July 30, 2009

tettt tettt

GADIS IDAMAN

gadis itu wajahnya berona nur iman
mahkotanya dilitupi tanda kehormatan
maruah diri dipagari dengan kesopanan

dialah puteri indah rupawan

tika gadis lain sibuk menghias diri
dia hias nur Ilahi pada wajahnya
tika gadis lain sibuk mencari sang putera
dia selesa bersama cinta-Nya
tika gadis lain sibuk bermadah pujangga
dia tekun dengan bait kata tuhannya
tika gadis lain menangisi pemergian sang arjuna
dia tangisi kehinaan diri sebagai hamba

gadis itu seperti mawar berduri
indah dipandang namun sukar dipegang

mulianya kerana ketaqwaan
cantiknya kerana keperibadian akhlak mulia

kerana itulah dikatakan dialah GADIS IDAMAN

credit to Kak Munirah. mesej akak ni memang menusuk kalbu. bukan ini saje mesej2 laen pon. maaf sebab terpakse cancel jadi sukarelawan konsert satu dunia semalam. dari 30 lebih tinggal 5 orang je kan. mesti bizi habis la semalam tak cukup tangan. tesumenye sebab cuti H1N1. hihi takpelah dah takde jodoh kan.

ish padahal kak munirah tak tau pon kewujudan blog ini. biarlah nak tulis jugak untuk dia.

4 comments:

crixerity said...

hang perasan ja..padahal nak orang macam aku, dan lelain yang baca ni tau la tu..ahahahhaaa
:p

jaat gila aku ni..hehe..

puisi ke apa tu?puisi dalam mesej?

fatin nazihah ashari said...

mirul oo mirul..apebende kamu melalut nih. sabo jela. sebagai seorang yg matured, saye biarkan anda memperasankan diri. ceh ceh

ini mesej henpon. panjang 2 pages tu. die celcom saye maxis. sayang betulla dengan kak munirah ku ini.

crixerity said...

tak. maksud aku, kau dah tau dia tak baca blog kau, tapi tetap nak bagi tau melalui blog ni. jadi?
XD

fatin nazihah ashari said...

oooo..cakapla terang2.ini bm spm anda mesti A1 sebab tu aku xpaham..ngee~~

biarla..kalau die xbace pon, gadis2 laen bace puisi ni bole diambil iktibar.iye x? :)

July 30, 2009

tettt tettt

GADIS IDAMAN

gadis itu wajahnya berona nur iman
mahkotanya dilitupi tanda kehormatan
maruah diri dipagari dengan kesopanan

dialah puteri indah rupawan

tika gadis lain sibuk menghias diri
dia hias nur Ilahi pada wajahnya
tika gadis lain sibuk mencari sang putera
dia selesa bersama cinta-Nya
tika gadis lain sibuk bermadah pujangga
dia tekun dengan bait kata tuhannya
tika gadis lain menangisi pemergian sang arjuna
dia tangisi kehinaan diri sebagai hamba

gadis itu seperti mawar berduri
indah dipandang namun sukar dipegang

mulianya kerana ketaqwaan
cantiknya kerana keperibadian akhlak mulia

kerana itulah dikatakan dialah GADIS IDAMAN

credit to Kak Munirah. mesej akak ni memang menusuk kalbu. bukan ini saje mesej2 laen pon. maaf sebab terpakse cancel jadi sukarelawan konsert satu dunia semalam. dari 30 lebih tinggal 5 orang je kan. mesti bizi habis la semalam tak cukup tangan. tesumenye sebab cuti H1N1. hihi takpelah dah takde jodoh kan.

ish padahal kak munirah tak tau pon kewujudan blog ini. biarlah nak tulis jugak untuk dia.

4 comments:

crixerity said...

hang perasan ja..padahal nak orang macam aku, dan lelain yang baca ni tau la tu..ahahahhaaa
:p

jaat gila aku ni..hehe..

puisi ke apa tu?puisi dalam mesej?

fatin nazihah ashari said...

mirul oo mirul..apebende kamu melalut nih. sabo jela. sebagai seorang yg matured, saye biarkan anda memperasankan diri. ceh ceh

ini mesej henpon. panjang 2 pages tu. die celcom saye maxis. sayang betulla dengan kak munirah ku ini.

crixerity said...

tak. maksud aku, kau dah tau dia tak baca blog kau, tapi tetap nak bagi tau melalui blog ni. jadi?
XD

fatin nazihah ashari said...

oooo..cakapla terang2.ini bm spm anda mesti A1 sebab tu aku xpaham..ngee~~

biarla..kalau die xbace pon, gadis2 laen bace puisi ni bole diambil iktibar.iye x? :)