July 26, 2009

di malam yang hening angin sepoi-sepoi bertiup

bayangkan anda sume mengalami kisah romantik seperti ini

di satu malam.atau lebih tepat pagi bute pukol 1 sebenarnye.anda keletihan baru pulang dari jadi hantu askar jepun berkawad tengah padang mengganggu ketenteraman warge kota mahu tidur.sampai aje bilek tengok laptop baru anda yang maseh bau kedai memaparkan sesuatu yang mengujakan.

YM anda ditegur seseorang.

namun keterujaan tidak lame kerane seseorang yang menegur anda itu anda tidak kenal langsung malah tak pernah ingat bile mase anda add beliau.siap ade amaran di chatbox berbunyi "THIS USER IS NOT EXIST IN YOUR YM LIST.JUST IGNORE IT FOR YOUR SECURITY ". oh ayat inggeris ni salah lagi tunggang tebalek.tapi paham2 kan la sendiri.

tidak mengape.oleh kerane beliau suda tegor.anda balas jela

"awak"

"ye saye"

"ape macam arini"

"ok je.kenape"

"eh awak nak pic bole x"

"nak buat ape bukan kenal pon.eh camne awak add saye ha?"

"emmm...umor bape tinggal kat mane?"

eh tidak menjawab soalan pulak die.tanye laen die tanye kite balek pulak

"43 tahun..duduk kampung orang asli"

"eh awak nak tanye bole x. awak nak tak OS?"

"???!@#$$%^&*"


dan OS itu singkatan untuk......................nak taip pun x sanggup T.T

eh serius geli mat kat budak tuh.eh dahla orang x add die.camane die bole nak chat dngan anda.pelik x? ke ym memang jenis terbuke camtu ha?

moral of the story

1-jangan peduli lelaki ajnabi yang tak diketahui asal usul
2-dah tau xkenal laen kali jangan la layan
3-lepas balek kawad pegi tido terus sape suro maen ym kemaruk sangat
4-meskipun user id die nampak macam hensem tapi tak semestinye tuannye hensem juge rupe apetah lagi akhlaknye..( eh id Texas_510 tu hensem ke bunyiknye? tak kot)
5-padan muke dan padan muke

salah satu tande kiamat sudah semakin hampir.insafilah wahai diri.





ini bukan kisah saye.ini kisah orang laen.sekian.

9 comments:

liyana [syncro] said...

uh..
kes cani mmg byk trjadi..
x abes2 nk minx pic..
nk menggatal..

ku pon slalu kalo org minx ym, ku ckp mls nk bkak jea. xcept org yg dikenali.. =)

fareha azhar said...

hehe
ni kes secret admirer la ni..
ntah2 hantu askar jepun yg kawad jugak x??

nedd said...

aduyai...penat2 sempat men ym lagi..hurm..perkara lebey kurang terjadi pada ku tapi bukan di ym tapi org tuh sndri yg call. nasib baik x cakap bnda kotor...cter lanjut ada di blog ku....
n malam tdi die text ku lagi, mntak permission nk call lagi...gila!aku off fon buat masa nih..nge~seram~

fatin nazihah ashari said...

actually kawan2..
saye x highlightkan pasal mintak pic tu sume..

saye nak highlightkan O.S ituh........

siyes geli mard

nuruddin | Ray said...

ahaha...lenkali spam je mamat tu... :P

fatin nazihah ashari said...

emm..telupe pulak

ntah2 da tue bangke ..ceiss

desperate old folk sungguh

.::annemishi::. said...

hoh..hair wired pya olang..
:|

Sulaiman Bin Ismail said...

Hakahakahak... biasanya pompuan dijadikan sasaran..

fatin nazihah ashari said...

aneh : saye sokong itu

man : unt kes cmni pompuanla mangse..
tapi unt kes anda haritu tu...lelaki la mangsenye..haha..eh secret..shhhuhh

July 26, 2009

di malam yang hening angin sepoi-sepoi bertiup

bayangkan anda sume mengalami kisah romantik seperti ini

di satu malam.atau lebih tepat pagi bute pukol 1 sebenarnye.anda keletihan baru pulang dari jadi hantu askar jepun berkawad tengah padang mengganggu ketenteraman warge kota mahu tidur.sampai aje bilek tengok laptop baru anda yang maseh bau kedai memaparkan sesuatu yang mengujakan.

YM anda ditegur seseorang.

namun keterujaan tidak lame kerane seseorang yang menegur anda itu anda tidak kenal langsung malah tak pernah ingat bile mase anda add beliau.siap ade amaran di chatbox berbunyi "THIS USER IS NOT EXIST IN YOUR YM LIST.JUST IGNORE IT FOR YOUR SECURITY ". oh ayat inggeris ni salah lagi tunggang tebalek.tapi paham2 kan la sendiri.

tidak mengape.oleh kerane beliau suda tegor.anda balas jela

"awak"

"ye saye"

"ape macam arini"

"ok je.kenape"

"eh awak nak pic bole x"

"nak buat ape bukan kenal pon.eh camne awak add saye ha?"

"emmm...umor bape tinggal kat mane?"

eh tidak menjawab soalan pulak die.tanye laen die tanye kite balek pulak

"43 tahun..duduk kampung orang asli"

"eh awak nak tanye bole x. awak nak tak OS?"

"???!@#$$%^&*"


dan OS itu singkatan untuk......................nak taip pun x sanggup T.T

eh serius geli mat kat budak tuh.eh dahla orang x add die.camane die bole nak chat dngan anda.pelik x? ke ym memang jenis terbuke camtu ha?

moral of the story

1-jangan peduli lelaki ajnabi yang tak diketahui asal usul
2-dah tau xkenal laen kali jangan la layan
3-lepas balek kawad pegi tido terus sape suro maen ym kemaruk sangat
4-meskipun user id die nampak macam hensem tapi tak semestinye tuannye hensem juge rupe apetah lagi akhlaknye..( eh id Texas_510 tu hensem ke bunyiknye? tak kot)
5-padan muke dan padan muke

salah satu tande kiamat sudah semakin hampir.insafilah wahai diri.





ini bukan kisah saye.ini kisah orang laen.sekian.

9 comments:

liyana [syncro] said...

uh..
kes cani mmg byk trjadi..
x abes2 nk minx pic..
nk menggatal..

ku pon slalu kalo org minx ym, ku ckp mls nk bkak jea. xcept org yg dikenali.. =)

fareha azhar said...

hehe
ni kes secret admirer la ni..
ntah2 hantu askar jepun yg kawad jugak x??

nedd said...

aduyai...penat2 sempat men ym lagi..hurm..perkara lebey kurang terjadi pada ku tapi bukan di ym tapi org tuh sndri yg call. nasib baik x cakap bnda kotor...cter lanjut ada di blog ku....
n malam tdi die text ku lagi, mntak permission nk call lagi...gila!aku off fon buat masa nih..nge~seram~

fatin nazihah ashari said...

actually kawan2..
saye x highlightkan pasal mintak pic tu sume..

saye nak highlightkan O.S ituh........

siyes geli mard

nuruddin | Ray said...

ahaha...lenkali spam je mamat tu... :P

fatin nazihah ashari said...

emm..telupe pulak

ntah2 da tue bangke ..ceiss

desperate old folk sungguh

.::annemishi::. said...

hoh..hair wired pya olang..
:|

Sulaiman Bin Ismail said...

Hakahakahak... biasanya pompuan dijadikan sasaran..

fatin nazihah ashari said...

aneh : saye sokong itu

man : unt kes cmni pompuanla mangse..
tapi unt kes anda haritu tu...lelaki la mangsenye..haha..eh secret..shhhuhh