidak benar. sape yang angkat hidung bererti dia SOMBANG..haha..

hah..ade sesape berani angkat idung tande setuju dengan ustz amin? :)