May 19, 2009

interview yang blur

arini bangun pagi je da rase xsedap hati..malas betul nak attend interview.ni untuk kos pendidikan..tapi ibu suro gak, yela sebagai back up.kite xtau mase depan camane kan,so janganla belagak macam bole dapat banyak tawaran je lepas2 ni kan?haha..!mase sampai UKM tu,memang ramai la calon.die buat dekat Fakulti Pendidikan..saye kene kat bilek Mikro 3..mase tunggu tu sempatla borak2 ngan sorang ni,name apetah xingat da..adeii..die budak matrix Melaka..kalau tengok secare kasar, memang pompuan monopoli intvw tu..laki yang same bilek ngan saye ade 2 orang..

then,kawan saye yg tadi tu calon petame,die masuk..saye yang calon kedue ni tetibe lak ai saket perut.ai,gedik betol perut nie..isk3..oh ye,saye jumpe collegemate merangkap floormate saye kat kmj,Maya..die lak calon ke-3..mintak kos kaunseling tu..tabik2

mase turn saye..mule2 die suro bdiri,then sebutkan nbo2 yang die tampal..saye ni rabun power 350,xpakai spek pulak..apelagi,tekedip-kedip mate ni,tapi alhamdulillah bole jawab btul.tepakse tipu kate spek patah,padahal adeje lam beg,juz benci nak pakai..hehe
then ade 3 panel..yang duk tengah tu lawak sket..mule2 die suro cakap pasal diri seniri..bantai jela sume saye cite.then die tanye result SPM aku..melihatkan result subjek agame saye lebih baik dai Sains,die tanye nape x jadi ustazah?nape nak amek Sains Pertanian?pastu saye pelagi,bantai jela jwb..merapu...isk..then soalan general die kasi,care-care nak atasi masalah mat rempit..adoila...saye da blur..serbe salah nak jawab ape..last2 saye jawab je gune isi yang agak hampeh dan xberape nak ekselen..haha,lantakla weh..

pastu die nak test English..ha..ni pon,abes tegagap-gagap..lebey dari Stacy lagi..ngee~ memg k.o. grammar sume tunggang langgang..ishh..kalau bab suare tu xtaula.. rase cam kuat,tapi selalunye kawan2 saye kate,aku ni cakap kuat pon tapi suare xberape nak klua,seolah2 saye bajet suare..aduhhh..sdeh btol..harapnye sore saye okla td..then mase last,diorang tanye mane slip result PSPM 1..ha..bolelak saye xbawak.ingtkan die nak sijil je,xtulis pon nak slip..selekeh betul! pastu saye keluar..punyela eksen wat muke bangge kat budak2 laen yang blum sampai turn..(konon2 aku bole jwb ngn ekselenla lam bilek td..haha!)..then ade yg tanye soalan2,.mase saye cite kat die sorang,saye bole rase hampir sume mate yang ade kat situ tengok saye,nak dengar cite saye..wahaha! pemes kejap..( xkembang..cop)

then nk balek,ayah xsampai2 lagi.penat kol x angkat..sejam setengah gak saye tunggu...bencinye penantian..dan sekarang akhirnye da sampai umah..legee..tp,esok ade lagi bende yang mencuakkan saye dan kanak-kanak matrix seluruh malaysia..result PSPM 2 kua esok!~
apepun,saye bedoa moge Allah akan bantu hambaNya niagar dimurahkan rezeki dan diberi limpahan rahmat..moge saye dapat lulus program pendidikan ni and dapat result gempak tuk second sem ni..amin~

11 comments:

nawez said...

isk.. ni mesti kes x prepare interview ni.. ntapape

dell~ said...

huhu..jiha..
aq mmg cuak ngan interbiu..
adei...
emm...ko mntx sains pertanian ke?

p/s: aq sokong ko jd ustazah...hi2

nedd said...

hehe~ la..rabun rupanya kamu....hehe..mmg x besh pakai spek..mu buat contct lens la..

fatin nazihah ashari said...

nawez: memang pon..haha!

dell:aku jd ustzh?adeh..xlayak kot..perangai sengal semacam je..huhuk

nedd: btol3..spek memg xbest..abes tudung jadi burok bile pakai..haha

nawez said...

aah la paten..ko patut jadik ustazah la.. takpon jadik lecturer ke.. ko kan alim.. kah3

fatin nazihah ashari said...

heh? perli nampak...cadangan x diterime..mekaseh

nedd said...

haha...mu pilih la spek yang cun lainkali...yang x kembang..yang kecik...

fatin nazihah ashari said...

huhu..yela nedd..rasenye sume aku pileh cm kcik.bile siap je,msti kembang gak.xde talent nk pile spek kot.huhu

.::annemishi::. said...

result kuar bila owh?

p/s: exam saya lagi smggu.. huhu..

nawez said...

saye cadangkan awak jadik lecturer jugak.. tapi ikot ske awak la~ huh

fatin nazihah ashari said...

anneh : bile2 die nak kuaa pon xpe.uhu

nawez : sile jgn gedik kat sini.haha

May 19, 2009

interview yang blur

arini bangun pagi je da rase xsedap hati..malas betul nak attend interview.ni untuk kos pendidikan..tapi ibu suro gak, yela sebagai back up.kite xtau mase depan camane kan,so janganla belagak macam bole dapat banyak tawaran je lepas2 ni kan?haha..!mase sampai UKM tu,memang ramai la calon.die buat dekat Fakulti Pendidikan..saye kene kat bilek Mikro 3..mase tunggu tu sempatla borak2 ngan sorang ni,name apetah xingat da..adeii..die budak matrix Melaka..kalau tengok secare kasar, memang pompuan monopoli intvw tu..laki yang same bilek ngan saye ade 2 orang..

then,kawan saye yg tadi tu calon petame,die masuk..saye yang calon kedue ni tetibe lak ai saket perut.ai,gedik betol perut nie..isk3..oh ye,saye jumpe collegemate merangkap floormate saye kat kmj,Maya..die lak calon ke-3..mintak kos kaunseling tu..tabik2

mase turn saye..mule2 die suro bdiri,then sebutkan nbo2 yang die tampal..saye ni rabun power 350,xpakai spek pulak..apelagi,tekedip-kedip mate ni,tapi alhamdulillah bole jawab btul.tepakse tipu kate spek patah,padahal adeje lam beg,juz benci nak pakai..hehe
then ade 3 panel..yang duk tengah tu lawak sket..mule2 die suro cakap pasal diri seniri..bantai jela sume saye cite.then die tanye result SPM aku..melihatkan result subjek agame saye lebih baik dai Sains,die tanye nape x jadi ustazah?nape nak amek Sains Pertanian?pastu saye pelagi,bantai jela jwb..merapu...isk..then soalan general die kasi,care-care nak atasi masalah mat rempit..adoila...saye da blur..serbe salah nak jawab ape..last2 saye jawab je gune isi yang agak hampeh dan xberape nak ekselen..haha,lantakla weh..

pastu die nak test English..ha..ni pon,abes tegagap-gagap..lebey dari Stacy lagi..ngee~ memg k.o. grammar sume tunggang langgang..ishh..kalau bab suare tu xtaula.. rase cam kuat,tapi selalunye kawan2 saye kate,aku ni cakap kuat pon tapi suare xberape nak klua,seolah2 saye bajet suare..aduhhh..sdeh btol..harapnye sore saye okla td..then mase last,diorang tanye mane slip result PSPM 1..ha..bolelak saye xbawak.ingtkan die nak sijil je,xtulis pon nak slip..selekeh betul! pastu saye keluar..punyela eksen wat muke bangge kat budak2 laen yang blum sampai turn..(konon2 aku bole jwb ngn ekselenla lam bilek td..haha!)..then ade yg tanye soalan2,.mase saye cite kat die sorang,saye bole rase hampir sume mate yang ade kat situ tengok saye,nak dengar cite saye..wahaha! pemes kejap..( xkembang..cop)

then nk balek,ayah xsampai2 lagi.penat kol x angkat..sejam setengah gak saye tunggu...bencinye penantian..dan sekarang akhirnye da sampai umah..legee..tp,esok ade lagi bende yang mencuakkan saye dan kanak-kanak matrix seluruh malaysia..result PSPM 2 kua esok!~
apepun,saye bedoa moge Allah akan bantu hambaNya niagar dimurahkan rezeki dan diberi limpahan rahmat..moge saye dapat lulus program pendidikan ni and dapat result gempak tuk second sem ni..amin~

11 comments:

nawez said...

isk.. ni mesti kes x prepare interview ni.. ntapape

dell~ said...

huhu..jiha..
aq mmg cuak ngan interbiu..
adei...
emm...ko mntx sains pertanian ke?

p/s: aq sokong ko jd ustazah...hi2

nedd said...

hehe~ la..rabun rupanya kamu....hehe..mmg x besh pakai spek..mu buat contct lens la..

fatin nazihah ashari said...

nawez: memang pon..haha!

dell:aku jd ustzh?adeh..xlayak kot..perangai sengal semacam je..huhuk

nedd: btol3..spek memg xbest..abes tudung jadi burok bile pakai..haha

nawez said...

aah la paten..ko patut jadik ustazah la.. takpon jadik lecturer ke.. ko kan alim.. kah3

fatin nazihah ashari said...

heh? perli nampak...cadangan x diterime..mekaseh

nedd said...

haha...mu pilih la spek yang cun lainkali...yang x kembang..yang kecik...

fatin nazihah ashari said...

huhu..yela nedd..rasenye sume aku pileh cm kcik.bile siap je,msti kembang gak.xde talent nk pile spek kot.huhu

.::annemishi::. said...

result kuar bila owh?

p/s: exam saya lagi smggu.. huhu..

nawez said...

saye cadangkan awak jadik lecturer jugak.. tapi ikot ske awak la~ huh

fatin nazihah ashari said...

anneh : bile2 die nak kuaa pon xpe.uhu

nawez : sile jgn gedik kat sini.haha