July 24, 2009

beware everybody

H1N1 kini maken mengganas di negara tercintaku Malaysia.sementelah UiTM yang saye kire telah 3 atau 4 cawangannye ditutup.

dan tadi.tibe2 pulak si Din balek umah lengkap bertopeng macam pesakit kene kuarantin siap buat peace muke bangge die bole cuti.oh.sekolah beliau teknik kajang juge dikuarantin sebab berpuluh pelajar didetect ade simptom H1N1.dan tadi satu lagi sekolah teknik kat mane entah kene tutop gak.ehh bestla ko Din bole cuti lame ni yang dengki nih.tapi takpe i gerenti u akan ade sekola ganti jugak.masetu kami besenang lenang cuti dirumah kamu pulak disekolah belaja repair kerete dan kimpal besi dengan penuh ketensenan

persoalannye.ia boleh merebak melalui apekah?udare ye?amat takut dan khuatir.kelihatan ramai pelajar pakai mask sekarang.pastinye mereke itu ade simptom2 yang berkaitan.

dunia akhir zaman.ujian dari tuhan buat hamba-hambaNya untuk menguji sejauh mana tahap keimanan dan kesabaran kita dalam menempuh ujianNya.takkan baru diuji sedikit sudah rebah tak berdaya lagi.mungkin juga ini kifarah buat semua yang masih lalai dan alpa dari petunjuk-Nya kerana mengejar nikmat duniawi yang sementara.

hidup disini sangat mencabar.saye mesti kuat.

p/s: aritu tejumpe si Atom kat foodcourt.hehe.die amek asasi.tak sangke ade gak sorang juniorku.

5 comments:

nedd said...

iya..klau kita berbual2 ngn pesakit pon bisa terkena dong~

liyana [syncro] said...

bahayanya pnyakit neh..
mcm2 penyakit pelik yg muncul di akhir zmn..

1 buah politeknik telah ditutup, iaitu di melaka..

harap2 poli ku x terlibat.. cuti plak tnggal sminggu jea.. ;-( takot lar.. kalo ditutup, dh kene ganti klas pulak lg.. dh ler sem pndek jea, risau x smpat abes syllabus

Noor Syahd said...

tin,klu pakai mask tu bukan orang tu ada terkena simptoms tapi,avoid la drpd virus tuh..abisla klu camtuh,pakai mask ada simptoms..agak2nya x de org nk kawan dgn dia la..hahahah..awk kat upm ke skrg?

fatin nazihah ashari said...

nedd : ouh gitu

yana : haah.cuti itu best.tapi kelas ganti tu yang x sanggup.huhu

shu : oh yeke.saye memg slalu membuat spekulasi secrae melulu.haha

fareha azhar said...

waa..nape byk kt melaka eyh??hurm..

July 24, 2009

beware everybody

H1N1 kini maken mengganas di negara tercintaku Malaysia.sementelah UiTM yang saye kire telah 3 atau 4 cawangannye ditutup.

dan tadi.tibe2 pulak si Din balek umah lengkap bertopeng macam pesakit kene kuarantin siap buat peace muke bangge die bole cuti.oh.sekolah beliau teknik kajang juge dikuarantin sebab berpuluh pelajar didetect ade simptom H1N1.dan tadi satu lagi sekolah teknik kat mane entah kene tutop gak.ehh bestla ko Din bole cuti lame ni yang dengki nih.tapi takpe i gerenti u akan ade sekola ganti jugak.masetu kami besenang lenang cuti dirumah kamu pulak disekolah belaja repair kerete dan kimpal besi dengan penuh ketensenan

persoalannye.ia boleh merebak melalui apekah?udare ye?amat takut dan khuatir.kelihatan ramai pelajar pakai mask sekarang.pastinye mereke itu ade simptom2 yang berkaitan.

dunia akhir zaman.ujian dari tuhan buat hamba-hambaNya untuk menguji sejauh mana tahap keimanan dan kesabaran kita dalam menempuh ujianNya.takkan baru diuji sedikit sudah rebah tak berdaya lagi.mungkin juga ini kifarah buat semua yang masih lalai dan alpa dari petunjuk-Nya kerana mengejar nikmat duniawi yang sementara.

hidup disini sangat mencabar.saye mesti kuat.

p/s: aritu tejumpe si Atom kat foodcourt.hehe.die amek asasi.tak sangke ade gak sorang juniorku.

5 comments:

nedd said...

iya..klau kita berbual2 ngn pesakit pon bisa terkena dong~

liyana [syncro] said...

bahayanya pnyakit neh..
mcm2 penyakit pelik yg muncul di akhir zmn..

1 buah politeknik telah ditutup, iaitu di melaka..

harap2 poli ku x terlibat.. cuti plak tnggal sminggu jea.. ;-( takot lar.. kalo ditutup, dh kene ganti klas pulak lg.. dh ler sem pndek jea, risau x smpat abes syllabus

Noor Syahd said...

tin,klu pakai mask tu bukan orang tu ada terkena simptoms tapi,avoid la drpd virus tuh..abisla klu camtuh,pakai mask ada simptoms..agak2nya x de org nk kawan dgn dia la..hahahah..awk kat upm ke skrg?

fatin nazihah ashari said...

nedd : ouh gitu

yana : haah.cuti itu best.tapi kelas ganti tu yang x sanggup.huhu

shu : oh yeke.saye memg slalu membuat spekulasi secrae melulu.haha

fareha azhar said...

waa..nape byk kt melaka eyh??hurm..