May 21, 2009

henponku..bukan henponmu

sepanjang menganggur nie,memang takde kerja..hari-hari lepas da abes kemas rumah,duk online..ni pun padahal takdela entry yang best pon,tapi saje nak tulis.saye da bosan duk umah takde keje nie..(itula manusia,bile waktu lapang selalu xhargai...insyaAllah try berubah) lepas2 nie nak berlatih bawak kerete lak.harap je ade lesen P,tapi care bawak tekial-kial macam orang belum dapat lesen L lagi je an..ye..hpku yang secondhand,yang da berkhidmat lebih kurg 4bulan ngan aku lepas my sony ericsson s500i dilarikan pakcik teksi wira warne kuning kat R&R serdang bulan 2 aritu..lantakla..moge beliau insaf hendaknye

penyakit saye nie,adela jarang sekali untok bedampingan dengan hpku yang '2ndhand' itu.saye xkesah die nak duk mane2 pun,xpeduli pon.antare sebab2 kenape saye melayan beliau secare tidk profesional adela

@beliau hanyelah sekenhen@
@umur da lanjut..@
@not real mine..dulu abang punye,so xminat sangat designnye@
@aku xde kedit..so xleh mesej,koling2@
@sukatila@

masalah oleh perangai saye ni,menyebabkan beberape kawan2 saye da naek tensi kot..mane taknye,mase time diorang kol tula,hp ni nak abes bateri,tersilentla...dan da latest si Aisah kol, bole pulak kan die miskol sampai 5 kali time saye duk lam bilek,hp ni kat ruang tamu.start pagi tadi die kol,sampai malam ni satu pon saye xberjaye angkat.sadis betol..pastu saye kol die gune tepon rumah,maklumle xde kedit kan.tapi die da tido la pulak..huhu..siannye,mesti tido lam keadaan bengang..heee~tu xkire mase Nur kol saye mase besday die,dapatla kol pecume dari Maxis..sampai merajuk tu,saye x angkat gak..ngee~haa..time Ecah lagila,bebelas kali kot,nak bincang pasal tiket balek ganu ( saye skola kat Dungung dulu ye,harap maklum ) bole pulak hp duk lam kerete, saye lak masetu melepak lam umah nenek ..sedar2 je da malam baru carik hp, dengan mesej betimbun, miskol jangan citela..haha..memang ramai kot orang bengang ngan saye nie...

jadi moralnye,sayangila hp anda.meskipun ianya hanye sekenhen,tapi diela penghubung kite dengan oranglaen di waktu suke dan duke.kalau tengok lua sane,ramai lagi yang xde hp,tapi kite yang ade kemudahan ni,lupe pade nikmat ni..senang-senang je campak hp,baling sane-sini,saje-saje jatuhkan kat lantai..sebabnye hanye satu,sebagai alasan nak beli hp lebih canggih.hmm..betape x syukurnye kite ni,bile kesempitan duit mulela tadah tangan pade tuhan mintak dimurahkan rzeki..alahai manusie...tepuk dada tanya iman

tapikan seteruk-teruk saye nie, kalau hp ade dekat je ngan saye, bile orang mesej cepat je saye reply.tidakla seperti si kiah (bukan name sebenar) yang orang mesej pagi malam kang baru reply..hahaa..sape makan cili die rase pedas..si Kiah kini menuntut di UTP..beliau akan balek umah minggu depan dan umurnye tahun ini menunjukkan beliau layak untuk mengundi di pilihanraye..[kpd Kiah bukan name sebenar, undila pemimpin yang betul-betul layak mase election 5 tahun akan dtg ye..lalala~]

8 comments:

nawez said...

eh. what entry is this?? for god sake.. u make me feel hot when i eat chili sos. muahaha

fatin nazihah ashari said...

ngee~adekah anda rase andalah cik Kiah bukan name sebenar tesebut?ouh, what ashame.lalala~

nedd said...

huhu..kisah mu membuat ku mmg terasa bengang ngn kwn ku yg sorg ni...aku kol x angkat, msej x balas!..
ku paham perasaan kwn2 mu..hahaha

fatin nazihah ashari said...

ngee..nedd
aku berase amat besalah.
maaf kawan2..
ku paham kondisi kawanmu yg x angkt fon tu nedd.
jangn marah die lagi,k?..huhu

.::annemishi::. said...

fon ku cikai gak.. tapi gagah nnk guna gak... huhu~~~~xdak gigi biru.. xdak mp3.. huah3...

ducgirl said...

huhuk
hpku ni pon same cm hang.
moge aku dpt hidayah utk menghargai beliau..amin

dell~ said...

jiha...
mu sme cm aq..
kdg2 xsdr pown hp 2 bunyi..
hp kt bilik..kite main2 kt lua..
tgk tb la..hu2

fatin nazihah ashari said...

ha..btol3
insan seperti kite memg x besalah kan?haaha

May 21, 2009

henponku..bukan henponmu

sepanjang menganggur nie,memang takde kerja..hari-hari lepas da abes kemas rumah,duk online..ni pun padahal takdela entry yang best pon,tapi saje nak tulis.saye da bosan duk umah takde keje nie..(itula manusia,bile waktu lapang selalu xhargai...insyaAllah try berubah) lepas2 nie nak berlatih bawak kerete lak.harap je ade lesen P,tapi care bawak tekial-kial macam orang belum dapat lesen L lagi je an..ye..hpku yang secondhand,yang da berkhidmat lebih kurg 4bulan ngan aku lepas my sony ericsson s500i dilarikan pakcik teksi wira warne kuning kat R&R serdang bulan 2 aritu..lantakla..moge beliau insaf hendaknye

penyakit saye nie,adela jarang sekali untok bedampingan dengan hpku yang '2ndhand' itu.saye xkesah die nak duk mane2 pun,xpeduli pon.antare sebab2 kenape saye melayan beliau secare tidk profesional adela

@beliau hanyelah sekenhen@
@umur da lanjut..@
@not real mine..dulu abang punye,so xminat sangat designnye@
@aku xde kedit..so xleh mesej,koling2@
@sukatila@

masalah oleh perangai saye ni,menyebabkan beberape kawan2 saye da naek tensi kot..mane taknye,mase time diorang kol tula,hp ni nak abes bateri,tersilentla...dan da latest si Aisah kol, bole pulak kan die miskol sampai 5 kali time saye duk lam bilek,hp ni kat ruang tamu.start pagi tadi die kol,sampai malam ni satu pon saye xberjaye angkat.sadis betol..pastu saye kol die gune tepon rumah,maklumle xde kedit kan.tapi die da tido la pulak..huhu..siannye,mesti tido lam keadaan bengang..heee~tu xkire mase Nur kol saye mase besday die,dapatla kol pecume dari Maxis..sampai merajuk tu,saye x angkat gak..ngee~haa..time Ecah lagila,bebelas kali kot,nak bincang pasal tiket balek ganu ( saye skola kat Dungung dulu ye,harap maklum ) bole pulak hp duk lam kerete, saye lak masetu melepak lam umah nenek ..sedar2 je da malam baru carik hp, dengan mesej betimbun, miskol jangan citela..haha..memang ramai kot orang bengang ngan saye nie...

jadi moralnye,sayangila hp anda.meskipun ianya hanye sekenhen,tapi diela penghubung kite dengan oranglaen di waktu suke dan duke.kalau tengok lua sane,ramai lagi yang xde hp,tapi kite yang ade kemudahan ni,lupe pade nikmat ni..senang-senang je campak hp,baling sane-sini,saje-saje jatuhkan kat lantai..sebabnye hanye satu,sebagai alasan nak beli hp lebih canggih.hmm..betape x syukurnye kite ni,bile kesempitan duit mulela tadah tangan pade tuhan mintak dimurahkan rzeki..alahai manusie...tepuk dada tanya iman

tapikan seteruk-teruk saye nie, kalau hp ade dekat je ngan saye, bile orang mesej cepat je saye reply.tidakla seperti si kiah (bukan name sebenar) yang orang mesej pagi malam kang baru reply..hahaa..sape makan cili die rase pedas..si Kiah kini menuntut di UTP..beliau akan balek umah minggu depan dan umurnye tahun ini menunjukkan beliau layak untuk mengundi di pilihanraye..[kpd Kiah bukan name sebenar, undila pemimpin yang betul-betul layak mase election 5 tahun akan dtg ye..lalala~]

8 comments:

nawez said...

eh. what entry is this?? for god sake.. u make me feel hot when i eat chili sos. muahaha

fatin nazihah ashari said...

ngee~adekah anda rase andalah cik Kiah bukan name sebenar tesebut?ouh, what ashame.lalala~

nedd said...

huhu..kisah mu membuat ku mmg terasa bengang ngn kwn ku yg sorg ni...aku kol x angkat, msej x balas!..
ku paham perasaan kwn2 mu..hahaha

fatin nazihah ashari said...

ngee..nedd
aku berase amat besalah.
maaf kawan2..
ku paham kondisi kawanmu yg x angkt fon tu nedd.
jangn marah die lagi,k?..huhu

.::annemishi::. said...

fon ku cikai gak.. tapi gagah nnk guna gak... huhu~~~~xdak gigi biru.. xdak mp3.. huah3...

ducgirl said...

huhuk
hpku ni pon same cm hang.
moge aku dpt hidayah utk menghargai beliau..amin

dell~ said...

jiha...
mu sme cm aq..
kdg2 xsdr pown hp 2 bunyi..
hp kt bilik..kite main2 kt lua..
tgk tb la..hu2

fatin nazihah ashari said...

ha..btol3
insan seperti kite memg x besalah kan?haaha