June 17, 2009

coklat cili tidak pedas

petang semalam,iaitu hari selase.adekku yang paling last bername Una baru balik dari lawatan ke kilang coklat kat mane ntah.die bawak balek 2 bungkus coklat untuk kuarge yang setia menanti kepulangan adinda di rumah ecece poyo ayat.guess what, salah satu bungkus coklat tu memang menimbulkan kontroversi la,haha.tak penah dalam hidup ini melihat coklat yang begitu advance perasenye.ye,itulah coklat berperase cili.

ini coklatnye.cili yang xpower pon..lalalaal~

ok lawak bukan.tidak lawak tidak mengape.tak berdose pun.dan bile dimakan,mule-mule kunyah rase die macam coklat Cadbury je,sedap berkrim.tapi bile da hancur nak telan tu,rase cili tu mule serlahkan kepowerannye yang xberape power..memang kreatif lagi kelakar pencipta coklat tu.agak-agak pencipte tu orang Melake kot suke makan pedas.tapi i told you la kan,takdela pedas mane pun.majoriti lidahku menyatekan coklat ni lemak berkrim dan kepedasan tu tak bejaye menyerlahkan kepowerannye.tak pecaye sile makan sendiri.

saye nak makan coklat Almond tu,tapi Una bagi makcik saye yang kami gelar sebagai 'mummy' pulak.wuuuu...sedihnye.tidak mengapelah.tak kesah pon.

p/s: ade coklat perase cencaluk atau tempoyak tak? nak belila..;)

12 comments:

ainShahajar said...

tapi rase mcm cili boh tak bape masak laa...

mcm sumting je..tak tau la coklat yg nih

.::annemishi::. said...

ada x perisa sambal ke, gulai ke..

nedd said...

penah jumpa..kat chocolate house in penang..haha..tapi x berani nak beli..

coklat tongkat ali pun ada..caya tak??x caya, gi la choco house kat penang uh..haha~

nawez said...

annoyingnye coklat perise tempoyak. merosakkan reputasi coklat2 dunia jek. for sure i bunoh pencipte coklat tersebot. hoh.

crixerity said...

jihah!! kilang beryls eyh? dekat gila dengan rumah aku kot..ahahahaaa

dell~ said...

sepatutnye ko simpan kat aq jugak..
ni ko mkn sorg2 je...

fatin nazihah ashari said...

kak ain : cili boh xmasak?coklat yg ni mcm cili padi xsempat mature kene petik dah ;)

anneh : xde..ko ciptela pastu mkn n muntah sorg2..haha

nedd : tongkat ali?memg advance..sesuai unt pakcik2 yg maseh minat coki2 tapi segan nk beli..hik3

akak : ecece lepas tu hantu tempoyak dtg menuntut bele baru tau ;)

mirul : aah.beryls..huhu..aku nmpak die tulis manufacture dri seri kmbgan..yela tu kg hang.huhu

dell : cmne nk bg.kalau ajak ko nti sume ko pulun.rugila saye..haha

nuruddin | Ray said...

cerita ni mcm ciplak kat mane2 jer...gambar pon same...
wakakaka...
wiwit~~

dell~ said...

huh..itu alasan semestinya..
klo bg kmo..rugi sy pulak...haha

fatin nazihah ashari said...

abang : gambar tu memg curik punye.cerite pon cilok idea jugak.tapi care penceritaan saye lebeh detail dan menarek..pewwit~~

dell : da habes da coklat dell..apo nak dikato..sile tabah..hik3

ainShahajar said...

oo..muda2 dah petik

ok kot..tak lah rase mcm serbuk cili boh tu..mcm pelik

beryls..hahah..jarang nmpk je.hu

amboi nawar....smpy nak berbunuh2..haha

crixerity said...

haha..bangga seyh kau makan keluaran kampung aku..
:D

dah la nak datang belajar upm

June 17, 2009

coklat cili tidak pedas

petang semalam,iaitu hari selase.adekku yang paling last bername Una baru balik dari lawatan ke kilang coklat kat mane ntah.die bawak balek 2 bungkus coklat untuk kuarge yang setia menanti kepulangan adinda di rumah ecece poyo ayat.guess what, salah satu bungkus coklat tu memang menimbulkan kontroversi la,haha.tak penah dalam hidup ini melihat coklat yang begitu advance perasenye.ye,itulah coklat berperase cili.

ini coklatnye.cili yang xpower pon..lalalaal~

ok lawak bukan.tidak lawak tidak mengape.tak berdose pun.dan bile dimakan,mule-mule kunyah rase die macam coklat Cadbury je,sedap berkrim.tapi bile da hancur nak telan tu,rase cili tu mule serlahkan kepowerannye yang xberape power..memang kreatif lagi kelakar pencipta coklat tu.agak-agak pencipte tu orang Melake kot suke makan pedas.tapi i told you la kan,takdela pedas mane pun.majoriti lidahku menyatekan coklat ni lemak berkrim dan kepedasan tu tak bejaye menyerlahkan kepowerannye.tak pecaye sile makan sendiri.

saye nak makan coklat Almond tu,tapi Una bagi makcik saye yang kami gelar sebagai 'mummy' pulak.wuuuu...sedihnye.tidak mengapelah.tak kesah pon.

p/s: ade coklat perase cencaluk atau tempoyak tak? nak belila..;)

12 comments:

ainShahajar said...

tapi rase mcm cili boh tak bape masak laa...

mcm sumting je..tak tau la coklat yg nih

.::annemishi::. said...

ada x perisa sambal ke, gulai ke..

nedd said...

penah jumpa..kat chocolate house in penang..haha..tapi x berani nak beli..

coklat tongkat ali pun ada..caya tak??x caya, gi la choco house kat penang uh..haha~

nawez said...

annoyingnye coklat perise tempoyak. merosakkan reputasi coklat2 dunia jek. for sure i bunoh pencipte coklat tersebot. hoh.

crixerity said...

jihah!! kilang beryls eyh? dekat gila dengan rumah aku kot..ahahahaaa

dell~ said...

sepatutnye ko simpan kat aq jugak..
ni ko mkn sorg2 je...

fatin nazihah ashari said...

kak ain : cili boh xmasak?coklat yg ni mcm cili padi xsempat mature kene petik dah ;)

anneh : xde..ko ciptela pastu mkn n muntah sorg2..haha

nedd : tongkat ali?memg advance..sesuai unt pakcik2 yg maseh minat coki2 tapi segan nk beli..hik3

akak : ecece lepas tu hantu tempoyak dtg menuntut bele baru tau ;)

mirul : aah.beryls..huhu..aku nmpak die tulis manufacture dri seri kmbgan..yela tu kg hang.huhu

dell : cmne nk bg.kalau ajak ko nti sume ko pulun.rugila saye..haha

nuruddin | Ray said...

cerita ni mcm ciplak kat mane2 jer...gambar pon same...
wakakaka...
wiwit~~

dell~ said...

huh..itu alasan semestinya..
klo bg kmo..rugi sy pulak...haha

fatin nazihah ashari said...

abang : gambar tu memg curik punye.cerite pon cilok idea jugak.tapi care penceritaan saye lebeh detail dan menarek..pewwit~~

dell : da habes da coklat dell..apo nak dikato..sile tabah..hik3

ainShahajar said...

oo..muda2 dah petik

ok kot..tak lah rase mcm serbuk cili boh tu..mcm pelik

beryls..hahah..jarang nmpk je.hu

amboi nawar....smpy nak berbunuh2..haha

crixerity said...

haha..bangga seyh kau makan keluaran kampung aku..
:D

dah la nak datang belajar upm