July 28, 2009

dia datang tanpa kad jemputan

"ok perhatian sume.arini stat pukol 3 sume kelas cancel.bole balek rumah sebab UPM udah ditutop hari ini ye.datang balek 4 Ogos"

itu sepertinya suara kak Sue.

gadis innocent yang tengah setia mengadap laptop terus tekesima lalu melompat kegirangan sebab bole balek cuti.tiba2 rumetnye juga lebih jakun apabila terus mengkoling ibunda nan jauh di terengganu bagitau nak balek dan besorak tak henti-henti.kasihan mereka berdua.

namun keinsafan segera menerjah tatkala mengenangkan nasib rakan2 yang malang dijangkiti virus hini........patutkah kami2 bergembire disebalik kesengsaraan manusia laen. pastinye anda semua akan menggeleng-geleng kepale tanda tidak setuju. jike tidak geleng pun,pasti berkate TIDAK dalam hati. itu adelah selemah-lemah perasaan simpati. jika anda tidak melakukan walau satu perkara dari di atas,bermakne anda seorang yang tidak penyayang. anda tidak patut membuka taska menjaga kanak2. apetah lagi pusat menjaga orang tua2.

-------------------------------------------------------------------------------------

berjalan 5 gadis innocent dengan beg sarat buku2 ilmiah dengan harapan akan stadi demi kecemerlangan kuiz yang bakal dihadapi.naek bas sampai bus stop depan fakulti bahasa.kelihatan segerombolan kanak2 yang masing2 pakai mask setia menunggu bas ke ktm.

bas 1..........................penuh...............hampe

bas 2..........................crowded...........kami tensi

bas 3..........................sardin..............muke sudah macam belacan

5 gadis innocent tahan sebuah teksi.pakcik teksi sangat berhemah tatkala berhenti jauh ke depan dari tempat mereke berdiri.mereka sedaya upaya mengejar teksi sebelum manusia laen menerjah.tibe-tibe 4 orang gadis nonsense meluru pade teksi itu. 5 gadis innocent kaget.

"pakcik..kami yang tahan teksi ni..biarla kami naek" gadis innocent merayu2

pakcik teksi sengih kambeng.serbe salah kot.

4 gadis nonsense yang kami kire SENIOR-JADI-BOLE-BUAT-SUKEHATI buat muke tak tahu terus masuk tanpa rasa besalah.ohhhh.5 gadis innocent JUNIOR-SO-KENE-BERALAH kenela ketepi.ok kami sudah panas.tak guna layan mereka itu.sebab kami mature.biarkan.

hai saye teksi. saye amek budak macam bagus saje untuk naek saye.

tibe2 abang wartawan dari BERNAMA offer tumpang.thanx ye.eh name beliau kami tak sempat tanye.abaikan.

area ktm serdang memang sesak dengan budak2 ni.naek pon dapat turn 7.13pm punye.dan sekarang di rumah.lepas ini U mane pulak akan ditutup.kite tunggu dan lihat.*sigh*

ini bermakne...

hari ini tak jadi raptai

esok tak jadi perbarisan dekat stadium yang mane buat kami bermata panda berlatih sampai pagi buta.

sabtu tak jadi olahraga.atlet Ida innocent yang bersemangat nampaknye bole teruskan latihan di rumah ye.

tapi Konsert Satu Dunia anjuran GAMIS tetap jadi.so gadis innocent ini volunteer nak jadi sukarelawan akan ke stadium Melawati di Shah Alam sabtu ini.ade hijjaz,raihan,rabbani dan shoutul harakah dari indonesia.eh marila bersame datang.tiket dewasa rm 10 saja. :)

9 comments:

nuruddin | Ray said...

owh...rupenye pelajar2 senior UPM tidak mempunyai hati perut...mgkn senior2 di UTM lebih berhati mulia drpd mereka...hohoho... :P

nedd said...

eehhh x patut btolla! mana bole diorang buat muka tak malu camtuh..heeeee....

ohh..segala kawad kaki yang duk berlatih smpai awal pagi uh x jadi???
ksian hangpa....

serpsedho said...

tiket budak2?
free?
hoho,,,

dell~ said...

ohoho jiha, aq dpt menghidu bau geram dan bengang ko kat post ni...
xpatut tol la..
jiha hari ni ade sorg dah suspek hini kat utm...da r sepupu aq..
aq xnk utm tutup...waaa..
penat 2 nk kene ganti nnt...kang x beraye kite...


jiha, ko g ke konsert gamis 2? waaaa..aq nk g p aq nk balik umah jugak..xtaw nk pilih mne nie...
waaaaaaa...klo g maybe aq sukarelawan jge gerai kat sne..
leh jumpe kamu....waaaa...

nawez said...

dalam konteks ini, pocik teksi itu yang bersalah becoz die xdek pendirian untuk pertahankan hak customer beliau yg first itu yakni the innocent gurls. so, blame the pocik teksi! bunoh! bunoh!

p/s: wesss.... shoppings jjomsss =D

fatin nazihah ashari said...

abang : statement petame saye agak setuju...tetapi statement kedua amat menjengkelkan..haha

nedd : sebab mereke gedik.lantakla.
btw bukannye xjadi..juz postpone next week

serpsedho : tiket kanak2 rm5 dik..ayuh2..kalau free duk luar pagarla..hihi

dell : eh mehla dell.ala sabtu je. ahad ko balekla umah..wuwu nak jumpe ko..

akak : hmm.memg pocik tu x defence kami pon.budak nonsense tu pon belagak je muke.tapi kitorg xnakla gaduh ke kan..sabar jela carenye

ayuh shoppin..yey

serpsedho said...

erk?
luar pagar un free?
ish2,ingatkan dok luar rumah un dh free...haha
:-P

ducgirl said...

sy sgt trtarek dgn crite ini
sgt sadis bg pihak junior- jadi-kene-beralah... hhahaha
best best

fatin nazihah ashari said...

serpsedho : huhu..papejela dik

wa : wah yeke? bolehkah saye menjadi penulis skrip seram bila besar nanti? :D

July 28, 2009

dia datang tanpa kad jemputan

"ok perhatian sume.arini stat pukol 3 sume kelas cancel.bole balek rumah sebab UPM udah ditutop hari ini ye.datang balek 4 Ogos"

itu sepertinya suara kak Sue.

gadis innocent yang tengah setia mengadap laptop terus tekesima lalu melompat kegirangan sebab bole balek cuti.tiba2 rumetnye juga lebih jakun apabila terus mengkoling ibunda nan jauh di terengganu bagitau nak balek dan besorak tak henti-henti.kasihan mereka berdua.

namun keinsafan segera menerjah tatkala mengenangkan nasib rakan2 yang malang dijangkiti virus hini........patutkah kami2 bergembire disebalik kesengsaraan manusia laen. pastinye anda semua akan menggeleng-geleng kepale tanda tidak setuju. jike tidak geleng pun,pasti berkate TIDAK dalam hati. itu adelah selemah-lemah perasaan simpati. jika anda tidak melakukan walau satu perkara dari di atas,bermakne anda seorang yang tidak penyayang. anda tidak patut membuka taska menjaga kanak2. apetah lagi pusat menjaga orang tua2.

-------------------------------------------------------------------------------------

berjalan 5 gadis innocent dengan beg sarat buku2 ilmiah dengan harapan akan stadi demi kecemerlangan kuiz yang bakal dihadapi.naek bas sampai bus stop depan fakulti bahasa.kelihatan segerombolan kanak2 yang masing2 pakai mask setia menunggu bas ke ktm.

bas 1..........................penuh...............hampe

bas 2..........................crowded...........kami tensi

bas 3..........................sardin..............muke sudah macam belacan

5 gadis innocent tahan sebuah teksi.pakcik teksi sangat berhemah tatkala berhenti jauh ke depan dari tempat mereke berdiri.mereka sedaya upaya mengejar teksi sebelum manusia laen menerjah.tibe-tibe 4 orang gadis nonsense meluru pade teksi itu. 5 gadis innocent kaget.

"pakcik..kami yang tahan teksi ni..biarla kami naek" gadis innocent merayu2

pakcik teksi sengih kambeng.serbe salah kot.

4 gadis nonsense yang kami kire SENIOR-JADI-BOLE-BUAT-SUKEHATI buat muke tak tahu terus masuk tanpa rasa besalah.ohhhh.5 gadis innocent JUNIOR-SO-KENE-BERALAH kenela ketepi.ok kami sudah panas.tak guna layan mereka itu.sebab kami mature.biarkan.

hai saye teksi. saye amek budak macam bagus saje untuk naek saye.

tibe2 abang wartawan dari BERNAMA offer tumpang.thanx ye.eh name beliau kami tak sempat tanye.abaikan.

area ktm serdang memang sesak dengan budak2 ni.naek pon dapat turn 7.13pm punye.dan sekarang di rumah.lepas ini U mane pulak akan ditutup.kite tunggu dan lihat.*sigh*

ini bermakne...

hari ini tak jadi raptai

esok tak jadi perbarisan dekat stadium yang mane buat kami bermata panda berlatih sampai pagi buta.

sabtu tak jadi olahraga.atlet Ida innocent yang bersemangat nampaknye bole teruskan latihan di rumah ye.

tapi Konsert Satu Dunia anjuran GAMIS tetap jadi.so gadis innocent ini volunteer nak jadi sukarelawan akan ke stadium Melawati di Shah Alam sabtu ini.ade hijjaz,raihan,rabbani dan shoutul harakah dari indonesia.eh marila bersame datang.tiket dewasa rm 10 saja. :)

9 comments:

nuruddin | Ray said...

owh...rupenye pelajar2 senior UPM tidak mempunyai hati perut...mgkn senior2 di UTM lebih berhati mulia drpd mereka...hohoho... :P

nedd said...

eehhh x patut btolla! mana bole diorang buat muka tak malu camtuh..heeeee....

ohh..segala kawad kaki yang duk berlatih smpai awal pagi uh x jadi???
ksian hangpa....

serpsedho said...

tiket budak2?
free?
hoho,,,

dell~ said...

ohoho jiha, aq dpt menghidu bau geram dan bengang ko kat post ni...
xpatut tol la..
jiha hari ni ade sorg dah suspek hini kat utm...da r sepupu aq..
aq xnk utm tutup...waaa..
penat 2 nk kene ganti nnt...kang x beraye kite...


jiha, ko g ke konsert gamis 2? waaaa..aq nk g p aq nk balik umah jugak..xtaw nk pilih mne nie...
waaaaaaa...klo g maybe aq sukarelawan jge gerai kat sne..
leh jumpe kamu....waaaa...

nawez said...

dalam konteks ini, pocik teksi itu yang bersalah becoz die xdek pendirian untuk pertahankan hak customer beliau yg first itu yakni the innocent gurls. so, blame the pocik teksi! bunoh! bunoh!

p/s: wesss.... shoppings jjomsss =D

fatin nazihah ashari said...

abang : statement petame saye agak setuju...tetapi statement kedua amat menjengkelkan..haha

nedd : sebab mereke gedik.lantakla.
btw bukannye xjadi..juz postpone next week

serpsedho : tiket kanak2 rm5 dik..ayuh2..kalau free duk luar pagarla..hihi

dell : eh mehla dell.ala sabtu je. ahad ko balekla umah..wuwu nak jumpe ko..

akak : hmm.memg pocik tu x defence kami pon.budak nonsense tu pon belagak je muke.tapi kitorg xnakla gaduh ke kan..sabar jela carenye

ayuh shoppin..yey

serpsedho said...

erk?
luar pagar un free?
ish2,ingatkan dok luar rumah un dh free...haha
:-P

ducgirl said...

sy sgt trtarek dgn crite ini
sgt sadis bg pihak junior- jadi-kene-beralah... hhahaha
best best

fatin nazihah ashari said...

serpsedho : huhu..papejela dik

wa : wah yeke? bolehkah saye menjadi penulis skrip seram bila besar nanti? :D