June 04, 2009

tiade tajuk yang sesuai untuk entry yang tahpape ini

"lebih sayang kucing dari anak sendiri"

"wanita solehah kuburnya berbau harum"

"pemimpin zalim yang dibenci apabila mati kuburnya meletup"


hmm..ok,sini nak bagi one question kat semue.sekali bace tige ayat di atas,apekah first impression korang pade ayat-ayat tesebut?

i know,mesti ramai rase kesemua tersebut merupakan 3 baris ayat memandangkan perkataan dalam satu ayat amatlah panjang

3 wanita solehah..insyaAllah..dari kiri: wa, una, ibu =)

surprisely,ia bukanlah ayat daripade kata-kata manusia biasa,apetah lagi kata-kata para cendekiawan terkemuka di dunia ini.ketiga-tige baris tersebut merupakan tajuk bagi 3 buah drama Indonesia yang pernah ditayangkan kat tv Malaysia..hehehee..lawak kan?kan? tak lawak sudah.

komen:napela panjang benar tajuk cerite..dari tajuk je penonton dah boleh agak apekah klimaks dari drama tesebut..huhu..untok drama petame,mestila kisah seorang ibu yang amat2 sayang kucing sampai xhiraukan anak die ( aku siap tonton dengan adik aku,memang direct lagi kebudakan ceritenye)..drama kedua,mestila ade babak kubur wanita soehah berbau wangi..drama ketige lagi best,dalam iklan siap tunjuk kubur meletup.dah tau dah klimaks cite tu ape.pelik kan.tajuk die mcm xsesuai je..hehe..orang buatlah berkias siket.barulah penonton macam suspen nak tengok..hahaha

bukan nak racist,bukan nak pertikaikan drama-drama yang ilmiah itu.kontennye amat bagus ye,memberi keinsafan dan mesej keagamaan memang xbole dipertikai untuk drama kedua dan ketiga.cume rase agak lawak dengan tajuknye yang panjang ke hujung dunie..haha..biarla mereke..trend mereke kot..=)

*abang ku yang cadangkan untok cerite pasal mende ni..kalau sape2 xpuas hati,sile marah beliau.saye hanye menurut perintah sebagai adik yang baek..peace~~

14 comments:

ainShahajar said...

permulaan cerita penuh dengan penghinaan..kezaliman...kesusahan.. sume lah sifat2 mungkar ada disitu.. lama..2 jam

setgh jam terakhir..adalah pembalasan...

suka tgk pembalasan saja..

haha

nawez said...

hahahahha lawak gile tajuk drama..

mungken tajuk drama yang tragik dan saspen begitu dapat menarek minat penonton untuk menonton drama itu dengan lebih lanjut agar mereke dapat memahami ngape name begitu digunekan untuk drama itu.

fareha said...

iye2..
ade tgk tp kt iklan la..
hehe..

dell~ said...

asal aq xtaw pown jiha?hahaha

fatin nazihah ashari said...

kak ain: wah..pastinye anda seorang kipas-susa-mati filem indon hinggekan bjaye menonton drama tsebut hingge ke akhernye..syabas ;P

akak: ye..say jue bependapat seperti anda,cik-kiah-bukan-name-sebenar

fareha :eh2.rugi sungguh tidak meyaksikannye..tak menape,tengok iklan pun suda memadai..huhu

dell: tula hang..duk maen tenet je,xtengok tv..haha

..SuRaYa..=).. said...

huhu..ak pun sma dgn dell..
ak tk tau pn kewujudan cerita2 ats nie..
huhu..

nedd said...

aku tgk tajuk pon musykil...
1st time dgr, brkerut gak lah dahi ni...huahaha~

fatin nazihah ashari said...

sue: huhu.xpe,xmasuk exam..

nedd: hahahahahaha

dell~ said...

ko cm taw2 je aq xtgk tb...
aq wat kerja umah r...
merangkap bibix...

fatin nazihah ashari said...

dell..yeke?
bukan ko asek tido jeke
hahaha..
guro..peace~~

crixerity said...

tak pernah tengok pun jihah..hurm..
best ke?
huhu..rajin tengok tv mu nih..

fatin nazihah ashari said...

mirul..
bukannye aku suke tgok tv..
aku tgok iklan je..
baek tido dri tgok drama2 tesebut..;)

nash said...

huu...blog yg bgos..
emm..
dunn0 wat to say..
akhe kate..

yenna sep ting ga la??
aiyo0yo0...
veyamuder..callo bette..
hak2..

-this is da comment-

fatin nazihah ashari said...

din..ko xperlu tunjukkan ketereran bahase tamil kat cni..
kak tin xde member bgse india..
lupekan jela trick ko nk pikat gadis india..okeh..wahaha

June 04, 2009

tiade tajuk yang sesuai untuk entry yang tahpape ini

"lebih sayang kucing dari anak sendiri"

"wanita solehah kuburnya berbau harum"

"pemimpin zalim yang dibenci apabila mati kuburnya meletup"


hmm..ok,sini nak bagi one question kat semue.sekali bace tige ayat di atas,apekah first impression korang pade ayat-ayat tesebut?

i know,mesti ramai rase kesemua tersebut merupakan 3 baris ayat memandangkan perkataan dalam satu ayat amatlah panjang

3 wanita solehah..insyaAllah..dari kiri: wa, una, ibu =)

surprisely,ia bukanlah ayat daripade kata-kata manusia biasa,apetah lagi kata-kata para cendekiawan terkemuka di dunia ini.ketiga-tige baris tersebut merupakan tajuk bagi 3 buah drama Indonesia yang pernah ditayangkan kat tv Malaysia..hehehee..lawak kan?kan? tak lawak sudah.

komen:napela panjang benar tajuk cerite..dari tajuk je penonton dah boleh agak apekah klimaks dari drama tesebut..huhu..untok drama petame,mestila kisah seorang ibu yang amat2 sayang kucing sampai xhiraukan anak die ( aku siap tonton dengan adik aku,memang direct lagi kebudakan ceritenye)..drama kedua,mestila ade babak kubur wanita soehah berbau wangi..drama ketige lagi best,dalam iklan siap tunjuk kubur meletup.dah tau dah klimaks cite tu ape.pelik kan.tajuk die mcm xsesuai je..hehe..orang buatlah berkias siket.barulah penonton macam suspen nak tengok..hahaha

bukan nak racist,bukan nak pertikaikan drama-drama yang ilmiah itu.kontennye amat bagus ye,memberi keinsafan dan mesej keagamaan memang xbole dipertikai untuk drama kedua dan ketiga.cume rase agak lawak dengan tajuknye yang panjang ke hujung dunie..haha..biarla mereke..trend mereke kot..=)

*abang ku yang cadangkan untok cerite pasal mende ni..kalau sape2 xpuas hati,sile marah beliau.saye hanye menurut perintah sebagai adik yang baek..peace~~

14 comments:

ainShahajar said...

permulaan cerita penuh dengan penghinaan..kezaliman...kesusahan.. sume lah sifat2 mungkar ada disitu.. lama..2 jam

setgh jam terakhir..adalah pembalasan...

suka tgk pembalasan saja..

haha

nawez said...

hahahahha lawak gile tajuk drama..

mungken tajuk drama yang tragik dan saspen begitu dapat menarek minat penonton untuk menonton drama itu dengan lebih lanjut agar mereke dapat memahami ngape name begitu digunekan untuk drama itu.

fareha said...

iye2..
ade tgk tp kt iklan la..
hehe..

dell~ said...

asal aq xtaw pown jiha?hahaha

fatin nazihah ashari said...

kak ain: wah..pastinye anda seorang kipas-susa-mati filem indon hinggekan bjaye menonton drama tsebut hingge ke akhernye..syabas ;P

akak: ye..say jue bependapat seperti anda,cik-kiah-bukan-name-sebenar

fareha :eh2.rugi sungguh tidak meyaksikannye..tak menape,tengok iklan pun suda memadai..huhu

dell: tula hang..duk maen tenet je,xtengok tv..haha

..SuRaYa..=).. said...

huhu..ak pun sma dgn dell..
ak tk tau pn kewujudan cerita2 ats nie..
huhu..

nedd said...

aku tgk tajuk pon musykil...
1st time dgr, brkerut gak lah dahi ni...huahaha~

fatin nazihah ashari said...

sue: huhu.xpe,xmasuk exam..

nedd: hahahahahaha

dell~ said...

ko cm taw2 je aq xtgk tb...
aq wat kerja umah r...
merangkap bibix...

fatin nazihah ashari said...

dell..yeke?
bukan ko asek tido jeke
hahaha..
guro..peace~~

crixerity said...

tak pernah tengok pun jihah..hurm..
best ke?
huhu..rajin tengok tv mu nih..

fatin nazihah ashari said...

mirul..
bukannye aku suke tgok tv..
aku tgok iklan je..
baek tido dri tgok drama2 tesebut..;)

nash said...

huu...blog yg bgos..
emm..
dunn0 wat to say..
akhe kate..

yenna sep ting ga la??
aiyo0yo0...
veyamuder..callo bette..
hak2..

-this is da comment-

fatin nazihah ashari said...

din..ko xperlu tunjukkan ketereran bahase tamil kat cni..
kak tin xde member bgse india..
lupekan jela trick ko nk pikat gadis india..okeh..wahaha