May 22, 2009

Yeop..janganla tengok je bola tuh

bismillah

hmm...segale persoalan akhirnye dah pun terungkai.dan akhirnye,satu keputusan yang ditunggu-tunggu oleh semua rakyat Malaysia dah terjawab..ha..mesti korang boleh teka kan pasal ape? mestila pasal 'pebalahan' merebut tempat kelahiran sorang mamat bername Yeop bin Samat..yang kini bekerje sebagai sorang peladang profesional di Tronoh..haha! bukan2..apelagi kalau bukan pasal Perak.ye..da berkurun kot masalah ni,dan hari ni segalenye dah terungkai.

actually,keputusan Mahkamah Rayuan hari ni amatla membuatkan hati ini xpuas hati dan bengkek jugakla.aish..tension2..bukan nak melawan,membantah keputusan yang da dibuat,cume rase cam xsuke dan mluat..hoh..aku tahula aku ni bukannye pandai pun selok-belok politik ni, apetah lagi nak komen dan membebel dengan begitu banyak mengikut emosi..juz nak kongsi ape yang aku rase..oh ye..mesti ade korang-korang yang bace ni tedetik kat hati seperti contoh "ekeele minah ni,cakap pasal politik la plak,cam bagus kot" atau "ha..ni mesti pro-PR ni,poyola" atau "budak mentah ni cam terer je politik" atau "wei,mane bole cakap hal sensitif,pikerla perasaan pembace yg pro-BN"...ngeee~ aku tau mesti ade punyela..manusie..biasela macam-macam pemikiran dan andaian yang ade kan?

ha..jadi pade sape-sape yang ade piker macam di ats,meh aku nak jawab..."sukatila nak cakap pasal politik pun,bukannye aku ngumpat hal korang"..."so what kalau aku sokong PR pun?bukan nye i pegi rompak kedai emas Wah Chan pun".."memangle aku xteror politik,at least aku amek tahu pasal hal negara dan pekembangannye,bukan cam certain orang yang macam katak bawah tempurung.study 24jam,dapat result gmpak tapi hal sekeliling langsung xtau.. "..."nak jage hati pro-BN?oops, bukannye aku cakap teruk2 pun,adeke aku kutuk BN?xdekan..so sile jangan nak keco pulak"..erk..ok ke jawapan?ok an? ouh timekaseh..i kno that,janganla puji lebih-lebih pulak..sile muntah sekarang



tuala ade lambang Perak..comel kan..ngee~~

ha..mesti ade certain yang xtau kan ape da jadi..actually diumumkn MB Perak yang sah adelah Encik Zambry dari BN..tahniah la diucapkan..moge beliau jalankan amanah yang rakyat 'bagi' dengan sebaiknye..janganla khianat amanah..sesungguhnye khianat tu sifat orang munafik..dan kite sebagai rakyat ni mariah mendoakan yang terbaik buat beliau,agar memimpin dengan sebaik-baiknye,tanpe buat kerje-kerje yang tak sepatutnye..dan kepade Ir Nizar,wish all the best to you..even aku bukan rakyat Perak pon, aku tetap sayangkan beliau..hehee~~


"Saya akur dengan keputusan ini dan pihak saya akan membuat permohonan ke Mahkamah Persekutuan agar kes ini dapat dirujuk ke mahkamah berkenaan untuk membuat keputusan," -Nizar

p/s: kepade cik Kiah bukan name sebenar,sile take note negeri anda sekarang ni orang laen yang pimpin..jangan silap info cam aritu lagi ek..haha

10 comments:

nedd said...

macam2 kan..agak x puas hati gak la~

nawez said...

ooooo... baru tau... bn menang la plaksn rupenye.. isk2 sadis sunggoh seb baek i nak gi interndah. tak payah la nk duduk bawah pimpinan zambry itu~ oyey

fatin nazihah ashari said...

nedd: memg3

nawai:kan da kate,naseb bek cik kiah bukn name sbnr bace entry ni,kalu x mesti ketinggalan lg..huaa~

crixerity said...

hehe...kenapa pula orang lain yang pimpin?
zambry kot yang pimpin...mana ada orang lain..hehe

fatin nazihah ashari said...

mirul: zambry itu adela org laen.sekian~huhu

crixerity said...

adakah anda pasti?
hujah?
bukti?
argumen?
ada tak fallasi?
:p

fatin nazihah ashari said...

ehem..sile jgn buat argumen tak betauliah kat sini.pi maen jauh2 mirul.pujuk ayah ko amek aku masuk upm ade bgus gak.haha

liyana [syncro] said...

umm...
aku sbg rakyat perak..
anak jati perak..

mmg agak terkilan jugak..
bkn terkilan sbb ape..
isk..sbb umum sedia mklum senanye.. rakyat mmg pilih PR kat perak nih..
kalo x, camne pulak PR leh menang dlu kan..?
tu semuanya dgn bantuan Allah..

PR ade duit ker nk rasuah org? anda tentu buleh pk kan?

so..nape lar dok gila kuase sgt? ish..kuasa Tuhan tu lebih lg drpd kuasa diorg.. ish.. serah je lar kat Tuhan..!

chow~


**pape pon aku x puas hati dgn org kg aku yg sememangnye umno-bn totok.. bygkan.. org kg aku ninggal, org2 kg mmg tau lar famili arwah ni sokong PAS.. pastu peginye sorok brg nk kebumikn mayat tu! budus gapo? agak ler org ninggal, diorg buat cmtu.. dgn imam pon tlibat dgn kes nih.. btoi ler jahat.. dh lar brg2 tu bkn hak diorg, duit org ramai.. nguks!**

fatin nazihah ashari said...

loo
giler ah sebab politik jd cmni
ape mereke itu mengong?

kawan aku kg die cmtu gak
sebab bebeze fahaman politik,
smpaikan org tu ninggal pun duk boikot..
kalau org parti die ninggal,
abes dari mandi smpai kbumi,
puak2 die bgotongroyong

bunguks lagi budus..
laen parti pon,agak-agakla
kan sedare sesame islam

nila umat sekarang,bepecah belah x sedar diri..

ee..geram plak aku..huhu

liyana [syncro] said...

ntah lar mereka..
benda tu wajib..

org ninggal diorg buat gitu..
sampai masa diorg nnti?
ish3..

May 22, 2009

Yeop..janganla tengok je bola tuh

bismillah

hmm...segale persoalan akhirnye dah pun terungkai.dan akhirnye,satu keputusan yang ditunggu-tunggu oleh semua rakyat Malaysia dah terjawab..ha..mesti korang boleh teka kan pasal ape? mestila pasal 'pebalahan' merebut tempat kelahiran sorang mamat bername Yeop bin Samat..yang kini bekerje sebagai sorang peladang profesional di Tronoh..haha! bukan2..apelagi kalau bukan pasal Perak.ye..da berkurun kot masalah ni,dan hari ni segalenye dah terungkai.

actually,keputusan Mahkamah Rayuan hari ni amatla membuatkan hati ini xpuas hati dan bengkek jugakla.aish..tension2..bukan nak melawan,membantah keputusan yang da dibuat,cume rase cam xsuke dan mluat..hoh..aku tahula aku ni bukannye pandai pun selok-belok politik ni, apetah lagi nak komen dan membebel dengan begitu banyak mengikut emosi..juz nak kongsi ape yang aku rase..oh ye..mesti ade korang-korang yang bace ni tedetik kat hati seperti contoh "ekeele minah ni,cakap pasal politik la plak,cam bagus kot" atau "ha..ni mesti pro-PR ni,poyola" atau "budak mentah ni cam terer je politik" atau "wei,mane bole cakap hal sensitif,pikerla perasaan pembace yg pro-BN"...ngeee~ aku tau mesti ade punyela..manusie..biasela macam-macam pemikiran dan andaian yang ade kan?

ha..jadi pade sape-sape yang ade piker macam di ats,meh aku nak jawab..."sukatila nak cakap pasal politik pun,bukannye aku ngumpat hal korang"..."so what kalau aku sokong PR pun?bukan nye i pegi rompak kedai emas Wah Chan pun".."memangle aku xteror politik,at least aku amek tahu pasal hal negara dan pekembangannye,bukan cam certain orang yang macam katak bawah tempurung.study 24jam,dapat result gmpak tapi hal sekeliling langsung xtau.. "..."nak jage hati pro-BN?oops, bukannye aku cakap teruk2 pun,adeke aku kutuk BN?xdekan..so sile jangan nak keco pulak"..erk..ok ke jawapan?ok an? ouh timekaseh..i kno that,janganla puji lebih-lebih pulak..sile muntah sekarang



tuala ade lambang Perak..comel kan..ngee~~

ha..mesti ade certain yang xtau kan ape da jadi..actually diumumkn MB Perak yang sah adelah Encik Zambry dari BN..tahniah la diucapkan..moge beliau jalankan amanah yang rakyat 'bagi' dengan sebaiknye..janganla khianat amanah..sesungguhnye khianat tu sifat orang munafik..dan kite sebagai rakyat ni mariah mendoakan yang terbaik buat beliau,agar memimpin dengan sebaik-baiknye,tanpe buat kerje-kerje yang tak sepatutnye..dan kepade Ir Nizar,wish all the best to you..even aku bukan rakyat Perak pon, aku tetap sayangkan beliau..hehee~~


"Saya akur dengan keputusan ini dan pihak saya akan membuat permohonan ke Mahkamah Persekutuan agar kes ini dapat dirujuk ke mahkamah berkenaan untuk membuat keputusan," -Nizar

p/s: kepade cik Kiah bukan name sebenar,sile take note negeri anda sekarang ni orang laen yang pimpin..jangan silap info cam aritu lagi ek..haha

10 comments:

nedd said...

macam2 kan..agak x puas hati gak la~

nawez said...

ooooo... baru tau... bn menang la plaksn rupenye.. isk2 sadis sunggoh seb baek i nak gi interndah. tak payah la nk duduk bawah pimpinan zambry itu~ oyey

fatin nazihah ashari said...

nedd: memg3

nawai:kan da kate,naseb bek cik kiah bukn name sbnr bace entry ni,kalu x mesti ketinggalan lg..huaa~

crixerity said...

hehe...kenapa pula orang lain yang pimpin?
zambry kot yang pimpin...mana ada orang lain..hehe

fatin nazihah ashari said...

mirul: zambry itu adela org laen.sekian~huhu

crixerity said...

adakah anda pasti?
hujah?
bukti?
argumen?
ada tak fallasi?
:p

fatin nazihah ashari said...

ehem..sile jgn buat argumen tak betauliah kat sini.pi maen jauh2 mirul.pujuk ayah ko amek aku masuk upm ade bgus gak.haha

liyana [syncro] said...

umm...
aku sbg rakyat perak..
anak jati perak..

mmg agak terkilan jugak..
bkn terkilan sbb ape..
isk..sbb umum sedia mklum senanye.. rakyat mmg pilih PR kat perak nih..
kalo x, camne pulak PR leh menang dlu kan..?
tu semuanya dgn bantuan Allah..

PR ade duit ker nk rasuah org? anda tentu buleh pk kan?

so..nape lar dok gila kuase sgt? ish..kuasa Tuhan tu lebih lg drpd kuasa diorg.. ish.. serah je lar kat Tuhan..!

chow~


**pape pon aku x puas hati dgn org kg aku yg sememangnye umno-bn totok.. bygkan.. org kg aku ninggal, org2 kg mmg tau lar famili arwah ni sokong PAS.. pastu peginye sorok brg nk kebumikn mayat tu! budus gapo? agak ler org ninggal, diorg buat cmtu.. dgn imam pon tlibat dgn kes nih.. btoi ler jahat.. dh lar brg2 tu bkn hak diorg, duit org ramai.. nguks!**

fatin nazihah ashari said...

loo
giler ah sebab politik jd cmni
ape mereke itu mengong?

kawan aku kg die cmtu gak
sebab bebeze fahaman politik,
smpaikan org tu ninggal pun duk boikot..
kalau org parti die ninggal,
abes dari mandi smpai kbumi,
puak2 die bgotongroyong

bunguks lagi budus..
laen parti pon,agak-agakla
kan sedare sesame islam

nila umat sekarang,bepecah belah x sedar diri..

ee..geram plak aku..huhu

liyana [syncro] said...

ntah lar mereka..
benda tu wajib..

org ninggal diorg buat gitu..
sampai masa diorg nnti?
ish3..