July 10, 2009

update juge akhirnye

hihi.udah lama nggak update blog ya.harini baru balek umah.Uspot baru regietser smalam tapi laptop still xdapat lagi haha.so nak citer serbe siket pasal orientasi

starting 27jun until 5julai.memang penatla.apepon fasi2 memang best sangat sporting.sudah jadi trend setiap kolej ade cheers masing2.dan apabile ade acare dewan majlis belum start sume kolej pakat sorak cheers masing2.kalau diikutkan kolejku Kolej Pendeta Za'ba penghuninya baek2 belaka dimana kami kurangla bercheers mengecohkan dewan sampai sakit tekak kerane xsuke sosial yang over.ececee yela tu.Kolej 10 dengan kolej 11 yang masing2 ade lelaki shj dan gurl shj paling kecoh bercheers mungkin kerane mereke 'jakun' melihat lawan jantina mereka begitu ramai didewan.isk3 kesian.rasenye mereke tu budak2 engine sumenye.kami agak meluat dengan mereka kerane terlalu havoc dan perasan femes.isk harap2 xdela warge kolej tesebut yang lalu kat blog ni.huhu

tapi nak katenyela kan,ramai sangat2 coursemate saye yang mirip dengan kawan2 di imtiaz.seriously ramai sangat.xkire dari segi fizikal,rupa,perangai laen2 lagila

wani-macam zatil bentuk fizikal dan perangai
aqilah-macam fatin naemah rupe dengan care jalan
sumayyah-macam iqa rupa dengan perangai
ana-macam elah ketinggian dengan perangai
nana-macam fadiah rupa dengan perangai
anis-macam ain rupa
ain-macam shida rupa dengan perangai
bukhari-macam taqi ketinggian dengan rupa

siyes tak tipu.saye pelik gak nape ramai sangat klon2 mereka kat sini.sangat pelik.adekah ini takdir sebab saye rindu kawan2 lame?uhuhu..sadis sungguh

tak puas hati sebab minggu lepas da letih orientasi 9 hari.tapi itu peringkat U punye.minggu ni stat malam semalam peringkat kolej pulak.aduhla.habis rancangan nak balek umah teganggu.geramla macamla perlu sangat.U laen xdekot buat camni.tp xkire harini balek jugak umah cume malam kene datang balekla sebab die check attendance.huh.thumbs down.

minggu ni da stat belajar sket2.tapi overall juz briefing jela.adeke patut lab sampai 3jam.sungguh pening memikirkan.kat matrix 2jam pon xtahan adehla.apetah lagi kursus2 wajib U yang nampak macam bosan je sebab belajar sejarah kot.

kolej dengan fakultiku amat jauh.naek bas 15minit.so susahla nak balek kolej even ade gap kelas pon.sebabnye nak tunggu bas la.nanti rehat kejap kene datang belaja balek.alamtnye tepakse beteduh lam surau yang panas harap je ade aircond tapi rasenye kipas lagi sejuk.hampeh je.xsuke hari isnin kene stay dari 8am sampai 5pm kat fakulti.jadual pack kot.paling best khamisla kelas kol 2-4 dengan 5-7.haaa itu yg xtahan.kelas tamadun islam n asia last sekali for sure saye tido je nanti kebosanan.eh ternegative thinking pulak.

oh ye.tentang tudung UPM.ia bukanla tudung murahan yang jarang nipis xberkualiti.tapi ia macam selendang berambu yang amat besar dan tebal.tepakse dililit2 untuk Majlis Ikrar.tapi saye xlilit juz letak atas kepale macam tu sahaje.heran tak aku nak lilit.panas kot.dahla warne merah kene pakai dengan baju putih sebijik cam wanita ****..hhahaha.shyyyy..;)

udahla tu.malas nak taip lagi.lepas ni saye nak dapat anugerah dekan setiap sem supaye boleh join kelab Al-Biruni yang amat berprestij itu.yeayy.

9 comments:

:: atique :: said...

huhu~~rupe ak tade..yayy!!ak masih original..asli..

nedd said...

wah..lama nya orientation week!

ainShahajar said...

wow..lamanya~!!

kalo cni eh.. ukm fak depan kolej aje..hehe takpe bhgn masing2..eceh

da stat lab dah? huhu..rajin2 la wat report ye

fatin nazihah ashari said...

atiq : yela2..ko memg sentiase asli dan ori..aku paham..;)

nedd : tau xpe..geram ni

kak ain : uhuh..dekatnye.best betol.
yup.saye pasti rajen sentiase..huhu

acik | uyul said...

fatin,
lucu ye bace entry nih hihi~

well, lab memang 3 jam tapi selalunye tak sampai 3jam pon. sejam pon kadang2 da siap eksperiment haha
(untuk org terer macam saya kah?? ;p)

i luv subjek umum universiti haha
lect selalu tanye soalan menjana minda. beware!! :D

cheer? i luv cheer too!!
dua kali jadi ejen ntok orientasi a.k.a minggu haluan siswa, sangat serunuk dan menghiburkan
tapi memang penat :)

apepon,
selamat menempuhi kehidopan sebagai mahasiswi yang berjaya. 3 tahun je. kejap je da gred. tak lame pon~
good lucks and all the best~

fatin nazihah ashari said...

kak uyul,
panjang sungguh komen..mantop2

act course ni patot 3tahun je.
tapi die da rombak silibus
so kitorg kire 1st batch yg 4tahun

timekaseh sbb bagi dorongan
saye nak dean's list
anugerah naib canselor pon xkesa..
wahahaa

nuruddin | Ray said...

woi paten...kate balik mggu dpn...tgk, dah kensel dah program minggu ni...hampeh btol...

dell~ said...

haha...akhirnya..aq je y x update2..
byk cerita nk cte p tgn nye mls no nk menaip..haha..

em..jiha,,
sgt bosan kowt orientasi lme2...
emm...ape je wat tym orientasi 2?

kls 3 jam itu biase jiha,,
kate dah mahasiswa..
mst la y tegar dgn ape saje mendatang..

bpe cdt amk sem ni?

good luck!
p/s: saje nk lwn k.uyul 2..haha

fatin nazihah ashari said...

abang : hahaa..nak wat cmne.org penting cam saye sentiase bizi..wahaa

dell : ceis..ko ni nak compete sape komen paling panjang pulak.huhu.btw thx.aku dengo nasihat ko sbg org yg lebih dulu begelar mahasiswi dari aku.haha

July 10, 2009

update juge akhirnye

hihi.udah lama nggak update blog ya.harini baru balek umah.Uspot baru regietser smalam tapi laptop still xdapat lagi haha.so nak citer serbe siket pasal orientasi

starting 27jun until 5julai.memang penatla.apepon fasi2 memang best sangat sporting.sudah jadi trend setiap kolej ade cheers masing2.dan apabile ade acare dewan majlis belum start sume kolej pakat sorak cheers masing2.kalau diikutkan kolejku Kolej Pendeta Za'ba penghuninya baek2 belaka dimana kami kurangla bercheers mengecohkan dewan sampai sakit tekak kerane xsuke sosial yang over.ececee yela tu.Kolej 10 dengan kolej 11 yang masing2 ade lelaki shj dan gurl shj paling kecoh bercheers mungkin kerane mereke 'jakun' melihat lawan jantina mereka begitu ramai didewan.isk3 kesian.rasenye mereke tu budak2 engine sumenye.kami agak meluat dengan mereka kerane terlalu havoc dan perasan femes.isk harap2 xdela warge kolej tesebut yang lalu kat blog ni.huhu

tapi nak katenyela kan,ramai sangat2 coursemate saye yang mirip dengan kawan2 di imtiaz.seriously ramai sangat.xkire dari segi fizikal,rupa,perangai laen2 lagila

wani-macam zatil bentuk fizikal dan perangai
aqilah-macam fatin naemah rupe dengan care jalan
sumayyah-macam iqa rupa dengan perangai
ana-macam elah ketinggian dengan perangai
nana-macam fadiah rupa dengan perangai
anis-macam ain rupa
ain-macam shida rupa dengan perangai
bukhari-macam taqi ketinggian dengan rupa

siyes tak tipu.saye pelik gak nape ramai sangat klon2 mereka kat sini.sangat pelik.adekah ini takdir sebab saye rindu kawan2 lame?uhuhu..sadis sungguh

tak puas hati sebab minggu lepas da letih orientasi 9 hari.tapi itu peringkat U punye.minggu ni stat malam semalam peringkat kolej pulak.aduhla.habis rancangan nak balek umah teganggu.geramla macamla perlu sangat.U laen xdekot buat camni.tp xkire harini balek jugak umah cume malam kene datang balekla sebab die check attendance.huh.thumbs down.

minggu ni da stat belajar sket2.tapi overall juz briefing jela.adeke patut lab sampai 3jam.sungguh pening memikirkan.kat matrix 2jam pon xtahan adehla.apetah lagi kursus2 wajib U yang nampak macam bosan je sebab belajar sejarah kot.

kolej dengan fakultiku amat jauh.naek bas 15minit.so susahla nak balek kolej even ade gap kelas pon.sebabnye nak tunggu bas la.nanti rehat kejap kene datang belaja balek.alamtnye tepakse beteduh lam surau yang panas harap je ade aircond tapi rasenye kipas lagi sejuk.hampeh je.xsuke hari isnin kene stay dari 8am sampai 5pm kat fakulti.jadual pack kot.paling best khamisla kelas kol 2-4 dengan 5-7.haaa itu yg xtahan.kelas tamadun islam n asia last sekali for sure saye tido je nanti kebosanan.eh ternegative thinking pulak.

oh ye.tentang tudung UPM.ia bukanla tudung murahan yang jarang nipis xberkualiti.tapi ia macam selendang berambu yang amat besar dan tebal.tepakse dililit2 untuk Majlis Ikrar.tapi saye xlilit juz letak atas kepale macam tu sahaje.heran tak aku nak lilit.panas kot.dahla warne merah kene pakai dengan baju putih sebijik cam wanita ****..hhahaha.shyyyy..;)

udahla tu.malas nak taip lagi.lepas ni saye nak dapat anugerah dekan setiap sem supaye boleh join kelab Al-Biruni yang amat berprestij itu.yeayy.

9 comments:

:: atique :: said...

huhu~~rupe ak tade..yayy!!ak masih original..asli..

nedd said...

wah..lama nya orientation week!

ainShahajar said...

wow..lamanya~!!

kalo cni eh.. ukm fak depan kolej aje..hehe takpe bhgn masing2..eceh

da stat lab dah? huhu..rajin2 la wat report ye

fatin nazihah ashari said...

atiq : yela2..ko memg sentiase asli dan ori..aku paham..;)

nedd : tau xpe..geram ni

kak ain : uhuh..dekatnye.best betol.
yup.saye pasti rajen sentiase..huhu

acik | uyul said...

fatin,
lucu ye bace entry nih hihi~

well, lab memang 3 jam tapi selalunye tak sampai 3jam pon. sejam pon kadang2 da siap eksperiment haha
(untuk org terer macam saya kah?? ;p)

i luv subjek umum universiti haha
lect selalu tanye soalan menjana minda. beware!! :D

cheer? i luv cheer too!!
dua kali jadi ejen ntok orientasi a.k.a minggu haluan siswa, sangat serunuk dan menghiburkan
tapi memang penat :)

apepon,
selamat menempuhi kehidopan sebagai mahasiswi yang berjaya. 3 tahun je. kejap je da gred. tak lame pon~
good lucks and all the best~

fatin nazihah ashari said...

kak uyul,
panjang sungguh komen..mantop2

act course ni patot 3tahun je.
tapi die da rombak silibus
so kitorg kire 1st batch yg 4tahun

timekaseh sbb bagi dorongan
saye nak dean's list
anugerah naib canselor pon xkesa..
wahahaa

nuruddin | Ray said...

woi paten...kate balik mggu dpn...tgk, dah kensel dah program minggu ni...hampeh btol...

dell~ said...

haha...akhirnya..aq je y x update2..
byk cerita nk cte p tgn nye mls no nk menaip..haha..

em..jiha,,
sgt bosan kowt orientasi lme2...
emm...ape je wat tym orientasi 2?

kls 3 jam itu biase jiha,,
kate dah mahasiswa..
mst la y tegar dgn ape saje mendatang..

bpe cdt amk sem ni?

good luck!
p/s: saje nk lwn k.uyul 2..haha

fatin nazihah ashari said...

abang : hahaa..nak wat cmne.org penting cam saye sentiase bizi..wahaa

dell : ceis..ko ni nak compete sape komen paling panjang pulak.huhu.btw thx.aku dengo nasihat ko sbg org yg lebih dulu begelar mahasiswi dari aku.haha