May 30, 2009

sesi mengenang jase para babbler dalam hidop

aku amat sedih lagi dukecite kerane telah di tag sebagai penakut, tidak self-konfiden dan juge suke melepaskan peluang yang emas yang keemasan warnenye.mengapekah aku di tagg sebegitu.kate-kate mereka amat menyedihkan diri ini yang sudah lame tidak berduke lara.huaaa~aku sedih.

ye..memang kite xnmpak diri kite macamane.kalau nak tau camane diri kite,orang sekeliling yang akan perasan akan sikap kite.aku telah mendengar atau dengan kate sebenarnye adelah terpakse mendengar bebelan dan babbling insan-insan yang suke membebel kat telinge aku nie.aku hanye mampu menadah telinga meskipun malas betol nak dengar.lagipun memang salah aku pon.sape suro perangai camtu an?dah memang da habit aku,nak wat camane.isk3..paten..paten..sebab tula ko kene dengar nasihat insan-insan babbler tuh.

penakut
aku bukan penakut okeh.disini bukanla penakut akan hantu apetah lagi haiwan-haiwan di rimba raye yang semestinye korang pon gerun jugak.penakut ini adelah tidak konpiden dalam buat satu2 keje.contoh mudah adelah driving.untok makluman,aku da ade lesen P..take note P ye,bukan L...namun kerane kepenakutan yang mendalam menjadikan aku kini maseh tekial-kial lagi lembap memandu kerete even itu adelah kete auto.huh.dicampor latihan intensif yang tidak cukop, aku hamper2 langgar kerete guest dalam usaha nak parking kat porch.lalu nawai telah membebel kepadeku.beliau ingat beliau hebat ke.dahla bawak kete laju cam rempit.pastu aritu mati enjin kat traffic light.hebatkah itu?tak perlu jawab.mestilah tidak jawapannye.-1st babbler is tagged.
the first babbler..muke cerie hendak menonton Sorga Chenta

tidak cukop kekonfidenan dalam diri
ini tebukti dalam banyak hal.

i)-interview yang blur
aku jawab dengan tidk konfiden kerane tak yakin dengan jawapan yang diberi kepade panel2 yang kacak dan anggun itu.abaikan kisah ini.tidak prlu dikenang.

ii)-cakap dengan strangers tapi diorang tak dengar
ini memang selalu terjadi.sampaikan aku kcik hati mereke2 ni buat xtau bile aku cakap dengan diorang.huaaa~macam contoh akak kerani kat KMJ.,mase register aku tanye akak tu pasal kunci bilek.pastu die wat bodoh je.sedihnye.mase kat kedai spek,aku tanye abang spek berape harge baiki spek.die wat bodoh.aku sedih.mase cakap dengan ayah aku,beliau buat tak tau jugak.aku sedih lagi.mengape mereke sangat 'kejam'?rupenye..menurut babbler yang pertame dan jugak Aisah,suare yang aku sangkekan kuat itu hanyelah seperti semut yang baru laher.bunyik amat bajet dan menahan suare.oh god.I x berniat pon.so,xperlu besedih lagi.-1st and 2nd babbler are tagged.
ini Aisah-second babbler.menutup wajahnye yang amat comel dari tayangan umum

iii)-ragu-ragu isi upu
haa..yang ni bukan salah aku.memangla kat syarat khas die kate "sekurang2nye CGPA 2.75 untuk course blablabla.."tapikan sile piker secare logik.tak semestinye pointer aku lebih dari tu,aku bole dapat kos tu.ramai lagi kot kanak2 laen yg lebih bijak akan pileh kos tesebut.(dirahsiekan name kos itu unt tujuan security).so aku mestila berstrategi dalam isi upu.janganla jadi lurus bendul.kalau contoh medik die kate at least pointer 3.33,takkanla aku apply gak.dah sah2 mesti budak 4 flat je dapat.apela..si para babbler tu pulak kondem aku xpecaye dirila, x yakin diri, apela..huh.taula mereke da masok U.kerek.kerek.dan kerek.hahaa.babblers tesebut adelah abang dan akak aku yang poyo.-1st and 3rd babblers are tagged.

melepaskan peluang yang emas warnenye
ini.ini memang salah aku.dah elok2 pihak USM kasik chance amek test Munsyi itu hari,aku pulak ikot sukehati dengan riang rie menidurkan diri kat bilek.kononnye semangat sangat nak balek rumah,so xde mood nak amek test personaliti yang bosan ituh.and dapat tau tadi,my frens, Epa and Sue da dapat offer sambung ijazah kat USM..oh no..aku berase kuciwa dan amat kesel.ye..kesel yang mendalam.lalu setelah cerite penyesalan kat ibu,babbling session brmule.dan telinge ini ditadah dengan penuh dukecite ditambah abang juge turut menyebok dalam sesi bebelan itu.memang bizibodi.
-3rd and 4th babbler is tagged.


third and fourth babbler.ini wajah mereke dihospital dan amat keletihan

biarla.lepas ni kenela ubah perangai an.malasla nae
p lagik.kawan-kawan sile jangan jadi macam saye okeh.*apehal tah byk betol kaler tuk post kalini.

kesimpulannye,sebenarnye bebelan mereke ni bukanla sesuatu yang patut dirungutkan.banyak sebenarnye hikmah kalau tengok dari sudut positif.tepulang pade diri nak menilai macamane.apepon,aku amat-amat appreciate bebelan bergune mereke.tanpe bebelan mereka,mesti sampai sekarang aku xsedar2 kelemahan diri lagi..hehee

or now,maybe i should call them

my adviser

*susunan para babblers adelah menurut flow kisah yang mule2 hingge yg latest blaku.kalau nak ikut turutan kasih sayang,mestila my ibu da 4th babbler dpt ranking teratas..huhu

*nak pegi bertape bine keyakinan diri kejap.

10 comments:

crixerity said...

haiz...nasib baik aku tak kena tag jadi babbler ke 5..
XD
senang je la bina konfiden ni. memula kan, kau kena fikir, dia antara kau nak dengan taknak je..tak ada kat tengah2 dan tak ada alasan. nak buat, taknak dah, diam.

pastu, kau fikir la masa depan ye...
:)

nedd said...

huaaaa.....hehe...ku pulak msalah confident....otak suka pk negatif! haish...cane ea????? benci2!!!!

.::annemishi::. said...

hurm... yg no 3 tuh..
may b.. ur voice is not loud enough,perhaps.. akak tuh x dgar ke...
haha..klo rsa cm dh mmg kuat..tuh slah akak tuh laa.. she's not doing her job well... huhu..

liyana [syncro] said...

haha..
mcm2 pe'el kite ni kan?

..SuRaYa..=).. said...

sbr je la jiha..diaorg juz ckp tuk kta perbetulkn dri kita..
so,da tau part mane yg slalu kne tego,ubah la..

mmg sush nk wat perubhn drastik..ubah la slow2..

jiha boleh!!!

fatin nazihah ashari said...

fuyo..festaim aku bukak2 je,trus byk komen

mirul:ye btol,aku akan ikut ckp anda itu

nedd: tula kan.xpela nedd,same2 kite cube mengubah sikap kite supaye lbih positif

aneh: agaknyela.aku pon xsure sape yg bsalah lam hal ni.huhu

yana: macam-macam ada.haha

sue:baek cik puan.saye akan cube..wink*

nawez said...

seb baek gambar i cumil. wakaka

komen:
yes! sile konfiden! salah pon konfiden jugak! kite kene sentiase menegakkan benang yang basah! wuwu!~

fatin nazihah ashari said...

1st babbler dtg membizibodi.
yela..ape2 aje

:: atique :: said...

weyh..
ko kn dh pegi spies..
mantap lah tuh..
yakion lah tu..
bleyh bg komen ngis2...
hak23

fatin nazihah ashari said...

haha..
cis2
kemantapanku hanye sekejap saje..huk3
nanges aritu pon sbb ade feel
skang feel da pudar ar plak..
aduss..huhu

May 30, 2009

sesi mengenang jase para babbler dalam hidop

aku amat sedih lagi dukecite kerane telah di tag sebagai penakut, tidak self-konfiden dan juge suke melepaskan peluang yang emas yang keemasan warnenye.mengapekah aku di tagg sebegitu.kate-kate mereka amat menyedihkan diri ini yang sudah lame tidak berduke lara.huaaa~aku sedih.

ye..memang kite xnmpak diri kite macamane.kalau nak tau camane diri kite,orang sekeliling yang akan perasan akan sikap kite.aku telah mendengar atau dengan kate sebenarnye adelah terpakse mendengar bebelan dan babbling insan-insan yang suke membebel kat telinge aku nie.aku hanye mampu menadah telinga meskipun malas betol nak dengar.lagipun memang salah aku pon.sape suro perangai camtu an?dah memang da habit aku,nak wat camane.isk3..paten..paten..sebab tula ko kene dengar nasihat insan-insan babbler tuh.

penakut
aku bukan penakut okeh.disini bukanla penakut akan hantu apetah lagi haiwan-haiwan di rimba raye yang semestinye korang pon gerun jugak.penakut ini adelah tidak konpiden dalam buat satu2 keje.contoh mudah adelah driving.untok makluman,aku da ade lesen P..take note P ye,bukan L...namun kerane kepenakutan yang mendalam menjadikan aku kini maseh tekial-kial lagi lembap memandu kerete even itu adelah kete auto.huh.dicampor latihan intensif yang tidak cukop, aku hamper2 langgar kerete guest dalam usaha nak parking kat porch.lalu nawai telah membebel kepadeku.beliau ingat beliau hebat ke.dahla bawak kete laju cam rempit.pastu aritu mati enjin kat traffic light.hebatkah itu?tak perlu jawab.mestilah tidak jawapannye.-1st babbler is tagged.
the first babbler..muke cerie hendak menonton Sorga Chenta

tidak cukop kekonfidenan dalam diri
ini tebukti dalam banyak hal.

i)-interview yang blur
aku jawab dengan tidk konfiden kerane tak yakin dengan jawapan yang diberi kepade panel2 yang kacak dan anggun itu.abaikan kisah ini.tidak prlu dikenang.

ii)-cakap dengan strangers tapi diorang tak dengar
ini memang selalu terjadi.sampaikan aku kcik hati mereke2 ni buat xtau bile aku cakap dengan diorang.huaaa~macam contoh akak kerani kat KMJ.,mase register aku tanye akak tu pasal kunci bilek.pastu die wat bodoh je.sedihnye.mase kat kedai spek,aku tanye abang spek berape harge baiki spek.die wat bodoh.aku sedih.mase cakap dengan ayah aku,beliau buat tak tau jugak.aku sedih lagi.mengape mereke sangat 'kejam'?rupenye..menurut babbler yang pertame dan jugak Aisah,suare yang aku sangkekan kuat itu hanyelah seperti semut yang baru laher.bunyik amat bajet dan menahan suare.oh god.I x berniat pon.so,xperlu besedih lagi.-1st and 2nd babbler are tagged.
ini Aisah-second babbler.menutup wajahnye yang amat comel dari tayangan umum

iii)-ragu-ragu isi upu
haa..yang ni bukan salah aku.memangla kat syarat khas die kate "sekurang2nye CGPA 2.75 untuk course blablabla.."tapikan sile piker secare logik.tak semestinye pointer aku lebih dari tu,aku bole dapat kos tu.ramai lagi kot kanak2 laen yg lebih bijak akan pileh kos tesebut.(dirahsiekan name kos itu unt tujuan security).so aku mestila berstrategi dalam isi upu.janganla jadi lurus bendul.kalau contoh medik die kate at least pointer 3.33,takkanla aku apply gak.dah sah2 mesti budak 4 flat je dapat.apela..si para babbler tu pulak kondem aku xpecaye dirila, x yakin diri, apela..huh.taula mereke da masok U.kerek.kerek.dan kerek.hahaa.babblers tesebut adelah abang dan akak aku yang poyo.-1st and 3rd babblers are tagged.

melepaskan peluang yang emas warnenye
ini.ini memang salah aku.dah elok2 pihak USM kasik chance amek test Munsyi itu hari,aku pulak ikot sukehati dengan riang rie menidurkan diri kat bilek.kononnye semangat sangat nak balek rumah,so xde mood nak amek test personaliti yang bosan ituh.and dapat tau tadi,my frens, Epa and Sue da dapat offer sambung ijazah kat USM..oh no..aku berase kuciwa dan amat kesel.ye..kesel yang mendalam.lalu setelah cerite penyesalan kat ibu,babbling session brmule.dan telinge ini ditadah dengan penuh dukecite ditambah abang juge turut menyebok dalam sesi bebelan itu.memang bizibodi.
-3rd and 4th babbler is tagged.


third and fourth babbler.ini wajah mereke dihospital dan amat keletihan

biarla.lepas ni kenela ubah perangai an.malasla nae
p lagik.kawan-kawan sile jangan jadi macam saye okeh.*apehal tah byk betol kaler tuk post kalini.

kesimpulannye,sebenarnye bebelan mereke ni bukanla sesuatu yang patut dirungutkan.banyak sebenarnye hikmah kalau tengok dari sudut positif.tepulang pade diri nak menilai macamane.apepon,aku amat-amat appreciate bebelan bergune mereke.tanpe bebelan mereka,mesti sampai sekarang aku xsedar2 kelemahan diri lagi..hehee

or now,maybe i should call them

my adviser

*susunan para babblers adelah menurut flow kisah yang mule2 hingge yg latest blaku.kalau nak ikut turutan kasih sayang,mestila my ibu da 4th babbler dpt ranking teratas..huhu

*nak pegi bertape bine keyakinan diri kejap.

10 comments:

crixerity said...

haiz...nasib baik aku tak kena tag jadi babbler ke 5..
XD
senang je la bina konfiden ni. memula kan, kau kena fikir, dia antara kau nak dengan taknak je..tak ada kat tengah2 dan tak ada alasan. nak buat, taknak dah, diam.

pastu, kau fikir la masa depan ye...
:)

nedd said...

huaaaa.....hehe...ku pulak msalah confident....otak suka pk negatif! haish...cane ea????? benci2!!!!

.::annemishi::. said...

hurm... yg no 3 tuh..
may b.. ur voice is not loud enough,perhaps.. akak tuh x dgar ke...
haha..klo rsa cm dh mmg kuat..tuh slah akak tuh laa.. she's not doing her job well... huhu..

liyana [syncro] said...

haha..
mcm2 pe'el kite ni kan?

..SuRaYa..=).. said...

sbr je la jiha..diaorg juz ckp tuk kta perbetulkn dri kita..
so,da tau part mane yg slalu kne tego,ubah la..

mmg sush nk wat perubhn drastik..ubah la slow2..

jiha boleh!!!

fatin nazihah ashari said...

fuyo..festaim aku bukak2 je,trus byk komen

mirul:ye btol,aku akan ikut ckp anda itu

nedd: tula kan.xpela nedd,same2 kite cube mengubah sikap kite supaye lbih positif

aneh: agaknyela.aku pon xsure sape yg bsalah lam hal ni.huhu

yana: macam-macam ada.haha

sue:baek cik puan.saye akan cube..wink*

nawez said...

seb baek gambar i cumil. wakaka

komen:
yes! sile konfiden! salah pon konfiden jugak! kite kene sentiase menegakkan benang yang basah! wuwu!~

fatin nazihah ashari said...

1st babbler dtg membizibodi.
yela..ape2 aje

:: atique :: said...

weyh..
ko kn dh pegi spies..
mantap lah tuh..
yakion lah tu..
bleyh bg komen ngis2...
hak23

fatin nazihah ashari said...

haha..
cis2
kemantapanku hanye sekejap saje..huk3
nanges aritu pon sbb ade feel
skang feel da pudar ar plak..
aduss..huhu